11192018Δευ
Thursday
 

Μανιάτη στο "Κ.Ε.": «Στόχος μας να απολαύσουμε την αγωνιστική μας παρουσία σε μπαράζ & τελική φάση»

MANIATI GEORGIA 02Η μεγάλη στιγμή της γυναικείας ομάδας του Πελασγού έφτασε. Η αποστολή της Μεγαλοπολίτικης ομάδας βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα όπου σήμερα, αύριο και την Κυριακή θα δώσει τους αγώνες της στον 2ο Υπο-όμιλο Νότου με στόχο την πρωτιά και την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία. Η ομάδα του Πελασγού δεν πάει με άγχος αφού δεν αποτελεί αυτοσκοπός η άνοδος, αλλά μια όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στην οποία τα κορίτσια θα ευχαριστηθούν το τουρνουά και θα παίξουν όμορφο μπάσκετ.

Με αφορμή την παρουσία της γυναικείας ομάδας στα μπαράζ ανόδου στην Α2 Εθνικής κατηγορίας, αλλά και την επικείμενη συμμετοχή της ομάδα νεανίδων στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, το «Κόντρα Επίθεση» μίλησε με την κα Γεωργία Μανιάτη, μέλος του προπονητικού τιμ του Πελασγού για τις αγωνιστικές προκλήσεις και όχι μόνο.

 

Να πούμε ότι η γυναικεία ομάδα του Πελασγού αυτό το τριήμερο στην Αθήνα δίνει τη «μάχη» της για τα μπαράζ ανόδου στην Α2 Εθνική. Στόχος των κοριτσιών μπορούμε να πούμε ότι είναι η διεκδίκηση της ανόδου ή σε πρώτη φάση έρχεται η αποκόμιση πολύ σημαντικών αγωνιστικών εμπειριών;

Στην Αθήνα έχουμε έρθει για να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο! Στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι βέβαια και ο στόχος της ανόδου. Βέβαια πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τα παιδιά είναι νεαρά ηλικιακά. Οι περισσότερες αθλήτριες είναι νεάνιδες και κορασίδες και έχουμε μία γυναίκα. Όλο αυτό το κάνει πιο δύσκολο γιατί οι άλλες ομάδες έχουν και πιο έμπειρες παίκτριες και απ’ όσο ξέρω κάποιες από αυτές έχουν έρθει ξανά στα μπαράζ, και κάποιες από αυτές έχουν καταφέρει να κατακτήσουν ανόδους. Οπότε νομίζω ο πρώτος στόχος είναι να παίξουμε όσο το δυνατό καλύτερα. Να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σ’ αυτό που προσπαθούμε εδώ και πέντε χρόνια που υπάρχουμε σαν ομάδα και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο βγει!

Το κλίμα όσον αφορά την ομάδα πως είναι λίγες ώρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με αντίπαλο την ομάδα του Αιγαία Χίου;

Είμαστε μια χαρά. Έχουμε έρθει πριν από λίγο. Τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο και φάγαμε. Ηρεμία υπάρχει και καλό κλίμα. Τα παιδιά άλλωστε έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία 2-3 χρόνια πολλές αποστολές και κατά συνέπεια έχουν κάνει πολλές φορές τέτοιες εξορμήσεις.

Θα τολμούσαμε να πούμε πλέον εμπειρία σε τέτοιες αποστολές παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος είναι ιδιαίτερα νέος.

Εμπειρία όσο έχουν μαζέψει στα ηλικιακά πρωταθλήματα πολύ συμμετέχουν. Τώρα το θέμα μας είναι αυτό. Ότι ακόμη δεν έχουμε μεγάλες παίκτριες ηλικιακά, γιατί γνωρίζουμε ότι άλλες ομάδες όπως η Μυτιλήνη και η Χίος έχουν μεγαλύτερες παίκτριες σε εμπειρία. Εμείς μια μία ουσιαστικά γυναίκα θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει. Έχουμε παρ’ όλα αυτά κάνει ένα πολύ καλό δέσιμο, με την γυναικεία ομάδα στο πρωτάθλημα να παίζει πολύ ωραία παιχνίδια και καλό μπάσκετ. Από εδώ και πέρα ευχόμαστε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Δεν μας αγχώνει το γεγονός ότι ερχόμαστε εδώ για να ανέβουμε στην Α2. Αυτό δεν το έχουμε δουλέψει τόσο ώστε να μας δημιουργήσει άγχος. Αν έρθει όμως κάτι τέτοιο θα το διαχειριστούμε.

Να πούμε βέβαια ότι ακολουθεί τις επόμενες ημέρες ακόμη μία παρουσία σε πολύ σημαντική διοργάνωση και αποτελεί την κορυφαία στιγμή μέχρι σήμερα για την ομάδα νεανίδων του Πελασγού, στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων. Να ρωτήσουμε πως εξελίσσεται η προετοιμασία των κοριτσιών αφού να φανταστώ ότι πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την προετοιμασία των γυναικών αλλά και των εξετάσεων στο σχολείο.

Υπάρχει κούραση, όμως είναι καλή κούραση. Ότι δουλεύουμε για να βγάλουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το τουρνουά που θα γίνει στο Τσοτύλι Κοζάνης την επόμενη εβδομάδα είναι αυτό στο οποίο ρίχνεται το μεγαλύτερο «βάρος». Θέλουμε ουσιαστικά μια καλή εμφάνιση και εκεί. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει η ομάδα. Πολύ δύσκολο κατόρθωμα για την πόλη της Μεγαλόπολης και τη δυναμική της ομάδας μας.

Κι εκεί θα πάμε να το χαρούμε! Αυτό έχουμε πει στα παιδιά, για το γεγονός ότι δεν πρέπει να μας αγχώσει το γεγονός, γιατί άλλες ομάδες είναι δυνατές και πιο πλήρεις. Εμείς θα πάμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Σημασία έχει να είναι καλά τα παιδιά, γιατί είχαμε και τραυματισμούς φέτος στη διάρκεια της χρονιάς. Εγώ αυτό βάζω πάνω απ’ όλα και μετά ότι καταφέρνουμε το απολαμβάνουμε. Κι αυτό γιατί το καταφέρνουμε μετά από πολύ κούραση. Ομολογουμένως τα παιδιά και έχουν κουραστεί και έχουν θυσιάσει πράγματα, όπως τις κατασκηνώσεις και τις διακοπές τους τώρα.

Τέλος όσον αφορά την σεζόν που κλείνει για τα γυναικεία τμήματα του Πελασγού μπορούμε να πούμε ότι ήταν ονειρική;

Ναι, ναι! Ήταν πολύ καλή χρονιά! Βέβαια είχαμε βάλει στόχους από την αρχή της χρονιάς. Θέλαμε να πετύχουμε πράγματα γιατί είχαν δουλέψει τα παιδιά τρία χρόνια και πιστεύω ότι φέτος βγήκε σε όλα τα τμήματα. Όταν ανεβαίνεις τόσο ψηλά είναι και δύσκολο να παραμείνεις τόσο ψηλά. Θα προσπαθήσουμε γιατί για εμάς τους προπονητές μας γεμίζει λίγο και με ευθύνη. Ήταν ονειρική χρονιά για όλο το κομμάτι του Πελασγού. Τα κορίτσια είχαν τρεις πρωτιές, αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα, δηλαδή το ανδρικό, εφηβικό και παιδικό πλασαρίστηκαν στις πρώτες θέσεις και οι μικροί μας είναι στον τελικό του ΜΙΝΙ. Οπότε είναι για όλο το σύλλογο πολύ καλή χρονιά, αλλά τα κορίτσια ξεχώρισαν περισσότερο.

Ίσως από το γεγονός ότι ξεκίνησαν λίγο νωρίτερα χρονικά να «χτίζουν» αυτές τις προσπάθειες σε σχέση με τα ανδρικά τμήματα…

Ήταν μια παρέα από το Δημοτικό και όταν εκεί στην Α’ Γυμνασίου αποφασίστηκε να δουλέψουμε έτσι έντονα και έγινε και η ομάδα, ήταν μια παρέα που παρέμεινε παρέα και αυτό είναι το σημαντικότερο σε μια ομάδα. Όχι ότι στα άλλα τμήματα τα παιδιά δεν είναι παρέα. Εδώ όμως ήταν όλες μαζί για χρόνια στο γήπεδο και όποιος μπαίνει στην ομάδα ενσωματώνεται πολύ γρήγορα και οι μικρές πίσω που ακολουθούν, εκεί όπου επίσης προσπαθούμε να κάνουμε την ανάλογη δουλειά ενσωματώνονται γρήγορα, με τις πιο «παλιές» να τις βάζουν εύκολα στην ομάδα.


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.