11192018Δευ
Thursday
 

Ο Γιάννης Διαμαντάκος μιλάει στο «Κ.Ε.», κάνοντας το απολογισμό του ΣΕΦΑ για τη χρονιά που πέρασε

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο Φώτη Αλεξόπουλο.

DIAMANTAKOS SYNENTEYXI 01Η ομάδα του ΣΕΦΑ Αρκαδικού το προηγούμενο διάστημα κατάφερε μέσω της διαδικασίας των play-out< να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Α2 Εθνική κατηγορία, επικρατώντας στη σειρά των αγώνων με το Ηράκλειο. Μια χρονιά που ολοκληρώθηκε με το «δεξί», όταν την ίδια ώρα το ξεκίνημα της σεζόν αποδεικνυόταν αρκετά «δύσκολο» με μεγάλη αβεβαιότητα για την τελική έκβαση της αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα της Τρίπολης συγκροτήθηκε ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν και πολλοί απ’ όσους ασχολούνται με την Α2, πρόβλεπαν ως πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό την ομάδα του ΣΕΦΑ. Τελικά όμως η ομάδα χάρη στη σκληρή προσπάθεια και δουλειά σε επίπεδο προπονήσεων και επίσημων αναμετρήσεων.

Βρισκόμαστε πλέον στις αρχές Ιουλίου με τα έντονα συναισθήματα από όλη την προσπάθεια της σεζόν να έχουν καταλαγιάσει. Το «Κόντρα Επίθεση» και ο Φώτης Αλεξόπουλος, θέλοντας να κάνουν κατά κάποιο τρόπο μια ανακεφαλαίωση της πορείας του Αρκαδικού τη σεζόν 2016-2017, μίλησαν το προηγούμενο διάστημα με τον τεχνικό της ομάδας Γιάννη Διαμαντάκο για τη σεζόν και την πορεία της ομάδας.

Ο κόουτς του ΣΕΦΑ μίλησε για την πορεία της ομάδας, για τις δύσκολες και ξεχωριστές στιγμές, για τις δυσκολίες και τις ατυχίες και στο κατά πόσο αυτές επηρέασαν ή όχι την προσπάθεια της ομάδας. Ο κόουτς του ΣΕΦΑ μίλησε επίσης για την προοπτικές συνεργασίας και την επόμενη χρονιά, για τον κόσμο και τις προοπτικές παρουσία των «κυανόλευκων» κάποια στιγμή και πάλι στην BasketLeague.

 

«Ο Αρκαδικός θα είναι για πάντα εδώ…»

 

Κόουτς πριν λίγες ημέρες η σεζόν ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τον Αρκαδικό είναι αλήθεια ο οποίος εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία. Ανακούφιση για μια χρονιά η οποία εξελίχθηκε με πάρα πολλές αντιξοότητες;

Ανακούφιση και ικανοποίηση βέβαια αφού καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας. Κάθε αγωνιστική χρονιά είναι δύσκολη σε οποιαδήποτε ομάδα και σε οποιοδήποτε επίπεδο. Η δική μας σεζόν, αυτή που τελείωσε, είχε κάποιες ιδιαιτερότητες. Τις ξέρουμε όλοι. Ο βαθμός δυσκολίας εγώ κρίνω ότι ήταν μεγαλύτερος από αυτόν ακόμη που περιμέναμε. Σημασία έχει ότι ο Αρκαδικός σ’ αυτή τη μεταβατική σεζόν που «είχε βάλει πολλά στοιχήματα», κατάφερε να ανταποκριθεί, να παραμείνει στην Α2 και συγκριτικά με άλλους συλλόγους και με άλλες επαρχιακές πόλεις και όχι μόνο που ο υποβιβασμός από την Α1 μετά αποτέλεσε ουσιαστικά και το «κύκνιο άσμα», εμείς καταφέραμε να σταθούμε νομίζω στο ύψος και των περιστάσεων και της διαδρομής και της ιστορίας του συλλόγου και των φίλων της ομάδας.

Οι προηγούμενοι 14 μήνες περίπου ήταν δύσκολοι είναι γεγονός για την ομάδα του Αρκαδικού, καθώς είχαμε υποβιβασμό στις λεπτομέρειες από την Basket League και υπερπροσπάθεια της διοίκησης η ομάδα να αγωνιστεί κανονικά στην Α2 με αποτέλεσμα εν’ τέλει και τη δικαίωση. Η παραμονή αυτή μπορεί να σημαίνει μια καλύτερη μέρα για το σύλλογο τη νέα αγωνιστική περίοδο, μετά από όλες αυτές τις αντιξοότητες;
Ήταν μια δικαίωση πρωτίστως για το σύλλογο, για τον Πρόεδρο, για το διοικητικό συμβούλιο που πήραν την απόφαση μετά από αυτή την επώδυνη συναισθηματικά και όχι μόνο κατάσταση του υποβιβασμού, να συμμετάσχουν στην Α2. Βεβαίως και ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε η παραμονή και ήρθε αυτή η επιτυχία νομίζω ότι αποτελεί παρακαταθήκη. Βέβαια αυτό είναι ένα κομμάτι και πρέπει να γίνουν αρκετά άλλα για τη συνέχεια. Η εμπειρία που έχει το διοικητικό συμβούλιο και ο Πρόεδρος διασφαλίζουν και το μέλλον και εγώ κάτι που δήλωσα και λίγο μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων, νομίζω ότι αυτή η χρονιά σημαίνει ότι ο Αρκαδικός θα είναι για πάντα εδώ. Θα είναι για πάντα σε υψηλό επίπεδο».

Υπήρχε κάποια σημείο στη διάρκεια του πρωταθλήματος κόουτς που να ανησύχησες ίσως για την εξέλιξη της χρονιάς;

Στο αγωνιστικό κομμάτι όχι. Εξ’ αρχής το είχα δηλώσει και δεν το έλεγα για να το πω και το έλεγα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και το έλεγαν και αρκετοί αθλητές ότι στο τέλος θα δικαιωθούν. Κι αυτό γιατί βλέπαμε τη δουλειά που κάναμε στο γήπεδο. Δεν είναι κανένα μυστικό το γεγονός ότι στερηθήκαμε των υπηρεσιών του Γιώργου Κοψαύτη και μας στοίχισε πάρα πολύ. Ίσως κάποιοι στο ευρύτερο κύκλο της ομάδας να ανησύχησαν, εγώ όμως από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια, γιατί σας θυμίζω ότι το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε χωρίς το Γιώργο ήταν με τον Πανιώνιο και το δεύτερο με το Δούκα σ’ ένα διάστημα τριών ημερών, είδα ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Αυτό με έκανε αισιόδοξο. Απλά θεωρώ ότι αν είχαμε και την προσθήκη του Γιώργου κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπαίναμε στη διαδικασία των play-out.

 

«Περισσότερο ανταγωνιστική η Α2 απ’ ότι περιμέναμε»

 

Ίσως οι παίκτες εκείνο το διάστημα να επηρεάστηκαν από αυτή την απουσία; Γιατί κόουτς μπορεί εσύ να είχε συγκεκριμένο πλάνο που σου έδινε το δικαίωμα να κρίνεις ότι η ομάδα θα πάει καλά, αλλά οι παίκτες δεν μπορούσαν να το γνωρίζουν αυτό και ίσως αυτό το γεγονός να τους επηρέασε.

Το πλάνο που έχει κάθε προπονητής (κι εμείς αυτό κάναμε), πρέπει να αναπροσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες και στις συνθήκες οι οποίες προκύπτουν. Βεβαίως ο προπονητής μπορεί να δει και πάντα πρέπει να βλέπει λίγο πιο μακριά. Οι αθλητές επειδή είναι επικεντρωμένοι σ’ αυτό που πρέπει να κάνουν επηρεάζονται πολύ πιο εύκολα από τέτοιου είδους συμβάντα και αυτό φάνηκε σ’ αρκετά παιχνίδια. Ωστόσο και αυτοί παιχνίδι με παιχνίδι ανέκτησαν την όποια χαμένη αυτοπεποίθηση και πείστηκαν και αυτοί ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όπως και έγινε.

Το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής φέτος εξελίχθηκε όπως το περίμενες κόουτς;

Ήταν αρκετά ανταγωνιστικό μέχρι και το πρώτο μισό του Μαρτίου. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες ήταν αρκετά ανταγωνιστικές. Μετά το πρώτο μισό του Μαρτίου διότι πλέον το Παγκράτι και ο ΓΣ Λαρισαίων, δεν είχαν καμία ελπίδα, εκεί κάποια παιχνίδια η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν το επίπεδο που υπήρχε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ωστόσο ακόμη και στην «μάχη» των play-outείδαμε ότι ναι μεν εμείς μπορεί να κερδίσαμε 2-0 την ομάδα του Ηρακλείου, ωστόσο κερδίσαμε δύσκολα και στα δύο παιχνίδια με αρκετά ανταγωνιστικό και το Ηράκλειο. Το άλλο ζευγάρι κρίθηκε στο τρίτο παιχνίδι. Γενικά ήταν περισσότερο δύσκολο απ’ ότι περίμενα. Το επίπεδο ήταν υψηλότερο απ’ ότι περίμενα.

Αν υπήρχε κάτι τι ήταν αυτό που ίσως φοβόσουν περισσότερο στο ξεκίνημα της χρονιάς;

Στο ξεκίνημα της χρονιάς αυτό που μας φόβιζε και βέβαια σ’ ένα βαθμό βγήκε στο γήπεδο ήταν η έλλειψη προετοιμασία σε συνάρτηση με το πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Αν κοιτούσε κάποιος το πρόγραμμα των πρώτων εκείνων αγωνιστικών θα μπορούσε κάλλιστα να υποθέσει ότι εμείς θα ξεκινούσαμε μ’ ένα ρεκόρ 0-8 ή στην καλύτερη περίπτωση 1-7. Είχαμε πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια στην αρχή σας το θυμίζω. Σε συνάρτηση με το γεγονός ότι είχαμε ξεκινήσει πάρα πολύ αργά. Όταν καταφέραμε και ξεπεράσαμε το πρώτο διάστημα και μετά τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές κάναμε 4 νίκες τελικά, είδαμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Βεβαίως και δεν εφησυχάσαμε. Δυστυχώς είχαμε σκαμπανεβάσματα τα οποία μας επηρέασαν. Το μοναδικό που μας ανησύχησε ήταν αυτό. Η έλλειψη προετοιμασίας σε συνάρτηση με το πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

 

«Με όπλο μας την άμυνα πετύχαμε το στόχο μας»

 

Ήταν ίσως τυχερός ο Αρκαδικός με την έννοια ότι ο Αρκαδικός απέφυγε σοβαρούς τραυματισμούς παικτών στη διάρκεια της χρονιάς;

Εμείς κατορθώσαμε όλο το team να φτιάξουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα σε ότι έχει να κάνει με την επιβάρυνση σε συνεργασία βέβαια και με τους συνεργάτες μου και με τον κ. Μουρτζιάπη που μας έκανε τις μετρήσεις στην αρχή. Νομίζω ότι ήταν πάρα πολύ σημαντικό αυτό, από τη στιγμή που δεν κάναμε προετοιμασία πριν, να έχουμε ένα πρόγραμμα και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα με τη σωστή περιεκτικότητα ανά αγώνα και ανά εβδομάδα προκειμένου να μην έχουμε τραυματισμούς. Έτσι όπως ξεκινούσαμε ήταν πάρα πολύ πιθανό να βγάλουμε τραυματισμούς. Καταφέραμε όμως μέσα από τη δουλειά και το σωστό προγραμματισμό και με όλα αυτά που σας προείπα να μην έχουμε ουσιαστικά κανέναν σοβαρό τραυματισμό.

Τα δυνατά αγωνιστικά χαρτιά της ομάδας του Αρκαδικού της αγωνιστικής σεζόν που ολοκληρώθηκε, ποια θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι;

Εμείς σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, βασιστήκαμε στην άμυνά μας. Καταφέραμε και είχαμε πολύ καλούς αμυντικούς παίκτες. Ο Προδρόμου για παράδειγμα βγήκε πρώτος στα κλεψίματα. Ο Ρεντίκας ο οποίος επιθετικά μας βοηθούσε στην άμυνα, έβγαζε απίστευτη ενέργεια. Ο Τζουγκαράκης ήταν από τους πρώτους ριμπάουντερ της κατηγορίας. Ο Τσακαλέρης επίσης σε ότι είχε να κάνει με τα ριμπάουντ και τα κοψίματα και τις αλλοιώσεις των σουτ ήταν πάρα πολύ καλός. Ο Γαρμπής με τον Καραμαλέγκο έβγαζαν αυτά που έπρεπε να βγάλουν οπότε στην άμυνά μας από ένας εναντίον ενός έως και πέντε εναντίον πέντε στην τμηματική άμυνά μας ήμασταν πάρα πολύ δυνατοί. Από εκεί και πέρα στην επίθεση αναγκαστήκαμε να βγάλουμε κάποια πράγματα μετά τον Ιανουάριο μετά τους λόγους που είπαμε πριν. Καταφέραμε να μην είμαστε μονοδιάστατοι και να βασιζόμαστε μόνο σ’ έναν παίκτης τον Ρεντίκας. Είδαμε ότι και ο Σάββας Τζουγκαράκης βοήθησε πάρα πολύ στο σκοράρισμα. Είδαμε σε πολλά παιχνίδια να έρχονται παίκτες που μάλλον δεν τους περίμεναν άλλες ομάδες να σκοράρουν. Βέβαια αυτό δεν είχε τη συνέχεια που θα θέλαμε. Είχε διακυμάνσεις και καταλαβαίνετε τους λόγους που υπήρξαν οι διακυμάνσεις. Νομίζω όμως ότι η άμυνα και η ατομική και η ομαδική ήταν το κλειδί για όλο αυτό που πετύχαμε!

Σε ομαδικό επίπεδο η αδυναμία του Αρκαδικού φέτος που δεν στοίχισε και αυτό που σας προβλημάτισε περισσότερο τι ήταν;

Οι διακυμάνσεις στην απόδοση μας στοίχισαν πάρα πολύ! Το γεγονός ότι μη έχοντας κάνει ούτε καν φιλικά δεν είχαμε αποκτήσει έναν χαρακτήρα σαν ομάδα, αυτά τα παιδιά έπρεπε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μάθουν να δουλεύουν και να παίζουν μαζί, να βιώνουν μαζί και τη νίκη και την ήττα και εκεί στο κομμάτι της διαχείρισης και κάποιων νικηφόρων αποτελεσμάτων και κάποιων ηττών δυστυχώς επηρεαστήκαμε πάρα πολύ και για μένα εκεί οφείλονται οι διακυμάνσεις!

Για παράδειγμα το πιο χαρακτηριστικό νομίζω ότι είναι ότι ενώ έχουμε κάνει τρεις μεγάλες νίκες στον α’ γύρο με τον Φάρο εδώ, με τον Αμύντα εκτός έδρας και με τον Χολαργό εδώ, εν συνεχεία χάνουμε δύο παιχνίδια μεν εκτός έδρας αλλά με ομάδες που σίγουρα ήταν στα μέτρα μας. Αυτό το κομμάτι της διαχείρισης ήταν το αδύνατό μας σημείο;

 

«Η νίκη με ΑΕΛ και η εμφάνιση στο Ιβανώφειο μας έδωσε αυτοπεποίθηση»

 

Έχει γίνει κάποια συζήτηση με τους ανθρώπους της ομάδας, αναφορικά με την προοπτική συνεργασίας την επόμενη σεζόν; Υπάρχει κάτι δεδομένο αυτή την περίοδο;

Είναι κάτι το οποίο δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Εγώ όπως βλέπετε βρέθηκαν και στο προπονητικό campτης ομάδας και οι σχέσεις και η συνεργασία ήταν κάτι περισσότερο από άριστη! Όπως και να έχει και το λέω γιατί πρέπει να το πω, ο Αρκαδικός θα συνεχίσει να υπάρχει σ’ αυτό το επίπεδο είτε είναι ο Διαμαντάκος προπονητής είτε δεν είναι. Ο Πρόεδρος και το ΔΣ έχουν αποδείξει επανειλημμένως ότι πράττουν με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου.

Υπήρξε κάποια νίκη φέτος που σας έπεισε προσωπικά ότι η ομάδα θα πετύχει το στόχο της;

Προσωπικά πίστευα πάντα ότι η ομάδα θα πετύχει το στόχο της παρά τις δυσκολίες. Νομίζω όμως ότι το πίστεψαν οι παίκτες στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ και σε πολύ μεγάλο βαθμό το πίστεψαν και μετά από την ήττα στον Ηρακλή. Παρά το γεγονός ότι χάσαμε τα παιδιά κατάλαβαν ότι δεν νοείται ότι αυτή η ομάδα με τον τρόπο που αγωνίζεται και την αγωνιστικότητα που διαθέτει, ότι μπορεί να υποβιβαστεί. Αυτά τα δύο παιχνίδια νομίζω ότι μας έδωσαν τεράστια αυτοπεποίθηση.

Αντιστοίχως κάποια ήττα που όχι σαν φόβισε, αλλά σας επηρέασε ίσως περισσότερο;

Μας πείραξε πάρα πολύ η ήττα από τον Αμύντα στην έδρας μας, η οποία ήταν και καθοριστικής σημασίας για τη συμμετοχή στα play-out και μας πείραξε και πάρα πολύ η ήττα από το Δούκα στην έδρα μας με τον τρόπο που ήρθε. Μπορεί τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν είχαμε κερδίσει το Δούκα. Η ήττα από τον Αμύντα μας ενόχλησε πάρα πολύ, μας επηρέασε πάρα πολύ. Βέβαια ήταν και ένα πολύ ηχηρό χαστούκι μας έδωσε να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε στο γεγονός ότι παίζουμε καλά και ότι δεν αξίζουμε να υποβιβαστούμε και πρέπει αυτό που όλοι πιστεύουν για εμάς να το αποδείξουμε στο γήπεδο.

 

«Ο Αρκαδικός μπορεί να αγωνιστεί και πάλι στην Α1…»

 

Από εκεί και πέρα αναφορικά με το πρωτάθλημα της Α2, άξιος πρωταθλητής ο Πανιώνιος και δευτεραθλητής ο Φάρος Κερατσινίου;

Βεβαίως! Ο Πανιώνιος από την αρχή ήταν πάρα πολύ καλός και ήταν αήττητος μέχρι κάποια στιγμή. Στο τέλος ενώ έκανε κάποιες ήττες που τον άφησαν για μια αγωνιστική πίσω στη βαθμολογία, κατάφερε να δείξει χαρακτήρα και βεβαίως απόλυτα δίκαια αναδείχθηκε πρωταθλητής. Ο Φάρος βάσει ρόστερ ήταν ίσως ο καλύτερος εξ’ αρχής. Τι συνέβη στον πρώτο γύρω και δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα δεν το γνωρίζω. Σημασία έχει ότι στο τέλος όταν έπρεπε και οι παίκτες σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο έδειξαν ότι δίκαια βρέθηκαν στη δεύτερη θέση που τους οδηγεί στην Α1.

Για τον φίλαθλο κόσμο του Αρκαδικού τι θα μπορούσαμε να πούμε;

Εμένα το είχα πει εξ’ αρχής ότι που έκανε ιδιαίτερα εντύπωση για μια ομάδα που έχει υποβιβαστεί να έχει τη στήριξη του κόσμου από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι και αυτό είναι στα συν θα πρέπει να ταξινομηθεί. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει το πάθος και όλοι θέλουν να κερδίζει η ομάδα, οι φίλοι του Αρκαδικού χαρακτηρίζονται από μια ευγένεια και δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι είχαν κερδίσει και το βραβείο fair-play. Είναι κάτι εντυπωσιακό. Νομίζω ότι έστω και δύσκολα τους ευχαριστήσαμε και τους ανταποδώσαμε τη στήριξη. Γεύτηκαν τη χαρά της επιτυχίας και είναι ένας επιπλέον λόγος όχι μόνο οι φίλοι που τους βλέπουμε κάθε Σάββατο στα παιχνίδια, αλλά και αυτοί που έρχονται πιο σποραδικά αλλά και για ολόκληρη την πόλη, ο Αρκαδικός να συνεχίσει να είναι σε υψηλό επίπεδο.

Και τέλος κόουτς πιστεύετε ότι η ομάδα του Αρκαδικού έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Α2 Εθνική και γιατί όχι να διεκδικήσει την επιστροφή της στην Basket League, κάποια στιγμή;

Με βάση την οργάνωση, την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει ο σύλλογος, ναι! Βέβαια αυτό προϋποθέτει και άλλα πράγματα τα οποία δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε την περίοδο που ζούμε, πάρα πολλά εξαρτούνται από την οικονομική παράμετρο. Ωστόσο σε επίπεδο οργάνωσης επαναλαμβάνω και τεχνογνωσίας και εμπειρίας, των ανθρώπων του ΔΣ και του Προέδρου, αλλά και τη διαδρομή που έχει κάνει η ομάδα, βεβαίως μπορεί να πρωταγωνιστήσει και πάλι και σε ότι έχει να κάνει με την Α1, γιατί όχι σε συνάρτηση με άλλους παράγοντες οι οποίοι θα πρέπει να επιτευχθούν.

 


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.