11122018Δευ
Thursday
 

Ο Νότης Βλασόγιαννης μιλά στο «Κ.Ε.» για όλα στην «μετά Γ’ Εθνικής εποχή»!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Φώτη Αλεξόπουλο.

VLASOGIANNIS NOTIS APR23 01Αποτελεί γεγονός ότι η ομάδα της Δόξας Μεγαλόπολης υποβιβάστηκε από την Γ’ Εθνική κατηγορία την περασμένη περίοδο κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική, χάνοντας την παραμονή στην κατηγορία κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες! Κάπως έτσι «έκλεισε» ένα «κύκλος» 3-4 ετών όπου η ομάδα της Μεγαλόπολης άρχισε να «χτίζει» ένα ανταγωνιστικό ρόλο με σκοπό να πρωταγωνιστήσει αρχικά στην Α’ τοπική κατηγορία και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο στόχος επετεύχθη πρόπερσι και τη σεζόν 2016-2017 η Μεγαλοπολίτικη ομάδα είχε παρουσία στην Γ’ Εθνική. Σε μία σεζόν όμως που κύλησε με αρκετή προσπάθεια, πολλές δυσκολίες και περιπέτειες. Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σεζόν και μιας νέας «σελίδας» ή πιο απλά μιας νέας αρχής με το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, το «Κόντρα Επίθεση» και ο Φώτης Αλεξόπουλος μίλησαν με τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Νότη Βλασόγιαννη για το σύλλογο. Τον άνθρωπο ουσιαστικά που βοήθησε όλα τα τελευταία χρόνια υλικά, ηθικά και διοικητικά ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει τα τελευταία χρόνια.

Αυτή η συνέντευξη είναι η πρώτη ουσιαστική κουβέντα με τον Πρόεδρο της Δόξας από την στιγμή που η ομάδα υποβιβάστηκε και ύστερα, με τον κ. Βλασόγιαννη να μιλάει για την δύσκολη σεζόν πέρυσι και τα όσα επακολούθησαν, εκφράζοντας μάλιστα με πικρία για την στάση προσώπων και καταστάσεων.

Αναλυτικά τα όσα ο ίδιος είπε στην αποκλειστική συνέντευξη στο «Κ.Ε.», έχουν ως εξής:

 

«Η ομάδα έπεσε πέρυσι από την εντιμότητά της…»

 

Το προηγούμενο διάστημα διεξήχθη η Γενική Συνέλευση της Δόξας Μεγαλόπολης και κρίσιμες συναντήσεις για το σύλλογο. Πως έχει λοιπόν η επόμενη μέρα του συλλόγου;

Κάναμε τρεις Γενικές Συνελεύσεις. Εμείς είχαμε καταρχήν τη διάθεση να αφήσουμε την ομάδα γιατί και κουραστήκαμε και βρισκόμαστε πολλά χρόνια στο σύλλογο. Δεν εμφανίστηκε κανείς. Κάναμε ένα κάλεσμα, ενώ απευθυνθήκαμε και στο Δήμαρχο Μεγαλόπολης για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Πάλι δεν εμφανίστηκε κανείς, παρά μόνο 4-5 παιδιά που έχουν ασχοληθεί με τα αθλητικά της πόλης και περισσότερο με το μπάσκετ. Ζήτησαν να μπουν στο διοικητικό σχήμα με σκοπό να βοηθήσουν την ομάδα της Δόξας και να τρέξουν κάποια πράγματα και τελικά αποφασίσαμε να συνεχίσουμε.

Όσον αφορά το νέο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας τι να περιμένουμε από τη Δόξα;

Ακόμη είναι νωρίς να πω κάτι συγκεκριμένο. Είμαστε ακόμη σε μια φάση που πρέπει να αξιολογήσουμε το ρόστερ εξαιτίας της αποχώρησης αρκετών παικτών. Σίγουρα θα στηριχτούμε σε παιδιά δικά μας πιο νεαρά σε ηλικία και υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Μεϊδάνη που θα αποτελεί ο νέος προπονητής της ομάδας. Όλα θα εξαρτηθούν από τους παίκτες που θα βρούμε και θα συμφωνήσουμε από την Τρίπολη και την Καλαμάτα. Δηλαδή έχουμε έναν δικό μας κορμό με νεαρούς παίκτες και κάποια μεγάλα παιδιά όπως π.χ. ο Αλεξανδρής, ο Πέπα, ο Αντώνακας κ.α. Μιλάμε με κάποιους πιο έμπειρους παίκτες από Καλαμάτα οι οποίοι θα μπορούν να πάρουν πάνω τους την ομάδα καθώς και από Τρίπολη μιλώντας με κάποια παιδιά.

Η ομάδα πάλεψε μέχρι τέλους για την παραμονή στην Γ’ Εθνική πέρυσι. Σας απογοητεύει το φινάλε και το γεγονός ότι η ομάδα δεν τα κατάφερε στις λεπτομέρειες;

Ναι, σίγουρα προκαλεί απογοήτευση. Εντάξει, νομίζω ότι η ομάδα έπεσε πέρυσι περισσότερο από την εντιμότητά της! Ήταν ο εύκολος στόχος για όλους η Δόξα. Και βέβαια μέσα στη χρονιά μας έτυχαν και ατυχίες! Δεν μπορούσαμε εμείς να πάμε σε ρόστερ με τρελά λεφτά. Κάναμε συγκεκριμένες κινήσεις και το Γενάρη με τη φυγή του Μακρυωνίτη και του Βασιλείου και με τη φυγή του Βασίλη Κούβαλη που νομίζω ότι ήταν η Νο.1 αιτία, η ομάδα αποδυναμώθηκε πάρα πολύ!

 

«"Πήδηξαν" οι περισσότεροι από το "καράβι" μετά το τέλος της περσινής χρονιάς…»

 

Παλέψατε τα τελευταία χρόνια για να δείτε τη Δόξα να αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Γ’ Εθνική. Εν τέλει έχετε απογοητευτεί από πρόσωπα ή συμπεριφορές και καταστάσεις;

Είμαι στη Δόξα πέμπτο χρόνο Πρόεδρος και ήμουν δύο χρόνια πριν Γενικός Αρχηγός. Απ’ όταν πήγαμε στην ομάδα είπαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα αποτελείται από Μεγαλοπολίτες και τους είχα πει ότι εμείς θα δουλεύουμε σωστά και νομίζω αυτό φάνηκε και στη μεγάλη ομάδα και στις ακαδημίες της και όταν κάποια στιγμή η ομάδα με το καλό πάρει το πρωτάθλημα τα παιδιά αυτά θα πάρουν συμμετοχή. Πιστεύω ότι το τηρήσαμε αυτό γιατί και στο τοπικό που ήμασταν πήγαμε στοχευμένα με κάποια συγκεκριμένα παιδιά από Τρίπολη που προσωπικά θεωρούσα παιδιά της ομάδας όπως οι Κοσκολός και ο Δρόσος και με βασικό κριτήριο το χαρακτήρα τους. Από εκεί και πέρα είπαμε όταν θα ανέβει η ομάδα δεν θα πάμε σε πολλαπλές μεταγραφές όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, αλλά ο βασικός κορμός θα αποτελούνταν από ντόπια παιδιά. Δεν είναι τυχαίο ότι με την Παναχαϊκή η 9 από τους 11 ήταν παιδιά που πήραν την προηγούμενη χρονιά το πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η φιλοσοφία μας!

Τελικά έχω απογοητευτεί για διάφορους λόγους. Πέρυσι υπήρξε η σκέψη και απόψεις μελών της ομάδας να μην κατέβει η ομάδα γιατί δεν θα βγούμε οικονομικά. Προσωπικά είπα ότι είναι ντροπή να έχεις βάλει στη διαδικασία πρωταθλητισμού τα παιδιά το προηγούμενο διάστημα, να πάρουμε πρωτάθλημα και να ανέβουν μέσα από τη διαδικασία του μπαράζ στη Γ’ Εθνική και στο τέλος να τους πούμε να μην παίξουν. Νομίζω ότι δεν ήταν σωστό.

Τελικό προσωπικά απογοητεύομαι γιατί δεν τιμάει κανένας τίποτα! Δηλαδή «πήδηξαν» οι περισσότεροι από το «καράβι» με την ολοκλήρωση της περσινής χρονιάς! Δεν γίνεται προσωπικά να έχω «ματώσει» οικονομικά για να παίξουν κάποιοι Γ’ Εθνική και τώρα κοιτάζουν να πάνε σε κάποια άλλη ομάδα του τοπικού για να πάρουν 50 ευρώ παραπάνω…

Όσον αφορά την τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης πιστεύετε ότι στήριξαν την ομάδα όσο θα έπρεπε;

Αυτό είναι λίγο διφορούμενο. Κοίταξε, στήριξαν κάποιοι επαγγελματίες περισσότερο με διαφημίσεις στο γήπεδο κ.λπ. Από εκεί και πέρα η παρουσία του κόσμου στη Γ’ Εθνική ήταν πάρα πολύ μικρή, έως αποκαρδιωτική. Δηλαδή δεν γίνεται μια πόλη 10000 κατοίκων να έχει σε κάθε παιχνίδι να κόβει 50 και 60 πληρωμένα εισιτήρια. Την ίδια ώρα που στον Τσικλητήρα Πύλου έκοψαν για παράδειγμα 450 εισιτήρια με την Βάρδα, 500 με την Παναχαϊκή και δεν έπεφταν κάτω από 300 εισιτήρια πληρωμένα.

Δηλαδή εμείς θα είχαμε βγάλει και τη χρονιά οικονομικά αν είχαμε 300 εισιτήρια πληρωμένα σε κάθε παιχνίδι. Αν δηλαδή η ομάδα έμενε στην Γ’ Εθνική πόσοι θα έρχονταν στο γήπεδο; Δέκα;

 

«Τα αδέρφια Λυμπερόπουλοι είναι κομμάτι της Δόξας…»

 

Σε επίπεδο υποδομών πως έχει η κατάσταση; Διαβάσαμε και μια ανακοίνωση ότι και φέτος ανέλαβαν τα αδέρφια Λυμπερόπουλοι…

Κοιτάξτε τα αδέρφια Λυμπερόπουλοι είναι χρόνια στην ομάδα. Το ένα κομμάτι με το άλλο, το αγωνιστικό το δικό τους με την ακαδημία είναι άσχετο. Εμείς από την πλευρά μας για το γεγονός ότι θα παίξουν φέτος στον Παναρκαδικό, το θεωρούμε καλό. Να βοηθήσουν την ομάδα της Αρκαδίας στην Γ’ Εθνική και αυτά να παίξουν στην Γ’ Εθνική γιατί το αξίζουν.

Από εκεί και πέρα ο Νίκος και Δημήτρης Λυμπερόπουλος είναι κομμάτι της Δόξας. Τους έχουμε στις ακαδημίες, θα συνεχίσουν να είναι στις ακαδημίες. Η δουλειά που γίνεται εκεί είναι εξαιρετική. Φτάσαμε τα τελευταία χρόνια να έχουμε 100 παιδιά στις ακαδημίες που όταν αναλάβαμε εμείς δεν υπήρχαν καν ακαδημίες στη Δόξα. Υπάρχουν εξαιρετικά παιδιά και αυτό φαίνεται και στο παιδικό και η φουρνιά που έρχεται από πίσω είναι αξιόλογη και θέλουμε να πιστεύουμε και αυτός είναι ο στόχος πάντα, ότι και τα παιδιά θα το διασκεδάζουν και η ομάδα σιγά-σιγά θα πλαισιώνεται από τα παιδικά τμήματα. Κάτι που είναι δύσκολο γιατί μεγαλώνοντας οι υποχρεώσεις στις σπουδές και σε άλλες προτεραιότητες λίγα παιδιά κρατούν στο χώρο, αλλά τουλάχιστον εμείς νομίζω κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση.

Όσον αφορά το κομμάτι της προετοιμασίας πότε να περιμένουμε σιγά-σιγά η ομάδα να ξεκινάει δουλειά;

Θεωρώ ότι από εβδομάδα θα ξεκινήσει η προετοιμασία χωρίς βέβαια να θεωρείται κάτι δεδομένο.

 

«Όλοι θέλουν να κριτικάρουν, κανείς να αναλαμβάνει ευθύνες…»

 

Τέλος ο Νότης Βλασόγιαννης νοιώθει ότι έχει δυνάμεις και διάθεση να στηρίζει τη Δόξα και στο μέλλον; Μην ξεχνάμε ότι ο ρόλος του παράγοντα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και ψυχοφθόρος!

Θεωρώ ότι τελικά δεν αξίζει να ασχολείσαι! Δεν είναι τυχαίο νομίζω ότι σε κάθε πόλη, ακόμη και στην Τρίπολη, ότι αυτοί που ασχολούνται ουσιαστικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι μετρημένοι στα δάχτυλα τους ενός χεριού. Είσαι πάντα στόχος όλων και δέχεσαι κακοπροαίρετη κριτική από διάφορους. Διάφορους εκτός χώρου και πραγματικότητας που αν τους πεις να αναλάβουν μία ευθύνη, δεν θα την αναλάβουν ποτέ!

Στη Μεγαλόπολη όλο το Καλοκαίρι υπήρχε η φημολογία ότι υπάρχει μια ομάδα ατόμων με λεφτά που θα πάρει την ομάδα… Τρεις Γενικές Συνελεύσεις κάναμε… Τι άλλο έπρεπε να κάνουμε…; Παραλίγο να πετάξουμε τα κλειδιά στην πλατεία και να τους πούμε «πηγαίνετε πάρτε τα!». Το σημαντικό είναι ότι εμείς θέλαμε και θέλουμε κόσμο. Θέλαμε να απεμπλακούμε λίγο, ακόμη και να μπει κάποιος μπροστά. Το πρεσάρισμα που πέρασα πέρυσι δεν το έχω ξαναπεράσει στη ζωή μου, αφήνοντας τις δουλειές μου για να ασχολούμαι όλη μέρα με τη Δόξα. Είπαμε ότι θα είμαστε από πίσω και θα βοηθάμε και το ξέρει όλος ο κόσμος ότι θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά τελικά κανένας δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες. Όλοι θέλουν να είναι απ’ έξω και να κριτικάρουν. Βέβαια η καλοπροαίρετη κριτική κάνει καλό. Εδώ όμως δεν μιλάμε για καλοπροαίρετη κριτική;

Πέρυσι κατεβήκαμε πέρυσι στην Γ’ Εθνική. Φέραμε τον Παναγιωτίδη να παίξει μπάλα στη Μεγαλόπολη και πριν κατέβει από το λεωφορείο το παιδί τον είχαν βγάλει άχρηστο και κουτσό. Ότι τους κοροϊδέψαμε. Κι ο ίδιος μέχρι που έφυγε ήταν πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Ο Βασιλείου μια από τα ίδια. Παιδιά με εξαιρετικό χαρακτήρα που αμείβονταν με λίγα και έβγαζαν μάτια. Και τον «πόλεμο» που δέχθηκε η ομάδα πέρυσι τον «καρπώθηκε» και ο προπονητής, γιατί η ομάδα κάποια στιγμή ήταν δέκα βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και εμείς τα κάναμε όλα χάλια! Τα έκανε χάλια ο προπονητής, τα έκανε χάλια η διοίκηση και η ομάδα όπου έπαιζε πάλευε όλα τα παιχνίδια. Πάλεψε παιχνίδι στη Μεγαλόπολη που δεν τα πήρε καθαρά από ατυχία. Εντάξει από ένα σημείο και μετά έφυγε ο προπονητής και κάποιοι ποιοτικοί παίκτες και την ομάδα την πήρε η κάτω βόλτα. Η ομάδα άλλωστε ήταν και «εύκολος» στόχος. Εκτιμώ ότι η ομάδα διαιτητικά αδικήθηκε σε πολλά παιχνίδια και δεν είναι στη δική μας λογική να ασχολούμαστε με τη διαιτησία.


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.