11122018Δευ
Thursday
 

Σ. Συναδινός: Ένας Αρκάς Πανελλήνιος πρωταθλητής & διεθνής με την Εθνική Παίδων!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Φώτη Αλεξόπουλο.

SYNADINOS SOTIRIS SYNENTEYXI 01Συνηθίζεται όσοι δημοσιογράφοι ασχολούμαστε με τον Αρκαδικό αθλητισμό να αναδεικνύουμε ομάδες και αθλητές που έχουν διακριθεί στο χώρο του αθλητισμού σε υψηλό επίπεδο και να αφιερώνουμε πολλές γραμμές ή λέξεις για να αναδείξουμε τις επιτυχίες τους. Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν αθλητές που μπορεί να μην κατοικούν μόνιμα στην Αρκαδία, αλλά έχουν Αρκαδική καταγωγή και μάλιστα πολύ συχνά έρχονται στην ιδιαίτερη πατρίδα τους συναντώντας συγγενείς και πολλούς φίλους!

Ένας από αυτούς είναι και ο νεαρός Σωτήρης Συναδινός. Κάτοικος μεν Αττικής αλλά καταγόμενος από την Αρκαδία, αφού και οι δύο γονείς του είναι από την Τρίπολη, την οποία επισκέπτονται πολλές φορές στη διάρκεια της χρονιάς. Μάλιστα ο πατέρας του Σωτήρη, ο Πέτρος Συναδινός ζώντας παλαιότερα στην Τρίπολη, είχε παίξει βόλεϊ στους τοπικούς σλλόγους, συνεχίζοντας την αγωνιστική παρουσία του στο χώρο στη συνέχεια σε συλλόγους της Αττικής!

Ο Σωτήρης Συναδινός για όσους δεν το γνωρίζουν είναι βολεϊμπολίστας στην ομάδα Παίδων του Ολυμπιακού. Φέτος το Καλοκαίρι στέφθηκε με τους «ερυθρόλευκους» Πρωταθλητής Ελλάδος Παίδων στο final-4 που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ο ίδιος ψηφίστηκε ως ο καλύτερος λίμπερο του τουρνουά! Το φετινό Καλοκαίρι ο ίδιος κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα Παίδων όπου συμμετείχε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Παίδων που διεξήχθη στη Σερβία! Ένα εξαιρετικό ταλέντο που ήδη σε νεαρή ηλικία χάρη στη σκληρή δουλειά, ωριμότητα και χαμηλούς του τόνους έχει καταφέρει να ξεχωρίσει.

Το «Κόντρα Επίθεση» τον βρήκε αυτές τις ημέρες στην Τρίπολη και μίλησε μαζί τους σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη για το Βόλεϊ, τις εμπειρίες τους με την ομάδα του Ολυμπιακού και την Εθνική ομάδα, τις φιλοδοξίες του και φυσικά τον τόπο καταγωγής του. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά ταλέντα του Νομού μας.

 

Καταρχάς πόσα χρόνια ασχολείται με το Βόλεϊ;

Με το βόλεϊ ασχολούμαι 6-7 χρόνια. Δηλαδή ξεκίνησε κάποια στιγμή στην Ε’ Δημοτικού.

Τα πρώτα σου βήματα τα έκανες στο χώρο του Στίβου;

Ξεκίνησα με το στίβο και έκανα ένα χρόνο παράλληλα βόλεϊ και στίβο.

Ξεκίνησε να φανταστώ από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού;

Ναι.

Αγωνίζεσαι στη θέση του λίμπερο, από όσο γνωρίζουμε;

Ναι, σ’ αυτή τη θέση αγωνίζομαι.

Μια θέση η οποία πως προέκυψε;

Είναι η κρίση του προπονητή. Από μικρή ηλικία επιλέγουν με βάσει τα χαρακτηριστικά του και τα δυνατά αγωνιστικά στοιχεία του σε ποια θέση θα αγωνιστούν και τι του ταιριάζει περισσότερο.

 

«Μια ομάδα μαζί 3-4 χρόνια οδήγησε το σύλλογο στην επιτυχία»

 

Ήδη με την ομάδα του Ολυμπιακού έχετε μπει σε δρόμο επιτυχιών, καθώς το προηγούμενο διάστημα κατακτήσατε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων. Πες μας δυο λόγια γι’ αυτή την επιτυχία.

Πάντα είχαμε μια καλή υποδομή στον Ολυμπιακό. Εντάξει μπορεί να υπήρχαν κάποια προβλήματα, λύνονταν, αλλά αυτά υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Η σημαντική προσπάθεια ξεκίνησε πριν 3-4 χρόνια αν θυμάμαι καλά, όταν ήρθε στον Ολυμπιακό ένας προπονητή το όνομα του οποίου είναι Κυριάκος Καμπερίδης, ο οποίος είναι ένας τρομερός προπονητής με γνώσεις και θέληση για να μάθει τα παιδιά σωστό βόλεϊ στα παιδιά. Ξεκίνησε έτσι μια προσπάθεια με τα παιδιά που είμασταν από την πρώτη χρονιά μαζί και χωρίς ιδιαίτερες προσθήκες. Κάναμε κάθε βράδυ προπόνηση, φτάνοντας μέχρι τις 12 το βράδυ να δουλεύουμε στο γήπεδο. Τη σεζόν 2015-16 βγήκαμε δεύτεροι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και τη σεζόν 2016-17, κατακτήσαμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Να φανταστώ ότι όλα τα παιδιά αυτής της ομάδας είσαστε αρκετό διάστημα μαζί;

Ναι! Με τα περισσότερα παιδιά είμαστε 4-5 χρόνια μαζί, εκτός από 1-2 παιδιά τα οποία ήρθαν στην ομάδα όχι ως μεταγραφές αλλά ως νέοι αθλητές.

Ο Σωτήρης Συναδινός με την Εθνική ομάδα Παίδων με το Νο.5 στη φανέλα.

Αυτό άρα βοήθησε στο να είστε πιο δεμένοι ως σύνολο και να δουλεύεται με μεγαλύτερη όρεξη στο γήπεδο;

Ναι. Πάντα είχαμε καλό κλίμα ως αθλητές που ήμασταν στην ομάδα. Και εντός και εκτός γηπέδου.

Να πούμε ότι και εσύ ατομικά συνέβαλες τα μέγιστα στην επιτυχία αυτή της παιδικής ομάδας του Ολυμπιακού τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, αφού αναδείχθηκε ο καλύτερος λίμπερο της τελικής φάσης. Το δικό σου σχόλιο γι’ αυτή τη διάκριση;

Θεωρώ ότι ο μια τέτοια διάκριση όπως η ανάδειξη του καλύτερου λίμπερο σε όλη την Ελλάδα, είναι όχι ένας τίτλος, αλλά είναι μια ανταμοιβή και αναγνώριση των προσπαθειών και του κόπου όχι μόνο εμένα ατομικά, αλλά όλων των συμπαικτών μου, γιατί το άθλημα δεν είναι ατομικό και έχουν συμβάλει όλοι ώστε να καταφέρω να ξεχωρίσω στο συγκεκριμένο τουρνουά.

 

«Πολύ καλή εμπειρία η παρουσία μου στην Εθνική!»

 

Ήταν ο πατέρας σου ένας από τους βασικούς λόγους αν όχι ο κυριότερος για τον οποίο ασχολήθηκε με το Βόλεϊ;

Ιδιαίτερα ερεθίσματα δεν πρόλαβα να πάρω γιατί ήμουν πολύ μικρός όταν ο πατέρας μου σταμάτησε το βόλεϊ. Θα μπορούσα να πω ότι ήταν ένα κίνητρο αυτό. Αν δεν είχα την ιδέα και το ερέθισμα να δοκιμάσω και αυτό το άθλημα, δεν γνωρίζω πως θα είχε εξελιχθεί η αθλητική μου παρουσία.

Από τη στιγμή που μπήκες στο χώρο και με την εξέλιξη που έχεις ουσιαστικά ασχολείσαι και σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Ο πατέρας σου λόγω των εμπειριών του στο άθλημα σε συμβουλεύεται;

Θα έλεγα ότι ασχολείται μαζί μου, αλλά πάντα με τη λογική της βελτίωσης. Δεν θα σταθεί στο κομμάτι της επιβράβευσης, αλλά σε στοιχεία που ίσως πρέπει να βελτιώσω ή να μην κάνω. Άλλωστε η σωστή στάση του γονέα είναι να κρατάει ισορροπίες και χαμηλούς τόνους και όχι απλά να επιβραβεύει, αφού έτσι το παιδί δεν μπορεί να βελτιωθεί και να εξελιχθεί.

 

Βέβαια δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε ότι μεγάλη τιμή για σένα αποτέλεσε το γεγονός φέτος το Καλοκαίρι της κλήσης σου στην Εθνική ομάδα Παίδων. Μάλιστα υπήρξε και η συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Παίδων στη Σερβία. Θα ήθελα ένα σχόλιο γι’ αυτή σου την εμπειρία.

Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, αφού πάντα όταν βγαίνεις στο εξωτερικό ή ακόμη και στις προπονήσεις μαζί με τέτοιου επιπέδου αθλητές, πάντα κερδίζεις κάτι καινούργιο. Θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει και μια καλύτερη θέση. Τραυματίστηκε ο βασικός μας διαγώνιος ο οποίος έπαθε διάστρεμμα κατά τη διάρκεια του τρίτου παιχνιδιού. Είχαμε κερδίσει στα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά στο τρίτο χάσαμε στα προημιτελικά και έτσι δεν καταφέραμε να μπούμε στα μετάλλια. Θεωρώ μας επηρέασε αυτό, αλλά πιστεύω ότι ήταν μια πολύ καλή εμπειρία.

 

«Πόλη που κατάγομαι και θα ήθελα να ζω, η Τρίπολη»

 

Αλήθεια τι σε συνδέει με την Αρκαδία και την Τρίπολη;

Από εδώ κατάγομαι τόσο ο πατέρας μου όσο και η μητέρα μου. Κατάγονται και οι δύο από εδώ. Θεωρώ και εγώ την Τρίπολη την πόλη και το σπίτι μου, γιατί θα προτιμούσα να μένω εδώ παρά στην Αθήνα. Είμαι στενά συνδεδεμένος με την πόλη, γιατί και μου αρέσει και όταν έρχομαι εδώ περνά ήρεμα και πολύ όμορφα. Έχω πολλούς γνωστούς εδώ σε ρυθμούς πιο ήρεμους.

Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έχω μειώσει την παρουσία μου εδώ λόγω των υποχρεώσεών μου με τους αγώνες που δεν μου επιτρέπουν να κατεβαίνω τα Σαββατοκύριακα.

Οι δικοί σου στόχοι για τη νέα αγωνιστική περίοδο ποιοι είναι;

Φέτος είμαστε σε μια δύσκολη φάση, γιατί έχουν φύγει κάποιοι αθλητές από την ομάδα για άλλους συλλόγους. Εμείς θα προσπαθήσουμε είτε με τη βοήθεια αθλητών που θα έρθουν, είτε τα παιδιά που έχουμε μείνει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Έχει άλλο χρόνο στην ομάδα Παίδων ή αγωνίζεσαι στους Εφήβους;

Ολοκληρώσαμε την παρουσία μας στην ομάδα Παίδων και πλέον όλα τα παιδιά που είμαστε Παίδες πέρυσι, φέτος αγωνιζόμαστε με την εφηβική ομάδα.

Τα τμήματα υποδομών στον Πειραιά πόσο ανταγωνιστικά είναι; Υπάρχουν για παράδειγμα αρκετά παιχνίδια στη χρονιά;

Δεν είναι πολλά τα παιχνίδια που μπορείς να κάνεις σε μια σεζόν μέχρι τη φάση του “final-8” όπου θα διεκδικήσεις πρόκριση στην τελική φάση, ούτε είναι όλα υψηλού επιπέδου. Είναι χαμηλού επιπέδου.

 

«Πανελλήνιο πρωτάθλημα και κλήση στην Εθνική οι σημαντικότερες στιγμές μου»

 

Πως για παράδειγμα μπορείτε να έχετε αγώνες στα πόδια σας; Δίνετε κάποια τουρνουά ίσως;

Υπάρχουν βέβαια 2-3 ομάδες οι οποίες είναι αντάξιες και στις οποίες υπάρχει ένα αγωνιστικό επίπεδο και έτσι μπορείς να παίξεις ωραίο βόλεϊ. Εκτός από αυτό, όταν περάσουμε στις επόμενες φάσεις κάνουμε φιλικά με ομάδες Α2, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε για τα δυσκολότερα παιχνίδια που μας περιμένουν.

Στόχοι με τους εφήβους του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν;

Μια σεζόν με νέα ομάδα γιατί έφυγαν αρκετοί παίκτες, καινούργιο προπονητή. Θα είναι μια δύσκολη περίοδος μέχρι να καταφέρουμε να σταθούμε στα πόδια μας αγωνιστικά.

Πρωταθλητής Ελλάδος το 2017 στους Παίδες με τον Ολυμπιακό!

Σημαντικότερη στιγμή για σένα σε επίπεδο βόλεϊ ποια θα μπορούσες να ξεχωρίσεις;

Εκτός από την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος και την κορυφή που ήταν ένας στόχος και επετεύχθη από τη στιγμή που έχουμε βρεθεί πολλοί αθλητές μαζί στον Ολυμπιακό εκτός από το ρόλο των συναθλητών και των φίλων, ήταν και η κλήση μου στην προετοιμασία και αργότερα στην 12αδα για το Βαλκανικό πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα.

Εκτός από τις υποχρεώσεις με το σχολείο και τις υποχρεώσεις στο Βόλεϊ με την ομάδα σου, τον ελεύθερο χρόνο σου τι κάνεις;

Ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος το τελευταίο διάστημα αφού σε καθημερινή βάση εκτός από τις υποχρεώσεις με το σχολείο και τα φροντιστήρια, ακολουθούν υποχρεώσεις με προπονήσεις, ενώ την περασμένη χρονιά είχαμε δύο αγώνες τα Σαββατοκύριακα και στη συνέχεια προετοιμασία για τα μαθήματα στο σχολείο.

 

«Προσήλωση στο στόχο με ουσιαστική συνύπαρξη σ’ ένα σύνολο»

 

Τέλος σε επίπεδο υποστήριξης από το σύλλογο και τους ανθρώπους της ομάδας, θεωρείς ότι είναι σημαντικός λόγο για την εξέλιξη και βελτίωση ενός αθλητή αγωνιστικά;

Προφανώς όταν θέλεις να πετύχεις ένα αποτέλεσμα ως σύλλογος θα πρέπει να βοηθήσουν και άλλοι παράγοντες εκτός από την επίδοση αποκλειστικά των αθλητών και των προπονητών. Είχαμε τη δυνατότητα ως Ολυμπιακός να κάνουμε προπόνηση σε ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Ελλάδος, στο Ρέντη το «Μελίνα Μερκούρη». Αυτό ίσως βοήθησε σε δύσκολες περιόδους, το Χειμώνα με το πολύ κρύο ή το καλοκαίρι με την πολύ ζέστη για να είναι οι συνθήκες προπόνησης λίγο καλύτερες. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι κάποιος άλλος παράγοντας συνέβαλε θετικά προς τον στόχο που είχαμε βάλει ως ομάδα.

Επειδή σε αρκετά νεαρή ηλικία έχεις πετύχει πολλά πράγματα σε αγωνιστικό επίπεδο. Αλήθεια τι θεωρείς ότι είναι αυτό που πρέπει να έχει ή να νεαρός αθλητής προκειμένου να καταφέρει να εκπληρώσει κάποιους υψηλούς στόχους;

Αυτό νομίζω ότι χωρίζεται σε δύο επίπεδα. Σε ατομικό και συλλογικό. Σε ατομικό επίπεδο θα πρέπει να έχει βάλει έναν στόχο τον οποίο αρχικά να τον πιστεύει και στις δύσκολες και στις εύκολες στιγμές. Όταν έρθει για παράδειγμα μια δύσκολη στιγμή όπου δεν μπορεί να αποδώσει καλά σε ένα παιχνίδι ή δεν θα πάει καλά σ’ ένα κρίσιμο παιχνίδι, να μην τα παρατήσει, αλλά να συνεχίσει να πιστεύει το στόχο του!

Σε ομαδικό και συλλογικό επίπεδο που θεωρώ ότι αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα, να είναι μέσα σ’ ένα σύνολο που θα βοηθάει και θα τον βοηθάει. Θα υπάρχουν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ των αθλητών και όλων όσων ανήκουν σ’ αυτό το σύνολο, γιατί μόνο έτσι μπορεί να βοηθήσει πραγματικά ο ένας τον άλλο, γιατί κανείς δεν κέρδισε ποτέ μόνος του τίποτα. Ακόμη και στα ατομικά αθλήματα πάντα κάποιοι έχουν βοηθήσει για να φτάσει ένας αθλητής στο επίπεδο που έχει φτάσει. Πόσο μάλλον σε ένα ομαδικό άθλημα.


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.