11122018Δευ
Thursday
 

Χρήστος Γεννιάς στο "Κ.Ε.": «Στόχος η παραμονή και η καθιέρωση κάποιων παιδιών»

GENNIAS CHRISTOS 01Στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης 91.5 και στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης ο προπονητής του Απόλλωνα Τρίπολης, Χρήστος Γεννιάς με αφορμή την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ το Σαββατοκύριακο.

Στη διάρκεια της ενδιαφέρουσας συνέντευξης στο «αέρα» της εκπομπής «Κ.Ε.» και στον Φώτη Αλεξόπουλο, ο Χρήστος Γεννιάς αναφέρθηκε στους στόχους της φετινής ομάδας του Απόλλωνα Τρίπολης στο Α’ τοπικό ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και στη φετινή παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Παράλληλα αναφέρθηκε στην προσωπική του εκτίμηση για το νέο πρωτάθλημα που ξεκινάει σε λίγα 24ωρα, καθώς και στις υποδομές του συλλόγου που τυγχάνουν από τους ανθρώπους της ομάδας, μιας πιο συντονισμένης προσπάθειας.

Τέλος ο προπονητής του Απόλλωνα Τρίπολης σχολίασε το γεγονός ότι φέτος υπάρχουν τέσσερις ομάδες στην κορυφαία τοπική κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, καθώς και στα σημεία εκείνα που η ομάδα του θα στηριχθεί προκειμένου η σεζόν να συνδυαστεί με μια επιτυχημένη παρουσία.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε όλο το ηχητικό της συνέντευξης του Χρήστου Γεννιά στην εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ»:

 

Νέα σεζόν στο Α’ τοπικό και ο Απόλλωνας για ακόμη μια χρονιά δίνει το αγωνιστικό παρών. Τι να περιμένουμε από την ομάδα φέτος;

Ότι περιμέναμε και τα άλλα χρόνια. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτούς τους δύσκολους καιρούς την αγάπη μας και το χόμπι μας για το μπάσκετ το έχουμε κάνει αγαπημένη συνήθεια στην καθημερινότητα. Προσπαθούμε και τη νέα χρονιά να είμαστε παρόντες, να δίνουμε μια εναλλακτική λύση στα παιδιά, στους νεαρούς, τους φοιτητές, να έχουν μια επιλογή ακόμη, να είναι στο στάδιο μαζί μας και να μην είναι στις καφετέριες. Αυτός είναι λόγος που θέλουμε να υπάρχει ο Απόλλωνας και μια συνέχεια από τα προηγούμενα παιδιά.

Αυτός λοιπόν είναι ο στόχος του Απόλλωνα φέτος. Να ευχαριστηθούμε την κάθε ώρα μας στο γήπεδο, το κάθε σφύριγμα με όλους τους αντιπάλους και διαιτητές. Στόχος του Απόλλωνα είναι η παραμονή στην κατηγορία και μόνο αυτή, ταυτόχρονα με τη συνέχεια και καθιέρωση κάποιων καινούργιων παιδιών.

Μέσα από αυτή την καθιέρωση μιας τριετίας στο Α’ τοπικό και μέσα από τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει ένας βασικός κορμός της ομάδας, θα μπορούσε ίσως η ομάδα να πετύχει κάτι παραπάνω;

Τα 25 δελτία του ανδρικού σημαίνει αρκετά. Τα 12-13 δελτία θα προσπαθήσουμε να τα καθιερώσουμε στη 12αδα και από εκεί και πέρα να κάνουμε ένα μικρό rotation. Καταλαβαίνεις ότι μια ομάδα με 12-13 άτομα δεν μπορεί να επιβιώσει όταν υπάρχουν υποχρεώσεις με τις δουλειές και τις σπουδές αρκετών παιδιών. Στόχος μας είναι να μην γινόμαστε περίγελος όπως περιπτώσεις ομάδων που κατέβαιναν 6-8 παίκτες σε παιχνίδια. Γι’ αυτό το λόγο ταυτόχρονα με τους οκτώ φοιτητές και την προσθήκη κάποιων πολύ έμπειρων παιδιών, νομίζω ότι ο Απόλλωνας είναι καλύτερος από τα προηγούμενα χρόνια και πιο αποφασισμένος να πετύχει πιο σύντομα την παραμονή του, αποκομίζοντας μεγαλύτερες εμπειρίες για τη συνέχεια.

Αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα στη ομάδα φέτος. Σας έχει επηρεάσει καθόλου αυτό το γεγονός;

Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού πολλά πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε. Κατά τη δική μου άποψη μόνο θετικό είναι το γεγονός ότι χάσαμε τον καλύτερό μας παίκτη, αφού γνωρίζουμε ότι μια μικρή ομάδα όπως ο Απόλλωνας είναι πολύ σημαντικό να τροφοδοτεί μεγαλύτερες ομάδες με καλούς παίκτες. Το να δώσει ο Απόλλωνας, μια μικρή ομάδα με λίγα χρόνια ζωής, παίκτη στην ομάδα του Αρκαδικού όπως δώσαμε εμείς τον Μιχάλη Παππά, όχι απλά δεν με στενοχωρεί, αλλά με χαροποιεί δύο φορές.

Είναι σημαντικό ο εκπρόσωπός μας στις μεγάλες Εθνικές κατηγορίες να τροφοδοτείται με μικρά παιδιά. Ο Μιχάλης Παππάς δεν ξέρω αν θα ανταπεξέλθει στην Α2. Ξέρω όμως ότι αξίζει την ευκαιρία του, αξίζει που είναι στην 12άδα στα δύο πρώτα παιχνίδια του Αρκαδικού και ξέρω ότι είναι ένα παιδί που μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από τις «εικόνες» που θα συναντήσει στην Α2 θα γίνει ακόμη καλύτερος για το μέλλον.

Στόχος του Απόλλωνα είναι επίσης να αναδείξει νέα παιδιά. Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος που έχω θέσει προσωπικά από την πρώτη στιγμή. Όπως μας δίνει ο Αρκαδικός νεαρά παιδιά που τελειώνουν το εφηβικό τους και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές κατηγορίες που αγωνίζεται η ομάδα, μέσα από τη δική μας ομάδα μακάρι να δίνουμε στον Αρκαδικό παίκτες και εγώ σαν προπονητής θα βρω την άκρη για να σώσω την ομάδα μου.

Η εκτίμησή σου για το φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας;

Δεν κρύβω ότι περισσότερο έχω ασχοληθεί με τη δική μου ομάδα, παρά με τις υπόλοιπες. Όχι για λόγους υποτίμησης ή δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ μαζί τους, αλλά γιατί δεν αξίζει και πάρα πολύ ο κόπος αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να προσπαθείς να κάνεις scouting ή να προβλέψεις κάποια πράγματα σε σχέση με τους αντιπάλους. Αφήνεις μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι, ο χρόνος να δείξει τι μπορούμε να πετύχουμε. Να απολαμβάνουμε τις προπονήσεις και τα παιχνίδια μας. Εννοείται ότι εύχομαι τα καλύτερα για όλες τις ομάδες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.

Αυτό που εύχομαι και φέτος είναι η ομάδα που θα ανέβει κατηγορία, να μην είναι ένας «σάκος του μποξ» και να μην αποτελεί περίγελος στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής. Το έχω αναφέρει πάρα πολλές φορές και φέτος φαίνεται να επαναλαμβάνεται. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα της 1ης αγωνιστικής τα λέει όλα πόσο ήρθε η Καλαμάτα ’80 στον Οίακα Ναυπλίου (84-39). Ελπίζω να είναι μόνο τυχαίο και να μην είναι αυτό που λέω κάθε χρόνο. Αν είναι να ανεβαίνει μια ομάδα από το Α’ τοπικό στη Γ’ Εθνική και να γίνεται περίγελος, καλό θα ήταν να υπάρξει μια συνεργασία σε όλα τα μήκη και πλάτη της Πελοποννήσου με νεαρούς και καλούς παίκτες με ένα ισορροπημένο μπάτζετ. Νομίζω ότι είναι κρίμα η προσπάθεια του να ανεβαίνεις, να χαλάς 30000 και 40000 ευρώ για να πέφτεις στο Α’ τοπικό. Γι’ αυτό και ο Απόλλωνας είναι ομάδα για να μείνει στο Α’ τοπικό. Δεν είμαστε ομάδα Γ’ Εθνικής και δεν θέλουμε να είμαστε ομάδα Γ’ Εθνικής. Έχουμε ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες τον Αρκαδικό και αν κάποιοι παίκτες μας αξίζει να πάνε να παίξουν εκεί, καλώς να πάνε.

Φέτος ο Απόλλωνας κάνει μια πιο συντονισμένη προσπάθεια και στα τμήματα υποδομής!

Κατά κάποιο τρόπο όσο περνούν τα χρόνια και είναι υποχρεωτικό να ασχοληθούμε με τα τμήματα υποδομής, προσπαθούμε κι εμείς από την πλευρά μας και εγώ προσωπικά και παράλληλα αφού βρήκαμε κάποιες επιπλέον ώρες στο γήπεδο, να κάνουμε μια ωραία προσπάθεια. Τρία χρόνια έχουμε έναν βασικό κορμό 5-6 νεαρών παικτών όπως οι: Σπύρος Λίλης, ο Αγγελόπουλος, ο Ρουμελιώτης και κάποια ακόμη παιδιά που αγαπούν πραγματικά το μπάσκετ. Σίγουρα θα θέλαμε να δώσουμε περισσότερο χρόνο στα παιδιά αυτά, αλλά προς το παρόν με σωστά και αργά βήματα η ομάδα έχει βρει ένα δρόμο και πορεία στην οποία γιατί όχι τα παιδιά αυτά του χρόνου να αποτελέσουν μέλη της ανδρικής ομάδας του Απόλλωνα.

Τέσσερις ομάδες από την Αρκαδία φέτος στο Α’ τοπικό! Πόσο θετικό είναι αυτό;

Προσωπικά το θεωρώ πάρα πολύ θετικό ως Αρκάς! Το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ομάδες του Νομού μας να αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία. Αυτό μόνο καλό κάνεις για όλους μας, ακόμη και οικονομικά που έχουμε πρόβλημα. Περισσότερα παιχνίδια μεταξύ μας και λιγότερα έξοδα για μετακινήσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα όπως είπα και πριν. Μακάρι να υπάρχουν και καινούργιες ομάδες και όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, τόσο περισσότερες εμπειρίες για τους αθλητές. Εγώ πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που η Μεγαλόπολη επανέρχεται μπασκετικά, μαζί με τους Δρομείς και με εμάς. Τέσσερις ομάδες στο Α’ τοπικό. Τόσα χρόνια λέγαμε για τις Καλαματιανές ομάδες που ήταν 6-7. Γιατί να μην έχει και η Αρκαδία τόσες ή και περισσότερες…

Σε ποια σημεία θα πρέπει να στηριχθεί ο Απόλλωνας φέτος προκειμένου η χρονιά να στεφθεί με επιτυχία;

Πετυχημένη θα είναι αν πρώτα απ’ όλα έχουμε όλοι την Υγεία μας! Δεν το συζητάμε αυτό! Η νίκη και η ήττα πάνε και έρχονται μπροστά στην Υγεία ενός αθλητή. Εύχομαι μέσα από την εκπομπή σας όλες οι ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους, είτε παίκτες, είτε προπονητές, είτε διοικούντες, διαιτητές και κριτές. Εύχομαι να απολαύσουμε ωραίο μπάσκετ γιατί νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια στο Α’ τοπικό έχουμε δει πολύ ωραίους αγώνες με ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Σ’ αυτό που εστιάζω εγώ όσον αφορά την ομάδα μου είναι ο Απόλλωνας να προσπαθήσει μέσα από τα καινούργια παιδιά που ήρθαν να τρέξει, να προσφέρει ωραίο θέαμα στον κόσμο και όσους παρακολουθούν δωρεάν τα παιχνίδια μας. Επίσης να προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε τους αθλητές του Αρκαδικού ή ομάδων της Α2 Εθνικής και τη νοοτροπία τους, με στόχο την εξασφάλιση των στόχων μας.


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.