11192018Δευ
Thursday
 

Αργύρης Τσώνης στο “Κ.Ε.”: «Διάθεση και όρεξη από όλους για την επομένη μέρα στον Πολύβιο»

TSONIS ARGYRIS 01Στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και την ραδιοφωνική αθλητική εκπομπή «Κόντρα Επίθεση», μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής ο προπονητής του Πολύβιου Μεγαλόπολης κ. Αργύρης Τσώνης. Αφορμή της ενδιαφέρουσας κουβέντας με τον Φώτη Αλεξόπουλο, αποτελεί φυσικά η επιστροφή και παρουσία της ομάδας της Μεγαλόπολης στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Ο κόουτς του Πολύβιου αναφέρθηκε στην ανδρική ομάδα του Πολύβιου στην οποία γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες του συλλόγου. Παράλληλα αναφέρθηκε στη φετινή επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία και τις βάσεις που έθεσε ο σύλλογος την περασμένη χρονιά σε μια άκρως εντυπωσιακή πορεία στην Β’ κατηγορία.

Ο κ. Τσώνης κατέθεσε την άποψή του για την φετινή Α’ κατηγορία, αλλά για το αν το πρωτάθλημα τη δεδομένη στιγμή παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης ή υποβάθμισης. Τέλος αναφέρεται στο νέο «αίμα» του Πολύβιου και στα παιδιά που έρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Αναλυτικά όλη την ενδιαφέρουσα κουβέντα του προπονητή του Πολύβιου στον Φώτη Αλεξόπουλο και την εκπομπή «Κόντρα Επίθεση» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

 

Επιστροφή του Πολύβιου στην Α’ κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ύστερα από απουσία μερικών χρόνων. Αλήθεια τι να περιμένουμε από τη φετινή ομάδα;

Νομίζω ότι δίκαια ο Πολύβιος βρίσκεται στην Α’ κατηγορία. Είναι ένα ιστορικό σωματεία το οποίο κατά καιρούς έχει κοσμήσει και «σαλόνια» της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ήταν καιρός αρχής γενομένης από αυτή τη χρονιά να αρχίσει να μπαίνει σε μια άλλη περίοδο. Από την ομάδα της Μεγαλόπολης τι μπορεί να περιμένετε… Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά νέα παιδιά και αυτό είναι το ευχάριστο, τα οποία σίγουρα χρειάζονται βοήθεια. Χρειαζόμαστε πάρα πολύ δουλειά. Υπάρχει μεγάλο κέφι, υπάρχει αν μη τι άλλο και πολύ όρεξη και από τα παιδιά και από τους ανθρώπους της ομάδας και αυτό θέλω να σημειωθεί. Από τους ανθρώπους της ομάδας που κάνουν τα «πάνδεινα» και υπερβάλουν εαυτούς για να μπορούν να έχουν αυτά τα παιδιά τις καλύτερες συνθήκες για να μπορούν να παίξουν και να προπονηθούν.

Η περσινή εντυπωσιακή παρουσία στο Β’ τοπικό, έχει θέσει τις βάσεις για την εντυπωσιακή πορεία της ομάδας στην Α’ κατηγορία;

Είναι σίγουρο κομμάτι της όλης προσπάθειας των παιδιών που γίνεται με τη διαφορά ότι η Α’ κατηγορία είναι λίγο διαφορετική από την Β’. Έχει περισσότερη εμπειρία, περισσότερα τρεξίματα, μεγαλύτερη στρατηγική και είναι κάτι που προσπαθούμε να εντρυφήσουμε στα παιδιά και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το μπάσκετ πρέπει να το δούμε και λίγο διαφορετικά προς το πνευματικό μπασκετικό κομμάτι. Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά είναι άξια προσοχής και είναι η βάση του Πολυβίου για τα επόμενα 3-4 χρόνια τουλάχιστον.

Για σένα κόουτς ποια είναι τα σημεία κλειδιά της φετινής ομάδας του Πολύβιου, προκειμένου η ομάδα να έχει μια επιτυχημένη παρουσία στο πρωτάθλημα;

Κοιτάξτε, βασική αρχή μου είναι ότι πρέπει καθένα από τα παιδιά να γίνει καλύτερο και σαν αθλητής αλλά και γενικά σαν τρόπο σκέψης στο μπάσκετ. Αυτό νομίζω ότι θα τον βοηθήσει και στην υπόλοιπη ζωή του. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι η συνολική προσπάθεια που θα γίνει και γίνεται, έχει να κάνει με τα καινούργια δεδομένα που αντιμετωπίζουμε. Αυτά τα παιδιά πιστεύω ότι σε λίγο καιρό, θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τα καινούργια δεδομένα, γιατί μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι φοιτητές, είναι πιο μικρά σε ηλικία και γενικά αποτελούν ένα σύνολο πολλών νοοτροπιών και χρειάζεται αρκετή δουλειά στο πνευματικό κομμάτι. Ευελπιστώ όμως ότι θα τα καταφέρουμε, με πολύ πίεση μέσα στο γήπεδο και με πολύ μεγάλη προσπάθεια και από μένα, αλλά και από τα ίδια τα παιδιά ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί!

Η προσωπική σου εκτίμηση και το σχόλιο κόουτς και το σχόλιό σου για το φετινό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας ποια είναι;

Νομίζω ότι είναι καλύτερο από πέρυσι. Έχουν μπει καινούργια παιδιά και καινούργια σωματεία. Σίγουρα δεν γνωρίζω αυτό που λέμε, «πιάσαμε πάτο» ή όχι, αλλά πλέον πια ότι θα πρέπει να το βλέπουμε και οι ομάδες και εμείς και όλος ο κόσμος λίγο πιο ζεστά το θέμα του μπάσκετ και της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, γιατί μην ξεχνάτε ότι η «εικόνα» μας και αυτό που πρεσβεύουμε τώρα στην Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, κάποια στιγμή γίνεται «εικόνα» όλης της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, όταν μια ομάδα ανεβαίνει στην Γ’ Εθνική κατηγορία! Νομίζω ότι εκεί πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, ώστε και οι ομάδες να γίνουν καλύτερες και οι συνθήκες των αθλητών να βελτιωθούν και βέβαια να βοηθήσει και η ίδια η πολιτεία γιατί είναι πολύ σημαντικό αυτό, έτσι ώστε τα παιδιά να βρουν ώρες, να μπορούν να προπονηθούν.

Το βασικό μας πρόβλημα είναι αυτό. Μέχρι το Λύκειο τα παιδιά δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν και μετά για 1-2 χρόνια τα χάνουμε. Αποτέλεσμα νεαροί αθλητές όπως ξέρετε δεν μένουν στα σωματεία γιατί φεύγουν ως φοιτητές και όσοι μένουν είναι ελάχιστοι και οι νεαροί αθλητές σταματούν κατά κάποιο τρόπο τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομής, γιατί έχουν τις υποχρεώσεις με το σχολείο και το διάβασμα.

Έτσι κατά κάποιο τρόπο και οι ομάδες μένουν «ξεκρέμαστες» και ξεκινούν πάλι έναν αγώνα για να βγάλουν καινούργια παιδιά τα οποία και αυτά θα φύγουν. Βασικά είναι πολύ μεγάλο κομμάτι και είναι πολύ μεγάλο θέμα και νομίζω ότι το θίξαμε και στη συγκέντρωση των προπονητών, ότι η πολιτεία θα πρέπει να δώσει λύσεις πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Τα μπασκετικά σωματεία και γενικά τα ερασιτεχνικά είναι σωματεία που δουλεύουν με μεράκι, με όρεξη, αλλά από εκεί και πέρα αν δεν βοηθηθούν νομίζω ότι σιγά-σιγά θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα.

Από την συνεχή ενασχόλησή σου με το τοπικό μπάσκετ, βλέπεις το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να υποβαθμίζεται ή να αναβαθμίζεται;

Μπορώ να πω ότι είμαστε σε μια σταθερή κατάσταση. Νομίζω ότι η περσινή χρονιά ίσως ήταν μια από τις χειρότερες σεζόν και δεν είναι προσωπική μου άποψη, αλλά όλων των ανθρώπων που ασχολούνται χρόνια με το μπάσκετ. Ελπίζω η συγκεκριμένη χρονιά να είναι πραγματικά η τελευταία άσχημη χρονιά και ότι από εδώ και πέρα και με την βοήθεια των ομάδων που μπαίνουν στο πρωτάθλημα και των νέων παιδιών και φυσικά από τη δουλειά που γίνεται από τους συλλόγους, να αρχίσουν να αναβαθμίζονται.

Φυσικά με την ευκαιρία να πω ότι παίζουν ρόλο και οι φοιτητές που έρχονται. Αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του τοπικού μας αθλητισμού. Οι φοιτητές και ευτυχώς που υπάρχουν, μας δίνουν καινούργια πνοή. Κακά τα ψέματα οι φοιτητές ήταν αυτοί που έδωσαν νέα πνοή στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα παιδιά νομίζω ότι πολλά σωματεία θα είχαν μπει σε διάφορες διαδικασίες όχι ευχάριστες. Νομίζω ότι και αυτό θα πρέπει να το δούμε καλύτερα. Με τα παιδιά αυτά να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω. Όσο μπορούν και οι σύλλογοι να βοηθήσουν και να βοηθηθούν, γιατί μην ξεχνάτε δεν είναι μόνο τι δίνει κάποιος, αλλά και τι μπορεί (αν μπορεί) να πάρει και δεν εννοώ από υλικά οφέλη, εννοώ από τρόπους συμπεριφοράς, από το πόσο κοντά είσαι σ’ έναν αθλητή, από το πόσο κοντά του είσαι αν δημιουργηθεί μια δυσάρεστη κατάσταση… Μην ξεχνάμε ότι είμαστε ερασιτεχνικά σωματεία και ότι απευθυνόμαστε σε ανθρώπους και σε παιδιά.

Σε επίπεδο υποδομών πάντως ο Πολύβιος Μεγαλόπολης το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια και βλέπουμε ότι στην ανδρική ομάδα του Πολύβιου, έχουν θέσει και νερά παιδιά από τμήματα υποδομής…

Κοιτάξτε, αξίζουν τεράστια μπράβο στην τωρινή διοίκηση του συλλόγου. Πιστέψτε με αν και εγώ το έχω ζήσει πολύ λίγο βέβαια τους δύο τελευταίους μήνες από κοντά, αλλά οι άνθρωποι του Πολύβιου πραγματικά είναι «παλιάς κοπής» άνθρωποι διοικήσεων. Τα κάνουν όλα, έχουν μεράκι με αυτό που κάνουν. Το μυαλό τους είναι συνέχεια στην ομάδα, στα παιδιά και στο πως θα αναβαθμίσουν τα τμήματα υποδομής και την ίδια την ομάδα και φυσικά το πώς θα αισθάνονται όλοι, προπονητές και παίκτες, καλύτερα για να μπορούν να έρθουν στο γήπεδο. Είναι κάτι που πραγματικά έχω να το συναντήσω πάρα πολλά χρόνια και χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σ’ αυτή την «οικογένεια». Υπάρχουν και άλλα σωματεία που κάνουν τέτοιες προσπάθειες και όλα αυτά τα σωματεία, όποια και είναι και όσο κοντά μας ή μακριά και αν είναι, πρέπει να γινόμαστε αρωγοί τους. Νομίζω ότι είναι σπάνιο πλέον με τα οικονομικά δεδομένα που ζούμε, να υπάρχουν τέτοιου είδους άνθρωποι που αν μη τι άλλο αναβαθμίζουν όχι μόνο το χώρο του αθλήματος, αλλά αναβαθμίζουν και το επίπεδο του αθλήματος σε επίπεδο νοοτροπίας και ανθρώπων.


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.