11122018Δευ
Thursday
 

Ο Γιώργος Χρονόπουλος μίλησε στo "KE" για τη φετινή προσπάθεια του ΑΣΠΕΤ! (+ηχητ)

XRONOPOULOS CONTRAEPITHESI NOV08Στο στούντιο της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης και την αθλητική εκπομπή «Κόντρα Επίθεση», βρέθηκε χθες ο προπονητής του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης και εκ των υπευθύνων του Αθλητικού Συλλόγου Πετοσφαίρισης Τρίπολης, Γιώργος Χρονόπουλος, με αφορμή της έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του συλλόγου της Τρίπολης στα πρωταθλήματα της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Τρίπολης.

Αναλυτικότερα λοιπόν σε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχε ο κ. Χρονόπουλος με τον Φώτη Αλεξόπουλο μίλησε για τη φετινή χρονιά στο σύλλογο, για την φετινή προσπάθεια της γυναικείας ομάδας αλλά και των ομάδων κορασίδων και παγκορασίδων. Παράλληλα αναφέρθηκε στο κλίμα και στη φιλοσοφία του συλλόγου αλλά και στην οργανωμένη προσπάθεια που καταβάλουν οι άνθρωποι του συλλόγου σε επίπεδο ακαδημιών.

Ο Γιώργος Χρονόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στην προοπτική δημιουργίας τμήματος αγοριών στο σύλλογο, στο σοβαρό πρόβλημα με την απουσία αθλητικών χώρων, στην πορεία του βόλεϊ στην περιοχή μας και στο αν τελικά βοηθήθηκε το άθλημα τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικότερα όλη η ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο στούντιο της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης και στην εκπομπή «Κόντρα Επίθεση» και τα όσα δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή έχουν ως εξής:

 

Για τη φετινή χρονιά στον ΑΣΠΕΤ…

«Μετά την πρώτη μας χρονιά πέρυσι σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα δηλαδή σε 4 μήνες κατεβάσαμε το γυναικείου τμήμα που στην ουσία αποτελείται από κορασίδες. Απλά στο περσινό πρωτάθλημα των κορασίδων ήταν όλα και όλα 5 παιχνίδια. Οπότε θεωρούσαμε ότι αυτά τα παιδιά που δεν είχαν παίξει ποτέ βόλεϊ και έπαιζαν για πρώτη φορά απέναντι σε ομάδες με κοπέλες που είχαν 2 χρόνια σε κορασίδες και άλλα 3 χρόνια σε παγκορασίδες, εμείς προτιμήσαμε να τις κατεβάσουμε στους αγώνες προκειμένου να πάρουν τις εμπειρίες τους και από εκεί πέρα με συμμετοχές στο γυναικείο μαζί με δύο έμπειρες παίκτριες όπως η Ρούλα Πεντεφούντη που είναι και προπονήτρια όπως και η Ντίνα Νικητοπούλου να πάρουν συμμετοχές για να μπορούμε να πούμε ότι τα παιδιά παίρνουν εμπειρίες.

Φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να κατεβάσουμε και τις παγκορασίδες. Είμαστε συνεπείς με τους εαυτούς μας και αυτό που πρεσβεύουμε. Δεν είναι εύκολο να κατεβάσει ένας σύλλογο μια επιπλέον ομάδα. Τα έξοδα είναι πολλά. Αλλά αν πρέπει να κάνουμε κάτι σωστά είναι να δώσουμε την ευκαιρία στα νεαρά παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού ή της Α’ γυμνασίου να πάρουν τις εμπειρίες τους. Θα βοηθηθούν και από κάποια λίγο πιο έμπειρα κορίτσια που έπαιξαν και πέρυσι και έτσι βα υπάρξει σταδιακά μια συνέχεια και μια κλιμάκωση για να μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες.».

Για την υποστήριξη της ομάδας και στο κομμάτι της νοοτροπίας…

«Από εκεί και πέρα στόχος μας είναι να αλλάξουμε και τη νοοτροπία. Δεν είναι μόνο να στελεχώσουμε με παιδιά τα τμήματα αλλά να μιλάμε και πολύ στα παιδιά. Δεν είναι το στοίχημα να πάρουμε μια μπάλα και να πάμε… Να πάμε που; Πρέπει να αλλάξουμε λίγο τη νοοτροπία στα παιδιά, αλλά και στους γονείς, διότι νομίζω ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας! Δεν πρέπει ο αθλητισμός όσο μεγαλώνουν τα παιδιά να αποτελεί στη ζωή τους ένας «φτωχός συγγενής».».

Σχετικά με το τι να περιμένουμε από τη γυναικεία ομάδα του ΑΣΠΕΤ...

«Εμείς πάμε βήμα - βήμα. Πέρυσι η σεζόν ήταν αναγνωριστική. Προτιμήσαμε να μπούμε στα «βαθιά» με σκοπό να αποκτήσουμε αγωνιστικές εμπειρίες κάτι που είναι προς όφελός μας. Από εκεί και πέρα σχετικά με το τι να περιμένουμε φέτος, θέλουμε να έχουμε μια καλύτερη χρονιά από την περσινή στο γυναικείο. Δηλαδή περισσότερες νίκες, περισσότερους βαθμούς και πιο ανταγωνιστικοί έχοντας περισσότερες εμπειρίες από πέρυσι και έχοντας δουλέψει αρκετά και το Καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το ταβάνι. Έχω κάποιες κρυφές σκέψεις μέσα μου που έχω στα παιδιά. Το θέμα όμως δεν είναι να το πιστεύω μόνο εγώ, αλλά να το πιστεύουν και να το θέλουν και τα παιδιά».

Για τη σημασία που παίζουν οι αγώνες στις αγωνιστικές εμπειρίες των παιδιών…

«Σημαντική η προπόνηση αλλά το παιδί πρέπει να παίξει και αυτός είναι ο στόχος μας κάτι που δεν υπήρχε παλιά. Μου έχει κάνει εντύπωση και το συζητούσαμε σε μια Γενική Συνέλευση της ΕΣΠΕΠ στη Μεγαλόπολη, βλέποντας για παράδειγμα το μπάσκετ στο τοπικό πρωτάθλημα ότι δεν παίζουν παιδιά του Λυκείου! Πολλές φορές και οι έμπειροι είναι πολύ καλύτεροι και χαίρομαι που και μεγαλύτεροι σε ηλικία ασχολούνται με ένα σπορ και το αγαπούν, αλλά από εκεί και πέρα αν δεν δοθεί χώρος στα νέα παιδιά δεν προχωράμε. Το μεγάλο στοίχημα για όλα τα σωματεία είναι να παρακινήσουμε τους γονείς και τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο και ελευθερία να παίξουν και η άθληση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι ανάγκη! Αυτό είναι το σύνθημα και πρέπει να το καταλάβουμε. Το να παίρνει ένας σύλλογος τον παίκτη του άλλου και να ανταγωνίζεται με λάθος τρόπο το ένα το άλλο, δεν βγαίνει τίποτα.».

Στο αν η εξέλιξη των κοριτσιών από πέρυσι στο σύλλογο έχει φάνει…

«Σίγουρα την βλέπουμε. Η προπόνηση, η προσπάθεια, η υπομονή και η επιμονή είναι αρετές που ανταμείβονται! Κάθε μέρα το βλέπουμε αυτό και γι’ αυτό ευελπιστούμε να πάμε και καλύτερα. Τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον εαυτό τους και φαίνεται αυτό και στις προπονήσεις και σε πρόσφατο φιλικό ματς. Βέβαια δεν γίναμε σε έναν χρόνο υπερομάδα, αλλά εμείς παλεύουμε να γινόμαστε καλύτεροι παίκτες και καλύτεροι άνθρωποι».

Για το εξαιρετικό «κλίμα» στην ομάδα του ΑΣΠΕΤ…

«Οι σχέσεις που διέπουν όλα τα μέλη της ομάδας είναι σχέσεις που βιώνουν τα μέλη μιας υγιούς οικογένειας. Υπάρχει ο σεβασμός, η εκτίμηση, αλλά και εδώ έχουμε επικεντρωθεί! Αυτό που λέμε στα παιδιά είναι ότι η ομάδα δεν πρέπει να είναι ευάλωτη από εσωτερικούς ή εξωτερικούς παράγοντες. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε τη συμπαίκτρια τους, τη συναθλήτριά τους, τον προπονητή τους για να πάμε μπροστά. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Να είναι καλοί χαρακτήρες επίσης πάρα πολύ σημαντικό. Η μεγαλύτερη «ασθένεια» που θα πρέπει να αποβάλει μια υγιής ομάδας είναι το «ΕΓΩ»! Πρώτο πρέπει να χτίσουμε σ’ αυτό τον τομέα και μετά στο αγωνιστικό κομμάτι».

Για τη δυσκολία που προκαλούν οι υποχρεώσεις στο σχολείο, στην εξέλιξη ενός νεαρού αθλητή, αλλά και η διέξοδος που τους δίνεται από την απαιτητική καθημερινότητα…

«Τα παιδιά όχι μόνο την εβδομάδα αλλά και όλο το χρόνο σχεδόν είναι μονίμως στα φροντιστήρια με διάβασμα και σχολείο και η καθημερινότητά τους είναι «εφιαλτική»! Κι εμείς στην ομάδα έχουμε δώσει ένα όραμα στα παιδιά κάποιες ώρες την εβδομάδα να ξεφύγουν και να ασχοληθούν με το άθλημα που αγαπούν. Να φύγει λίγο το μυαλό τους από την πίεση των διαβασμάτων, με τη συμμετοχή στον αγώνα ή την προπόνηση.».

Για το γεγονός ότι μπορεί να συνδυαστεί ο αθλητισμός με το σχολείο και το διάβασμα…

«Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά και τα έχω τονίσει και στα παιδιά. Όποιος θέλει να κάνει κάτι και του αρέσει το κάνει πολύ καλά. Το θέμα είναι να ξεχωρίσει τους ρόλους τους, να επικεντρωθεί σ’ αυτό που θέλει να κάνει. Να ρυθμίσει το χρόνο του. Δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Πρέπει να δώσει προτεραιότητες.

Τα παραδείγματα τα έχουμε στην πόλης μας, όπως ο Γιώργος Μπαλής που παίζει στον Ολυμπιακό και είναι Δευτεραθλητής Ελλάδος φέτος, αλλά είναι άριστος μαθητής! Είναι πολλά τα παραδείγματα! Γνωρίζω παιδί που έπαιζε τερματοφύλακας στα Λεχαινά στην Δ’ Εθνική και πέρασε με 19700 μόρια πρώτος στη σχολή του. Δεν μπορούν να το κάνουν όλα τα παιδιά, αλλά δυστυχώς όμως τα παιδιά και οι γονείς αφήνονται αποκλειστικά στο διάβασμα!».

Για την εικόνα που έχουν για το φετινό πρωτάθλημα…

«Πέρυσι η ομάδα που ήταν ένα επίπεδο παραπάνω και αθλήτριες Α2, ήταν ο Απόλλων Καλαμάτας ή η Σπάρτη που έχει ιδιαίτερα έμπειρη ομάδα. Γι’ αυτό λέω φέτος ότι εφ’ όσον το θέλουν και βγάλουν ψυχή και πίστη, γιατί δεν είναι μόνο η προπόνηση. Αν λοιπόν βάλουν στο μυαλό τους τα παραπάνω, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να διεκδικήσουμε την άνοδο. Αυτό έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Από εκεί και πέρα πάμε βήμα-βήμα».

Για τη δουλειά που γίνεται στο σύλλογο σε επίπεδο ακαδημιών…

«Ο λόγος που φύγαμε από άλλα πόστα, γιατί στο χώρο είμαστε πολλά χρόνια, ήταν γιατί θελήσαμε να δώσουμε στο άθλημα και στην πόλη αυτό που αξίζει το άθλημα και μπορούμε να δώσουμε. Άρα έπρεπε να «χτίσουμε» το μεγάλο «οικοδόμημα» που λέγεται «υποδομή» και δεν γινόταν παλιά. Τότε είχαμε συστήσει την γυναικεία ομάδα με μεγαλύτερες κοπέλες ηλικιακά που δεν είχαν υποχρεώσεις και σπουδές και μπορέσαμε να δουλέψουμε παραπάνω! Με τον ΑΣΠΕΤ δώσαμε βαρύτητα και στις ακαδημίες δίνοντας ερεθίσματα με την αγωνιστική παρουσία της γυναικείας ομάδας.

Ήδη υπάρχουν άλλα τέσσερα τμήματα ακαδημιών. Έχουμε δύο τμήματα Παγκορασίδων και άλλα δύο τμήματα ΜΙΝΙ. Πλέον τα παιδιά έχουν παραστάσεις. Την Κυριακή στο ματς της γυναικείας ομάδας θεωρώ ότι θα έρθουν τα περισσότερα στο γήπεδο, θα δει και ο γονέας την προσπάθειά μας.».

Για την προοπτική δημιουργίας τμήματος αγοριών…

«Αυτό μας απασχόλησε και φέτος το Καλοκαίρι, αλλά δεν κρύβω ότι μαζέψαμε και δέκα παιδιά. Υπάρχει όμως το εξής πρόβλημα… Δεν υπάρχουν ώρες προπόνησης! Είναι μεγάλο θέμα αυτό και δεν βλέπω να γίνεται συζήτηση γύρω από αυτό!»

Για το μέγεθος προβλήματος με αθλητικές υποδομές και προπονητικούς χώρους…

«Ήδη είχαμε σοβαρό πρόβλημα για εξασφάλιση ωρών προπόνησης για το τρίτο ματς τμήμα παγκορασίδων. Υπάρχει πρόβλημα και με το κλειστό γυμναστήριο του 1ου γυμνασίου όσον αφορά και το κρύο που κάνει. Το Χειμώνα δεν ζεσταίνεσαι, το Καλοκαίρι βράζεις. Η βροχή πέφτει μέσα και εκτός όλων αυτών υπάρχει και το αντίτιμο που πληρώνουμε χωρίς να παρέχονται ούτε τουαλέτες, ούτε νερό, ούτε άλλες παροχές.

Κάτι πρέπει να γίνει μ’ αυτό. Δεν βλέπω να γίνεται καμία προσπάθεια από τους τοπικούς Φορείς, Δήμο ή Περιφέρεια γι’ αυτό το θέμα. Η μεγαλύτερη ώθηση σε όλα τα αθλήματα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι η ύπαρξη αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών! Αν δεν έχω για παράδειγμα το γήπεδο πως θα παίξω βόλεϊ; Αν δεν έχω την μπασκέτο, μπορώ να παίξω μπάσκετ;».

Για το πώς βλέπει το μέλλον του τοπικού βόλεϊ…

«Όταν λέμε για μέλλον του τοπικού βόλεϊ λέμε για εμάς πιο πολύ… Αυτή τη στιγμή είμαι η ομάδα που εκπροσωπεί το γυναικείο βόλεϊ. Εμείς δουλεύουμε βήμα-βήμα, με οργάνωση και μεθοδικότητα, να παρακινήσουμε περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα και να βάλουμε ένα λιθαράκι και σε διοικητικό αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο.».

Στο αν ασχολήθηκε ο τόπος όσο θα έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια με το τοπικό βόλεϊ…

«Εμείς από την πλευρά μας αυτό κάνουμε και νομίζω ότι δώσαμε παραπάνω από ότι μπορούσαμε. Ίσως και κόντρα στο ρεύμα, αφού η πόλη δεν ήταν πόλη του βόλεϊ. Από το τίποτα μπορέσαμε και ανεβήκαμε στη Β’ Εθνική. Για να μπορέσουμε να έχουμε ακαδημίες και να κάνουμε τα πράγματα σωστά, δημιουργήσαμε τον ΑΣΠΕΤ. Προοπτικές όντως η Τρίπολη είχε. Είχε δύο ομάδες με τον Αρκαδικό και τον ΓΣΑ… Είχαν υπάρξει και κάποιοι άνθρωποι όπως ο Παναγιώτης Σκορπίδας τότε, μετά ήρθε η Ρούλα Πεντεφούντη. Ουσιαστικά το άθλημα στην περιοχή μας στηρίχθηκε σε μεμονωμένους ανθρώπους, «τρελούς» που αγαπούν το άθλημα που άφησαν τις δουλειές τους, τα προσωπικά τους και τα παιδιά τους κάποιες φορές για να τρέξουν γι’ αυτό που αγαπάνε. Έτσι πάει μπροστά ένα άθλημα.».

Σχετικά για το νέο ύμνο του ΑΣΠΕΤ…

«Να ευχαριστήσουμε τα παιδιά που είναι κάποιοι γνωστοί και φίλοι της Ντίνας Νικητοπούλου. Πήρε την πρωτοβουλία, άρεσε στα παιδιά όλη αυτή η προσπάθειά μας, έγιναν εθελοντές και μας έφτιαξαν αυτό που μπορούσαν καλύτερο. Ένα πολύ ωραίο ύμνο, έτσι για να εμψυχώνουμε και να ευχαριστούμε τα κορίτσια που παίζουν».

 

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την αθλητική εκπομπή της Δημοτικής ραδιοφωνίας "Κόντρα Επίθεση" και φυσικά ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ζωντανά στο στούντιο του σταθμού στον Φώτη Αλεξόπουλο, ο εκ των υπευθύνων του Αθλητικού Συλλόγου Αντισφαίρισης Τρίπολης, κ. Γιώργος Χρονόπουλος:

 

 


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.