11122018Δευ
Thursday
 

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων μίλησαν στο «Κ.Ε.» για το σύλλογο! (+ήχος)

MARKOPOULOS SALTIS CONTRA NOV22 01Το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη η ομάδα του Συλλόγου Δρομέων έχει πραγματοποιήσει τις πέντε πρώτες αγωνιστικές καλό ξεκίνημα, καθώς βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με αφορμή την ανταγωνιστική όπως όλα δείχνουν και φέτος χρονιά για την «κυανοκίτρινη» ομάδα στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και την αθλητική εκπομπή «Κόντρα Επίθεση» και τον Φώτη Αλεξόπουλο, φιλοξενήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Γιώργος Μαρκόπουλος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Σωτήρης Σαλτής.

Σε μια αναλυτική ζωντανή συνέντευξη οι δύο παράγοντες μίλησαν για τη φετινή χρονιά και τους στόχους της ομάδας, για τις μετεγγραφικές τους κινήσεις, τις ακαδημίες της ομάδας, ενώ απάντησαν και στο «φαινόμενο» που θέλει τους Δρομείς να αναδεικνύουν τα τελευταία χρόνια παιδιά από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου στην ανδρική ομάδα.

Οι άνθρωποι του Δρομέα μίλησαν επίσης για την περσινή χρονιά της γυναικείας ομάδας στην Α2 Εθνική κατηγορία, για την προσπάθεια που γίνεται στις ακαδημίες αλλά και το αν φιλοδοξούν να δουν την ανδρική ομάδα σε Εθνικό πρωτάθλημα. Επίσης αναφέρθηκαν για τα συναισθήματα τους μετά από τόσα χρόνια στα διοικητικά του συλλόγου, για το αν έχουν μετανιώσει για κάτι μέχρι σήμερα, ενώ σχολίασαν το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης γηπέδων στο τοπικό χώρο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν έχουν ως εξής:

Σχετικά με τι μπορεί να περιμένουμε από τους Δρομείς τη φετινή σεζόν:

Γ.Μ.: Το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει και έχουμε διάγει πέντε αγώνες. Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη να πούμε κάτι αλλά η ομάδα έχει ξεκινήσει πολύ καλά. Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλά το κλίμα είναι πολύ καλό ανάμεσα σε όλα τα μέλη της ομάδας.

Για το καλό κλίμα στην ομάδα:

Γ.Μ.: Το κλίμα είναι πολύ καλό και αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα. Σε όλα τα τμήματα μας αυτοσκοπός δεν είναι τα πρωταθλήματα και οι νίκες, αλλά να υπάρχει ένα καλό κλίμα και να είναι ευχαριστημένα τα παιδιά. Να έρχονται στο γήπεδο και να νοιώθουν ευχαρίστηση και χαρά, για να μπορούν να πάρουν δύναμη για τις υποχρεώσεις τους στην καθημερινότητα.

Σχετικά με τις επιλεκτικές κινήσεις στο μετεγγραφικό τομέα τη φετινή σεζόν:

Σ.Σ.: Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε κάθε χρόνο και δεν μένει στα λόγια είναι η δημιουργία κατ’ ουσίας μιας νεανικής ομάδας. Αν δείτε τα τελευταία χρόνια η ομάδα απαρτίζεται από παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες μας. Υπάρχουν βέβαια και κάποια έμπειρα παιδιά χωρίς να είναι μεγάλα σε ηλικία. Όσα παιδιά έρχονται στο σύλλογο και δεν προέρχονται από τις ακαδημίες μας έρχονται υπό συγκεκριμένα κριτήρια. Να κολλάνε δηλαδή στη «χημεία» της ομάδας και στην όλη φιλοσοφία που έχει ο προπονητής μας Ηλίας Μπαλής. Από εκεί και πέρα ο προπονητής είναι αρμόδιος να δώσει τις ευκαιρίες σε όλους. Κάποιοι θα εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους και κάποιοι άλλοι δεν θα τα καταφέρουν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιες προσθαφαιρέσεις χρονιά με χρονιά, πάντα σε συνεννόηση με τον προπονητή.

Πάντως η ομάδα φέτος πιστεύω ότι έχει «χημεία». Είναι πολύ καλή, πολύ αμυντική, πολύ προσηλωμένη στο πλάνο του προπονητή και αυτό βγαίνει μέχρι σήμερα στο γήπεδο.

Για το πώς βλέπουν το φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ:

Σ.Σ.: Το πρωτάθλημα φέτος νομίζω ότι είναι δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν ξεχωρίσει και είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες ομάδες είναι χαμηλότερης δυναμικότητας. Παρ’ όλα αυτά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να χάσει από μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας. Πάντα παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Οι τραυματισμοί, η μέρα στην οποία μπορεί να βρεθείς κ.α. Θεωρώ ότι εμείς έχουμε ένα αρκετά καλό και μεγάλο ρόστερ και θα ανταπεξέλθουμε στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αναφορικά με το πώς ο σύλλογος έχει καταφέρει να αναδεικνύει παιδιά από τις ακαδημίες στην ανδρική ομάδα:

Γ.Μ..: Πράγματι όταν ξεκινήσαμε το 2009 να κάνουμε το πρώτο τμήμα υποδομών, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι σήμερα θα είχαμε τόσες επιτυχίες με την ανάδειξη τόσων νεαρών παιδιών. Σε όλα πάντως υπάρχει μια εξήγηση. Έγινε καλός σχεδιασμός από την αρχή, φτιάξαμε μικρά τμήματα αριθμητικά και γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά, με την εμπειρία του προπονητή μας Ηλία Μπαλή. Θεωρώ ότι είναι ο κορυφαίος στην περιοχή με τη δουλειά του πάνω στα μικρά παιδιά. Μπαίνει στην ψυχολογία τους. Γνωρίζει καλά πώς να διαχειριστεί τις ισορροπίες. Εμείς λειτουργούμε παράλληλα σε δύο πυλώνες. Ο ένας πυλώνας είναι οι ακαδημίες μας και ο άλλος πυλώνας αποτελεί η μεγάλη ομάδα.

Σ’ αυτό βοηθάει και η καλή συνεργασία όλων στο σύλλογο. Σημαντικό ότι έχουν έρθει και κάποιοι άλλοι άνθρωποι και βοηθούν την ομάδα με κάθε τρόπο.

Σχετικά με την γυναικεία ομάδα και στο αν η περσινή πορεία στην Α2 Εθνική, αποτέλεσε μια σημαντική εμπειρία για τους ανθρώπους της ομάδας ή μια ψυχοφθόρα διαδικασία:

Γ.Μ.: Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία. Το ότι καταφέραμε η ομάδα να συμμετάσχει και να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα άσχετα από τα αποτελέσματα και την κατάληξη. Δεν ήταν απλά τα πράγματα. Δουλέψαμε σε μια εποχή που η κρίση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπήρχαν υποχρεώσεις με μετακινήσεις, αθλήτριες με οδοιπορικά, κ.α. Ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι και μας βοηθήσαν. Εκεί όμως πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να σκεφτεί και να βρεις τρόπους το πώς θα μπορέσεις να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα και να μπορέσεις να σταθείς ώστε να πετύχεις τους όποιους στόχους. Ο στόχος ήταν να κατέβει στο πρωτάθλημα το γυναικείο τμήμα και να αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες. Αυτό το καταφέραμε και η δυνατότητα να αγωνιστούν τα κορίτσια σ’ αυτό που κατάφεραν να πετύχουν ένα χρόνο πριν δόθηκε στο έπακρο.

Το κέρδος απ’ όλη αυτή την ιστορία είναι ότι κάποια στιγμή στο μέλλον αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, δεν έχουμε να φοβηθούμε το ανδρικά να παίξει σε μια Εθνική κατηγορία. Έχουμε μια εμπειρία πλέον πως θα δουλέψουμε και πως θα κινηθούμε.

Για το αν ο σύλλογος εφ’ όσον προκύψει άνοδος στην Γ’ Εθνική κατηγορία με την ανδρική ομάδα, αποδεχθεί την πρόκληση:

Γ.Μ.: Σαφώς! Το αποδείξαμε με το γυναικείο τμήμα και είναι μια πρόκληση για εμάς πολύ μεγάλη και θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε! Ορόσημο αποτελεί μέχρι τώρα ο τελικός πριν δύο χρονιά στην Καλαμάτα όπου η άνοδος για εμάς απείχε ουσιαστικά μόλις πέντε πόντους!

Σ.Σ.: Θα ήταν άδικο για τα παιδιά που έχουμε στην ανδρική ομάδα, να μην τους δώσουμε ένα στόχο. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά που αγωνίζονται στην ομάδα να έχουν ένα τόσο μεγάλο στόχο, όπως η διεκδίκηση μιας ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Κι αυτό για να μπορούν να αγωνίζονται και αυτοί με ένα στόχο και στο 100%. Εμείς θα είμαστε εκεί, αν τα καταφέρουν κάποια στιγμή, ώστε να προσπαθήσουμε η ομάδα να σταθεί σε μια Εθνική κατηγορία. Είναι ένας κρυφός μας πόθος. Εμείς θέλουμε να γίνει αυτό. Μακάρι κάποια στιγμή τα παιδιά να τα καταφέρουν.

Για τα συναισθήματα κυριαρχούν μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με την ομάδα του Συλλόγου Δρομέων:

Γ.Μ.: Προσωπικά νοιώθω μια ικανοποίηση με την ενασχόλησή μου μέχρι τώρα. Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουν περάσει πολλά παιδιά από το σύλλογο. Τους έχουμε δώσει τη δυνατότητα από τα διάφορα τμήματα να ασχοληθούν με το αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων. Οι επιτυχίες πράγματι ήταν αρκετές. Δώσαμε διέξοδο όμως στα παιδιά αντί να ασχολούνται με τους υπολογιστές και άλλες συνήθειες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το μπάσκετ.

Σ.Σ.: Η ομάδα είναι κομμάτι του εαυτού μου και η οικογένειά μου. Όλα τα παιδιά είναι σαν παιδιά μου και ασχολούμαι πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι όσο μπορώ και σε ότι χρειάζονται και εκτός γηπέδου. Είμαστε μια οικογένεια στο σύλλογο. Συναντώ παιδιά που έχουν περάσει από σύλλογο και πλέον έχουν σταματήσει. Συζητάμε, μου λένε τα προβλήματά τους, τους ρωτάω για τη ζωή τους. Ενδιαφερόμαστε και για τα παιδιά που περνούν ως φοιτητές για το πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να συνεχίσουν να παίζουν μπάσκετ.

Για την επόμενη μέρα του συλλόγου διοικητικά και αγωνιστικά:

Γ.Μ.: Ανοίγουμε λίγο τη διοίκηση σε κάποιους ανθρώπους που δείχνουν τη διάθεση να ασχοληθούν. Θέλουμε κάποιους από τους γονείς να βοηθήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια πιο ουσιαστικά. Υπάρχει ενδιαφέρον γιατί βλέπουν ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική διέξοδος για τα παιδιά τους το μπάσκετ και η βοήθεια είναι σε πολλά επίπεδα, πέρα από το οικονομικό. Το βασικό είναι οι γονείς να στέκονται και κοντά στα παιδιά τους για κάτι που αγαπούν. Επιπλέον έχουμε τη φιλοδοξία κάποια στιγμή η ανδρική ομάδα να παίξει σε Εθνική κατηγορία, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Σχετικά με τις ακαδημίες και τμήματα υποδομής του συλλόγου:

Γ.Μ.: Αυτή τη στιγμή στο Σύλλογο Δρομέων και στα τμήματα υποδομής του ανήκουν πάρα πολλά παιδιά. Ξεκινούν από 7 ετών έως και το εφηβικό, παρ’ ότι έχουμε σοβαρά προβλήματα με την έλλειψη χώρων άθλησης. Προσπαθούμε να δώσουμε τις δυνατότητες σε όλα αυτά τα παιδιά στα μικρά τμήματα να μπορέσουν να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα. Γνωρίζεις πάρα πολύ καλά ότι στο κλειστό γυμναστήριο οι ώρες είναι ελάχιστες!

Για το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της έλλειψης χώρων και γηπέδων προπόνησης:

Γ.Μ.: Σοβαρότατο πρόβλημα, γιατί το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες των συλλόγων πέρα από το μπάσκετ και άλλων αθλημάτων όπως το βόλεϊ. Αναγκάζονται οι σύλλογοι και τα τμήματα υποδομής που δεν έχουν ώρες στο στάδιο να πάνε στα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων που υπάρχουν στις πόλεις. Είναι αναγκαίο κακό να χρησιμοποιούμε αυτά τα γήπεδα με την αγωνία μας μην χτυπήσει κάποιο παιδί γιατί αυτοί οι χώροι είναι επικίνδυνοι όπως και να το κάνουμε. Μερικές φορές είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε και σε ανοιχτά γήπεδα προπόνηση στα μικρά παιδιά. Δεν γίνεται να τα διώξεις τα παιδιά που έρχονται με όρεξη και χαρά να κάνουν προπόνηση όταν ο καιρός είναι καλός. Μακάρι να ξεφύγουμε από αυτή την κρίση και οι αρμόδιοι να καταφέρουν να υλοποιήσουν έναν επιπλέον σύγχρονο αθλητικό χώρο.

Σ.Σ.: Δυστυχώς είναι κακές οι συνθήκες των κλειστών σχολικών γυμναστηρίων. Δεν χρειάζεται να το κρύψουμε! Κρύο, στενά γήπεδα, επικίνδυνα με τσιμέντα δεξιά και αριστερά.

Στο αν η προοπτική της δημιουργίας ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου θα βοηθούσε τα τοπικά σωματεία στο έργο τους:

Γ.Μ.: Σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει και από τη στιγμή που δεν υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία γι’ αυτό θα πρέπει να το αναλάβουν αυτό το ζήτημα ο Δήμος ή η Περιφέρεια. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι αρμόδιοι. Για όλους τους συλλόγους είναι πολύ σημαντικό αυτό από τη στιγμή που η Τρίπολη αποδεικνύει ότι είναι «μπασκετομάνα». Στο σύλλογο μας έρχονται 70-80 παιδιά και πόσα άλλα στους άλλους συλλόγους. Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των παιδιών 7-8 χρονών που θέλουν να πάνε να παίξουν μπάσκετ το δείχνει μόνο του. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ οι ώρες είναι ελάχιστες! Εμείς δεν έχουμε στις ακαδημίες μας ώρες στο κλειστό γυμναστήριο παρά μόνο μία - δύο. Στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου δουλεύουμε εκεί όπου οι συνθήκες είναι άσχημες.

Εκεί υπάρχει ένα θέμα αφού πληρώνουμε αρκετά χρήματα για τις συνθήκες που παρέχουν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, τα οποία πηγαίνουν στο Μιστριώτειο Ίδρυμα. Υπάρχει ένα μίσθωμα 3 ευρώ για μια ώρα προπόνηση. Το μειώσαμε σε συνεννόηση που είχαμε με το συμβούλιου του Μιστριώτειου στα 2 ευρώ. Από εκεί και πέρα έγινε μια κουβέντα τις προηγούμενες μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο για την προοπτική χρηματοδότησης των σωματείων που χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο από το Δήμο, για να μπορέσουμε να μειώσουμε το μίσθωμα στο 1 ευρώ την ώρα, όσο πληρώνουμε και στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ. Στο 1ο δεν πηγαίνουμε μόνο εμείς, αλλά και άλλοι σύλλογοι από το χώρο του μπάσκετ, του βόλεϊ και άλλων αθλημάτων. Ο Δήμαρχος το είδε θετικά και ελπίζουμε να υπάρξει ανάλογη μέριμνα.

Άλλωστε και ο σύλλογος δεν βγάζει χρήματα. Μην νομίζουμε ότι τα παιδιά που έρχονται και αθλούνται πληρώνουν κανένα μεγάλο ποσό.

Στο αν τους έχει απογοητεύσει κάτι όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησης με τα διοικητικά του συλλόγου:

Σ.Σ.: Αυτό το οποίο προσωπικά έμενα με προβληματίζει περισσότερο είναι οι τραυματισμοί. Όταν τραυματίζεται κάποιο παιδί εκεί είναι που στεναχωριέμαι και λυπάμαι. Βέβαια όλα τα παιδιά είναι δυνατά και τα ξεπερνούν. Τα βοηθάμε κι εμείς αρκετά στο κομμάτι της αποκατάστασης. Αυτό είναι το ένα θέμα που μας προβληματίζει. Το άλλο είναι το θέμα των μετακινήσεων. Είναι και αυτό ένα δύσκολο κομμάτι το οποίο και αυτό το οικονομικό φορτίο εμείς το έχουμε αναλάβει και την ευθύνη της μετακίνησης όλων των παιδιών. Από εκεί και πέρα σαν πρωτάθλημα θεωρώ ότι η Ένωση κάνει απλά μια διαχείριση του πρωταθλήματος. Δεν έχουμε καμία βοήθεια από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, παρά μόνο κάτι το ελάχιστο που δεν έχει κανένα νόημα να αναφέρουμε, οπότε όλα περνάνε από τη δική μας μεριά αλλά και σε κάποιους επιχειρηματίες από την Τρίπολη που μας βοηθάνε και τους ευχαριστούμε πραγματικά πάρα πολύ!

Σαν δομή είναι δύσκολο να λειτουργήσει ένας σύλλογος χωρίς βοήθεια από την Ομοσπονδία, για την οποία εμείς έχουμε έμμεσους φόρους και υποχρεώσεις προς αυτή (σ.σ. δελτιά, αιτήσεις κ.α.) κάθε χρόνο.

Στο αν μετανιώνουν για κάποια επιλογή τους στο χώρο του μπάσκετ:

Σ.Σ: Προσωπικά εγώ όχι. Νομίζω ότι, ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα δεν το έχουμε κάνει ο καθένας από μόνος του. Νομίζω ότι πάντα σε συνεννόηση και σε συζήτηση που είχα και με το Γιώργο και με τον Ηλία, ότι έχουμε κάνει και ότι έχουμε πετύχει έχει γίνει από κοινού και πάντα με τη διάθεση των αθλητών μας. Προσωπικά δεν μετανιώνω για τίποτα απ’ όλα αυτά που έχουν γίνει.

Γ.Μ.: Σαφώς έχουμε κάνει λάθη, αλλά ποτέ δεν έγινε κάτι εσκεμμένα και με δόλο. Μέσα από τα λάθη πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι.

Στο αν υπάρχει μέλλον στο τοπικό μπάσκετ:

Γ.Μ.: Το τοπικό μπάσκετ έχει μια ομάδα που είναι πολύ ψηλά στις Εθνικές κατηγορίες, τον Αρκαδικό. Για όσουε ασχολούνται διοικητικά καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί αυτό σε τέτοιες εποχές. Σαφώς υπάρχει μέλλον όταν υπάρχει μια τέτοια ομάδα οδηγός και από κάτω ακολουθούν οι υπόλοιποι με εμάς και την προσπάθεια στις ακαδημίες μας να προσπαθούμε να αναδείξουμε αθλητές που ήδη κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Σαφώς έχει μέλλον και λαμπρό.

Σ.Σ.: Πάντα πίστευα στην ομάδα και στο τοπικό αθλητισμό γενικά. Αρκετά παιδιά από εμάς έχουν φύγει και χαίρομαι να τα βλέπω να παίζουν σε Εθνικές κατηγορίες και σε μεγαλύτερες ομάδες. Έρχονται και άλλα παιδιά που έχουν μέλλον. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γενικά με το επίπεδο στο τοπικό μπάσκετ και αν βελτιωθούν λίγο οι χώροι εκγύμνασης των αθλητών, οι συνθήκες και λίγο ο τρόπος διαχείρισης των πρωταθλημάτων με περισσότερα στο βαθμό του δυνατού παιχνίδια στα τμήματα υποδομής, πιστεύω ότι θα ήταν ακόμη καλύτερο.

 

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε όλη την εκπομπή και φυσικά όλη την συνέντευξη των Γιώργου Μαρκόπουλου και Σωτήρη Σαλτή στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην αθλητική εκπομπή «Κόντρα Επίθεση»:


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.