11122018Δευ
Thursday
 

Σαβούρδος στο "Κ.Ε.": «Ήρθε η στιγμή ο Πανθυρεατικός να επιστρέψει στη Γ’ Εθνική»

SAVOURDOS ARIS 01Το ξεκίνημα της ομάδας του Πανθυρεατικού στο πρωτάθλημα είναι εντυπωσιακό αφού σε εφτά αγώνες έχει ισάριθμες νίκες και ήδη έχει «χτίσει» μια αξιόλογη βαθμολογική διαφορά στο δρόμο προς τον τίτλο και την επιστροφή στην Γ’ Εθνική κατηγορία μετά από αρκετά χρόνια. Με αφορμή λοιπόν αυτή την ανταγωνιστική πορεία μέχρι τώρα για την ομάδα του Άστρους, στην αθλητική εκπομπή «Κόντρα Επίθεση» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης και τον Φώτη Αλεξόπουλο, μίλησε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» Άρης Σαβούρδος.

Ο κόουτς της ομάδας της Βόρειας Κυνουρίας, αναφέρθηκε στο δυνατό ξεκίνημα και στην ανταγωνιστική πορεία που θέλει η ομάδα να έχει στο φετινό πρωτάθλημα. Επιβεβαίωσε ότι στόχος αποτελεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος, προσθέτοντας ότι φέτος είναι η στιγμή για την ομάδα του Άστρους να επιστρέψει στην Γ’ Εθνική. Απάντησε στο βαθμό ικανοποίησής του για την προσπάθεια των παικτών του, την επιθετική φιλοσοφία που έχει επιβληθεί στη φετινή ομάδα καθώς και τα δυνατά σημεία της ομάδας την τρέχουσα σεζόν.

Τέλος μίλησε για τις ακαδημίες του Πανθυρεατικού στις οποίες γίνεται είναι αλήθεια εξαιρετική δουλειά καθώς και για τα συναισθήματά του μετά από 5-6 χρόνια παρουσίας στο σύλλογο σε μια περίοδο με πολλές επιτυχίες, διακρίσεις και σημαντικές στιγμές.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κόουτς Άρης Σαβούρδος στην εκπομπή «Κόντρα Επίθεση» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης το απόγευμα της Τετάρτης έχει ως εξής:

 

Κόουτς μόνο «ηχηρό» μπορεί να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα του Πανθυρεατικού στην Α’ κατηγορία, δείχνοντας για την ώρα ότι αποτελεί το μοναδικό φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ήταν αυτός εξ’ αρχής και ο στόχος της ομάδας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο;

Ναι, ο σκοπός και οι κινήσεις που έγιναν το Καλοκαίρι αυτό το σκοπό είχαν. Να μπορέσει δηλαδή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα της φετινή χρονιά, αλλά και το Κύπελλο γιατί και ο θεσμός του Κυπέλλου είναι ο στόχος μας. Η συμμετοχή των ομάδων από τη Γ’ Εθνική δεν μας εντάσει στα φαβορί για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και ο σκοπός ήταν να μπούμε όσο το δυνατόν πιο καλά στην αρχή της σεζόν για να μπορέσουμε να έχουμε κάποιες βάσεις για τη συνέχεια.

Φανταζόμαστε ότι είσαι ικανοποιημένος από τη δουλειά και τα αποτελέσματα που βγάζουν τα παιδιά μέχρι τώρα μέσα στο γήπεδο;

Σημάδια βελτίωσης πάντα υπάρχουν να ξέρετε και τέλειο δεν υπάρχει τίποτα. Αλλά θα ήταν από την πλευρά τη δική μου λίγο άσχημο να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος. Εννοείται ότι είμαι ικανοποιημένος! Τα παιδιά δείχνουν αυταπάρνηση αγωνιστικά στα παιχνίδια και νομίζω ότι πάίρνουν αυτό που τους αξίζει σε κάθε παιχνίδι και γι’ αυτό βρισκόμαστε σ’ αυτή τη θέση.

Ισχύει ότι από τις λίγες αδυναμίες που έχει η ομάδα είναι ότι μπορεί να βγάζει μια χαλάρωση στην άμυνα σε κάποια ματς, όταν δείχνει ότι έχει «καθαρίσει» το ματς με καθαρό σκορ;

Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν παίζουμε μόνοι μας! Υπάρχουν αξιόλογες ομάδες, προπονητές και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι καθορίζουν τις τύχες των αντιπάλων ομάδων. Είμαστε φύση επιθετική ομάδα φέτος, περισσότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε στην κατοχή μας «όπλα» επιθετικά πολύ δυνατά και γι’ αυτό έχουμε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού περισσότερο. Στηριζόμαστε δηλαδή περισσότερο στο επιθετικό μας κομμάτι και σ’ αυτός τον τομέα δουλεύουμε περισσότερο και στην προπόνηση.

Αυτό σημαίνει βέβαια ότι υπάρχει μικρότερη βαρύτητα στην αμυντική μας λειτουργία, οπότε αναγκαστικά και σ’ αυτό το κομμάτι στηριζόμαστε σε 4-5 παιδιά το πολύ που αν είναι σε καλή μέρα ή είναι σωστά στη θέση τους, δύσκολα θα δεχθούμε κάποια επίθεση. Γι’ αυτό θα δείτε σε αρκετά παιχνίδια ότι έχουμε δεχθεί αρκετές επιθέσεις των αντίπαλων ομάδων. Βέβαια έχουμε και έναν καλό τερματοφύλακα ο οποίος κρατάει στα περισσότερα παιχνίδια το μηδέν. Όντως αυτό που είπες είναι αλήθεια, ότι προσπαθούμε περισσότερο να γινόμαστε πιο επιθετικοί και το ευχαριστιούνται περισσότερο τα παιδιά και ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο, αλλά μας αρέσει και εμάς προσωπικά.

Ποια είναι αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη φετινή ομάδα του Πανθυρεατικού ιδιαίτερα ανταγωνιστική;

Νομίζω ότι το σημαντικό κομμάτι είναι ότι γνωριζόμαστε με τα παιδιά. Και τα παιδιά μεταξύ τους, αλλά και εγώ με τα παιδιά. Μην ξεχνάμε ότι αυτά τα παιδιά εκτός από τον Βασίλη Κατσίρη ο οποίος είναι καινούργιος στην ομάδα, όλοι οι υπόλοιποι έχουν παίξει συμπαίκτες περισσότερο από μια χρονιά. Οπότε δηλαδή ξέρουμε αδυναμίες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθενός και μπορούμε δηλαδή να στηριχτούμε πάνω σ’ αυτό το κομμάτι με την προσήλωσή μας στο αγωνιστικό μας πλάνο. Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε αποδεχθεί τους ρόλους μας στην ομάδα. Όλοι πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι θέλουμε να κάνουμε, οπότε μετά είναι εύκολο και για τους υπόλοιπους να ακολουθούν τους κανόνες. Το ποδόσφαιρο όμως είναι ένα ομαδικό παιχνίδι που έχει πολλά ατομικά χαρακτηριστικά και καθορίζουν πολλές φορές παιχνίδια και αποτελέσματα. Υπάρχουν παίκτες που έχουν πολύ καλά προσωπικά χαρακτηριστικά και νομίζω ότι το δείχνουν στο παιχνίδι κάθε φορά.

Οι άνθρωποι του συλλόγου θέλουν ο Πανθυρεατικός πλέον να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική; Αγωνιστικά η ομάδα το επιβεβαιώνει, απλά διοικητικά οι άνθρωποι του συλλόγου πιστεύουν ότι ήρθε η στιγμή η ομάδα να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες;

Κοιτάξτε, επειδή τυγχάνει να είμαι 5η χρονιά στην ομάδα του Άστρους σαν προπονητής, τις προηγούμενες χρονιές εκτός από την περσινή η οποία ήταν μια μεταβατική χρονιά για εμάς, δύσκολη μεν αλλά μεταβατική αφού οι «καρποί» της προηγούμενης χρονιάς είναι 2-3 παιδιά που παίζουν φέτος βασικοί και δείχνουν πάρα πολύ καλά στοιχεία, η ομάδα τις δύο πρώτες χρονιές που πήραμε και το πρωτάθλημα πιστεύω ότι όντως η ομάδα δεν μπορούσε διοικητικά και γενικά να ανταπεξέλθει σ’ ένα τέτοιο εγχείρημα.

Πιστεύω όμως ότι τώρα η ομάδα θα πρέπει να κάνει αυτή την προσπάθεια! Υπάρχουν πολλά παιδιά σε διαβεβαιώ εδώ στην περιοχή που μπορούν να αντέξουν μέχρι και τη Γ’ Εθνική. Υπάρχει ταλέντο και ποσότητα παιδιών και με μικρή ηλικία δηλαδή ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία που να μπορούν να βοηθήσουν σ’ αυτό το εγχείρημα. Αν τελικά η ομάδα αποδειχθεί και βγει πρωταθλήτρια φέτος, πιστευω ότι θα κατέβει με αξιώσεις στη Γ’ Εθνική, όσο μπορούμε δηλαδή γιατί αυτές οι προσπάθειες είναι απρόβλεπτες. Έχουμε όμως αποφασίσει και έχουμε σκεφτεί η ομάδα και έχει συζητήσει ότι θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις στην Γ’ Εθνική.

Κόουτς θα θέλαμε και ένα σχόλιο για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου…

Εμείς έχουμε χωρίσει την ομάδα σε τρία ουσιαστικά στάδια. Στο πρώτο στάδιο των ακαδημιών που υπάρχουν παιδιά από 5-12 ετών. Είναι παιδιά που μαθαίνουν ποδόσφαιρο και σιγά σιγά εξοικειώνονται με το χώρο. Μετά υπάρχει η παιδική ομάδα η οποία ακολουθεί τα χνάρια της ανδρικής. Προσπαθούμε δηλαδή να ενσωματώσουμε όσο πιο γρήγορο γίνεται τα παιδιά στη μεγάλη ομάδα. Με την ευκαιρία να πω ότι έχουμε δώσει αρκετά παιδιά στις υποδομές του Αστέρα. Φέτος νομίζω ότι είναι έξι παιδιά που αγωνίζονται στην Κ-15 από τη δική μας ομάδα και συνεχίζουμε. Έχουμε πάρα πολύ καλό υλικό. Τα επόμενα χρόνια πιστεύω ότι θα τους γνωρίσετε όλους πάρα πολύ καλά.

Τόσα χρόνια στην ομάδα του Πανθυρεατικού με τόσες στιγμές, τόσες επιτυχίες και αγωνιστικές προκλήσεις. Συναισθήματά σου από όλη αυτή την πορεία μέχρι σήμερα;

Τα δύο πρώτα χρόνια που βρέθηκε στο Άστρος κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Ήταν πολύ σημαντικές στιγμές εκείνες γιατί καθορίσαμε και την πορεία του συλλόγου και τα επόμενα χρόνια. Όταν βάζεις τον πρωταθλητή μέσα σε μια ομάδα είναι μετά δύσκολο να σου φύγει, καταλαβαίνεις… Κι αυτό ήθελα να πω, ότι η περσινή χρονιά ήταν μια παρένθεση όπου οι μεγάλες ομάδες και οι ομάδες που έχουν μάθει να παίρνουν πρωταθλήματα και να διεκδικούν αυτά, κάνουν μια ανάπαυση και μετά ξεκινούν πάλι. Νομίζω φέτος είναι μια καλή επανεκκίνηση για το σύλλογο μας. Να ξέρετε πάντως ότι θα έλεγα ότι καλύτερη στιγμή και εντονότερο συναίσθημα που με άγγιξε περισσότερο, ότι ευχάριστο βέβαια, αλλά με άγγιξε περισσότερο, ήταν την περίοδο που χάσαμε το πρωτάθλημα από τη Δόξα Μεγαλόπολης στα μπαράζ. Ένα πρωτάθλημα το οποίο το είχαμε χάσει ουσιαστικά για δέκα λεπτά και αναφέραμε ουσιαστικά στην ισοπαλία που φέραμε στο Λεωνίδιο όπου κερδίζαμε 0-2 και ήρθαμε τελικά 2-2 και στο παιχνίδι με τη Δόξα όπου κερδίζαμε με 0-2 και ήρθαμε πάλι 2-2. Τα πεντάλεπτα δηλαδή όπου φάγαμε γκολ στο τέλος και στο ένα παιχνίδι και στο άλλο, νομίζω ότι μας καθόρισε το πρωτάθλημα. Ήταν πολύ δύσκολο εκείνο το πρωτάθλημα και για να μην κρυβόμαστε η Δόξα ήταν καλύτερη ομάδα τότε, απλώς διεκδικούσαμε με οποιαδήποτε «όπλα» είχαμε και οτιδήποτε μπορούσαμε να κάνουμε το παιχνίδι ένα προς ένα και τουλάχιστον μας είχε βγει μέχρι το τέλος.

Άλλωστε και τέτοιες στιγμές είναι σημαντικές γιατί βοηθούν μια ομάδα να βελτιωθεί και να γίνει ωριμότερη και καλύτερη στη συνέχεια τόσο αγωνιστικό όσο και οργανωτικά…

Ναι, ναι σαφώς! Και οι παίκτες που τους βλέπω συνεχώς μια πενταετία έχουν κάνει τροαερά βήματα και προόδου και θέλουν να διεκδικούν συνεχώς περισσότερα πράγματα. Δεν εφησυχάζουν και αυτό νομίζω ότι είναι το καλό, αφού πετυχαίνεις πολλά πράγματα!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ…

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή «Κόντρα Επίθεση» καθώς και τα όσα δήλωσε ο κόουτς του Πανθυρεατικού. Το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης μπορείτε να ακούσετε από το χρονικό σημείο 18:20:

 

 


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.