11192018Δευ
Thursday
 

Αργ. Σωτηρακόπουλος: "Αδιαφορία από παντού και σκέψεις να σταματήσω την ποδηλασία!"

SOTIRAKOPOULOS ARGYRIS 2018 01

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Φώτη Αλεξόπουλο.

Τις προηγούμενες ημέρες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πίστας ένας ακόμη Αρκάς ποδηλάτης, ο Αργύρης Σωτηρακόπουλος, στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στο ομαδικό σπριντ αλλά και χάλκινος πρωταθλητής στο Κέιριν. Μια επιτυχία όχι ασυνήθιστη για τον Σωτηρακόπουλο ο οποίος είναι συνηθισμένος όλα τα προηγούμενα χρόνια σε διακρίσεις σε Πανελλήνια πρωτάθλημα, ακόμη και αν φέτος πήγε στη συγκεκριμένη διοργάνωση χωρίς καθόλου προετοιμασία τους τελευταίους 2-3 μήνες.

Το «Κόντρα Επίθεση» είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του για τη συγκεκριμένη επιτυχία, με τον ίδιο ωστόσο να εμφανίζεται περισσότερο πικραμένος και «κουρασμένος» από την αδιαφορία και απουσία στήριξης και λιγότερο ενθουσιασμένος για τις διακρίσεις σε ακόμη ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Σε σημείο μάλιστα που ο ίδιος δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πιθανότατα να είναι το τελευταίο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται.

Αναλυτικότερα τα όσα ο ίδιος δήλωσε στο «Κ.Ε.», έχουν ως εξής:

Σπουδαία διάκριση με χρυσό και χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πίστας και μάλιστα χωρίς ουσιώδη προετοιμασία γι’ αυτή τη διοργάνωση. Ευχαριστημένος από τον απολογισμό;

Χωρίς καθόλου προετοιμασία θα έλεγα. Έχω να πιάσω ποδήλατο ενάμιση μήνα και επειδή ασχολούμαι με το spinningόπου instructorκαι personaltrainer παράλληλα, άλλο έναν ενάμιση μήνα κανονικό ποδήλατο. Μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος. Με πήρε τηλέφωνο η ομάδα μου και μου ζήτησε να τρέξω με σκοπό να συγκεντρώσουμε βαθμούς για να βγούμε πρωταθλητές. Μπήκαμε στην πίστα και ήταν αυτό το αποτέλεσμα.

Ο λόγος που απείχα από την ποδηλασία δεν ήταν ότι δεν ήθελα να ασχοληθώ, αλλά αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει στήριξη από πουθενά.

Γενικά η φετινή χρονιά από αγωνιστικής πλευράς πως θα μπορούσαμε να πούμε ότι εξελίχθηκε για σένα;

Άνυδρη θα έλεγα γιατί αρχικά αποφάσισα να πάρω το πτυχίο μου στα ΤΕΦΑΑ και να τελειώσω τις υποχρεώσεις μου στο στρατό και δυστυχώς μάλλον θα είναι το τελευταίο μου Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Δηλαδή σταματάει εδώ η ποδηλασία για μένα, γιατί (και θέλω να το τονίσεις αυτό ακριβώς όπως στο λέω) είμαι 11 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος και ο Δήμος Τρίπολης, δεν με έχει βοηθήσει ούτε για μία κάλτσα. Τίποτα! Και αυτό το έχω παράπονο για τα 15 χρόνια που κάνω επαγγελματικά ποδήλατο.

Ειδικότερα τα προβλήματα στο χώρο τα τελευταία χρόνια, έχουν «φρενάρει» αρκετούς αθλητές που προσπαθούν και μπορούν να πετύχουν κάτι παραπάνω.

Ο λόγος που σταματάνε αρκετοί αθλητές είναι ότι σ’ αυτό το σημείο που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να προσπαθήσουμε καν να μπούμε στον κόπο να πάρουμε πρόκριση για το Τόκιο. Το 2020 ήταν ο μεγάλος μου στόχος. Δεν μπορώ γιατί η Ομοσπονδία όχι απλά δεν μας δίνει τίποτα, αλλά μας χρωστάει κιόλας. Ο Δήμος Τρίπολης δεν δίνει τίποτα και δεν υπάρχει καμία απολύτως στήριξη από πουθενά. Τίποτα. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν σταματάει και το όνειρο για το Τόκιο.

SOTIRAKOPOULOS ARGYRIS 2018 02

Σημαντικό όμως ότι υπάρχουν σύλλογοι όπως ο Κρόνος Νίκαιας που σας στηρίζουν τους αθλητές τους όσο μπορούν.

Αυτό εννοείται! Για εμένα μακάρι να υπήρχαν επί τρία, επί τέσσερα, επί πέντε άτομα και σύλλογοι σαν τον Κρόνο Νίκαιας και τότε η ποδηλασία θα είχε φτάσει σε πιο υψηλά επίπεδα και δεν θα λέγαμε για μια απλή παρουσία της Ελλάδας στην ποδηλασία, αλλά για μια υπερδύναμη. Κι αυτό το πιστεύω ακράδαντα γιατί ταλέντα υπάρχουν πολλά. Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τους προπονητές μου Νίκο Αγγελίδη και Γιώργο Μανιάτη αλλά και τον πρόεδρο της ομάδας Παντελή Παπάζογλου που κάνουν τρομερή δουλειά στο σύλλογο.

Για παράδειγμα έφηβος αθλητής από τη Λάρισα έφερε τρία Πανευρωπαϊκά μετάλλια. Δεν το έδειξε ποτέ κανένας! Αυτό το παλικάρι πάλευε μόνος του στη Λάρισα και πήγε έξω και έφερε τρία μετάλλια! Μετά αυτό το παιδί όταν θα μπει στον πραγματικό κόσμο στα 19-20 τι θα κάνει όταν θα πρέπει να δουλέψει; Πάει και αυτός ίσως όπως και τόσοι άλλοι!

Το θέμα είναι ότι έστω και οριακά μπορεί να προλαβαίνουμε αν γίνει ένα θαύμα μέχρι τέλος του χρόνου. Μετά θα το κυνηγάς πάρα πολύ αλλά είναι πολύ οριακά η κατάσταση και όλα δείχνουν ότι σταματάει εδώ η ποδηλασία για μένα.

ΦΩΤΟ: NASSOS TRIANTAFYLLOU

 


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.