11162018Παρ
Thursday
 

O Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ μίλησε στο «Κ.Ε.» για το βόλεϊ της Πελοποννήσου (+ηχήτ)

KANELLOPOULOS ESPEP 01

Η αγωνιστική περίοδος στο χώρο του Βόλεϊ στην Πελοπόννησο σιγά-σιγά ξεκινάει, με όλα τα πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών. Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Κύπελλο Γυναικών ΕΣΠΕΠ «Σπύρος Μπαλάσκας» στο Ναύπλιο με φιναλίστ την ομάδα του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης. Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε το πρωτάθλημα Νεανίδων, ενώ εβδομάδα με την εβδομάδα παίρνουν σειρά και άλλα πρωταθλήματα.

Με αφορμή και αυτό το γεγονός στην αθλητική εκπομπή της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» και στον Φώτη Αλεξόπουλο, μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, κ. Θεόδωρος Κανελλόπουλος.

Oκ. Κανελλόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στο ξεκίνημα σταδιακά της σεζόν στο χώρο του βόλεϊ και στα διάφορα πρωταθλήματα, καθώς και στην πρωτοβουλία της Ένωσης να ονοματοδοτήσει φετινά πρωταθλήματα της Ένωσης στη μνήμη ανθρώπων που πρόσφεραν στο Βόλεϊ της Πελοποννήσου κατά το παρελθόν. Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ αναφέρθηκε και στην γιορτή του βόλεϊ το περασμένο Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου, τον τελικό δηλαδή του Κυπέλλου ΕΣΠΕΠ Γυναικών «Σπύρος Μπαλάσκας».

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της σημερινής διοίκησης να κάνει ένα βήμα παραπέρα τόσο στο κομμάτι της προβολής των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων της Πελοποννήσου, όπως επίσης και στην ενημέρωση προς το φίλαθλο κοινό και τους ανθρώπους του αθλήματος.

 

Εφικτός ο τρόπος δημιουργίας κλειστών προπονητηρίων από Δήμου και Περιφέρειες

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ αναφέρθηκε επίσης και στην πρωτοβουλία της Ένωσης να ευαισθητοποιήσει Δήμους και Περιφέρειας της Πελοποννήσου για το σοβαρό θέα σε αρκετές περιοχές της έλλειψης κλειστών προπονητηρίων που έχει προκαλέσει γκρίνια σε αρκετούς συλλόγους λόγω της σοβαρής έλλειψης κλειστών προπονητηρίων.

Μεταξύ άλλων στα πλαίσια της πρότασης της Ένωσης για δημιουργία αθλητικών κλειστών υποδομών, εκ των οποίων και συγκεκριμένης πρότασης στο Δήμο Πατρέων ο κ. Κανελλόπουλος σχολίασε στην εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ»: «Με αφορμή το Αναπτυξιακό συνέδριο της Δυτικής Ελλάδος, καταθέσαμε μια πρόταση που είχε ως εξής: Ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν ελαφράς μορφής προπονητήρια εντός των σχολικών χώρων, ώστε το πρωί να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές σαν κλειστά γυμναστήρια και το απόγευμα οι αντίστοιχοι χώροι να δίνονται στα αθλητικά σωματεία για τις ανάγκες των ακαδημιών τους.

Με ένα μικρό κόστος μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολύ μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σήμερα σε όλες τις περιοχές. Το κόστος αυτό μόνο για να κλειστεί ένα χώρος μπορεί να ξεκινήσει από το ποσό των 40000 ευρώ και να φτάσει περίπου τις 100000 ευρώ. Αυτή είναι η βασική μας φιλοσοφία. Έχουμε στείλει επιστολές σε κάποιους Δήμους. Δεν έχει αποσταλεί στο Δήμο Τρίπολης, αλλά αναμένεται να αποσταλεί σύντομα και στο Δήμο Τρίπολης, γιατί κι εκεί υπάρχει ένα οξυμένο φαινόμενο αδυναμίας αναζήτησης αθλητικών χώρων.

Ένα προπονητήριο για παράδειγμα Τύπου «Μπαλόνι» που κάνει περίπου 100000 ευρώ χρησιμοποιείται στο εξωτερικό και για Τένις, που είναι ένα άθλημα ανεπτυγμένο στην περιοχή σας. Μιλάμε για 900 τ.μ. κάλυψης χώρου που σημαίνει για τη δυνατότητα στέγασης και άλλων αθλημάτων.

Αυτό θα πρέπει να προϋποθέτει από τη μία τη διάθεση και την πρόθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας και συνάμα όλων εμάς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό να αποτελέσει ένας τρόπος πίεσης προς τους δημοτικούς άρχοντες, αλλά μια άμεση προσπάθεια».

Σε πραγματικά στοιχεία όπως τόνισε ο κ. Κανελλόπουλος και η Καλαμάτα αντιμετωπίζει πρόβλημα κλειστών χώρων προπόνησης και η περιοχή της Αργολίδας, όπως φυσικά και η Τρίπολη, με τον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΠ να εκφράζει την ελπίδα ότι κάποιους στιγμή σε κάποιους τοπικούς άρχοντες θα δοθεί το κίνητρο το να ξεκινήσουν πρωτοβουλίες οδεύοντας προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και να ακολουθήσει η συνέχεια και από άλλους.

 

Επαφές της ΕΣΠΕΠ με ανθρώπους του Βόλεϊ και προτεραιότητα στις υποδομές…

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ αναφέρθηκε και στις επαφές που πραγματοποιούνται σε όλους τους Νομούς με φόντο το άθλημα του Βόλεϊ και τη συζήτηση για θέματα και ζητήματα που αφορούν το άθλημα της Πελοποννήσου. Γι’ αυτό το θέμα «Καταρχήν είχαμε πέρυσι συναντηθεί στη Μεγαλόπολη σ’ ένα διοικητικό συμβούλιο και μια συνάντηση με τους ανθρώπους των τοπικών ομάδων. Δυστυχώς είναι λίγα τα σωματεία στην Αρκαδία. Θα θέλαμε να είναι πιο πολλές οι ομάδες και φιλοδοξία μας είναι στο μέλλον να υπάρξουν περισσότερες ομάδες. Όχι μόνο στην Αρκαδία αλλά σε όλη την Πελοπόννησο, γιατί όσο πιο πολλές ομάδες υπάρχουν, τόσο πιο κοντινές είναι οι αποστάσεις. Αλλά για να υπάρξουν περισσότερες ομάδες θα πρέπει να υπάρξουν αθλητικοί χώροι για να προπονηθούν τα παιδιά. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα και γι’ αυτό έχουμε δώσει προτεραιότητα σ’ αυτό το στόχο.

Προτεραιότητα και στις αθλητικές υποδομές ελαφριάς κατασκευής, καθώς δεν θέλουμε να πάμε στη λογική δημιουργίας κλειστών γυμναστηρίων των 500000 και 700000 ευρώ. Για παράδειγμα αν η Περιφέρεια φτιάξει ένα κλειστό γυμναστήριο θα δαπανήσει τα παραπάνω χρήματα. Με τέτοια ποσά μπορεί να δημιουργήσει κλειστά προπονητήρια σε πέντε διαφορετικές περιοχές της περιφέρειας, δίνοντας δραστική ανάσα και λύση στο πρόβλημα έλλειψη αθλητικών χώρων άθλησης.

Θέλω κάποια στιγμή να πιστεύω ότι θα μιλήσουμε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και άλλους Φορείς. Είναι στη φιλοσοφία οι επαφές με τοπικούς Φορείς του αθλήματος και όχι μόνο του νέου ΔΣ της Ένωσης.»

Τέλος ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρθηκε στη δημιουργία διοργανώσεων street volley, συνολικά τρεις το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Πελοποννήσου και ήδη προγραμματίζονται και νέες αντίστοιχες διοργανώσεις που θα φέρει το άθλημα μέσα στην πόλη και θα δώσει κίνητρο στη νέα γενιά να ασχοληθεί με άθλημα της Πετοσφαίρισης.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Θοδωρής Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ στην εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης και στον Φώτη Αλεξόπουλο, μπορείτε να ακούσετε παρακάτω (από το χρονικό σημείο 04:45):

 


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.