12122018Τετ
Thursday
 

Η Γιορτή του Μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ την Παρασκευή (05/10) στη Μεγαλόπολη

EKASKENOP 01

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή του μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μεγαλόπολης (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου), στην οποία κεντρικοί ομιλητές θα είναι:

- Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ και Επίτιμος Πρόεδρος της FIBAEUROPA Γιώργος Βασιλακόπουλος, που θα έχει ως θέμα «Η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα σε σχέση με την πορεία του Παγκόσμιου Αθλητικού Κινήματος» και

- Ο Προπονητής της Εθνικής Ανδρών Θανάσης Σκουρτόπουλος που θα έχει ως θέμα «Η πορεία της Εθνικής Ανδρών στις νέες διαμορφούμενες συνθήκες διοργάνωσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Μια εκδήλωση που συνηθίζεται να πραγματοποιείται πριν από κάθε αγωνιστική σεζόν, περιλαμβάνοντας κατά κύριο λόγο βραβεύσεις των κορυφαίων ομάδων και αθλητών της περασμένης σεζόν, αλλά και ανθρώπων που έχουν προσφέρει στο τοπικό μπάσκετ. Παράλληλα περιλαμβάνονται και οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων της ΄νεας αγωνιστικής περιόδου σε Α’ και Β’ τοπική κατηγορία.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με στόχο την ανάπτυξη, προβολή και καταξίωση της Καλαθοσφαίρισης και με την πεποίθηση ότι η Αξία του Αθλητισμού, αναγνωρίζεται και υπενθυμίζεται σταθερά και διαρκώς, ως πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι. Η γιορτή του μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ φέρνει κοντά τα νέα ταλέντα του μπάσκετ, τα οποία καλούμε όλοι μας καθημερινά να μυηθούν στα μυστικά του αγαπημένου μας αθλήματος, ελπίζοντας πώς θα είναι οι αυριανοί αστέρες της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης.

Η Γιορτή του Μπάσκετ, που φέτος βρίσκει το αγαπημένο μας άθλημα να συμπληρώνει τα 42 χρόνια ζωής στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο, ξεπερνώντας πολλές φορές ακόμα και αντίξοες συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή (Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας), θα μοιραστεί σε τρία μέρη με απονομές, βραβεύσεις και κληρώσεις.

 

Οι τιμητικές απονομές της βραδιάς…

Στο πρώτο μέρος της Γιορτής θα πραγματοποιηθούν οι απονομές τιμητικών διακρίσεων σε πρόσωπα που με την αγάπη και την προσφορά τους τιμούν το αθλητικό κίνημα και το μπάσκετ.

Φέτος, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα τιμηθούν:

- Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ως η σπουδαιότερη αθλητική προσωπικότητα, καθώς υπηρετώντας διαχρονικά θέσεις, αρχές και αξίες, ανέδειξε την Καλαθοσφαίριση, ως το κορυφαίο Άθλημα στην Πατρίδα μας.

- Ο Προπονητής της Εθνικής Ανδρών Θανάσης Σκουρτόπουλος, για την αγάπη και μακρόχρονη προσφορά του στην ανάπτυξη και την προβολή της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης.

- Η ομάδα μπάσκετ του Πολύβιου, για την ιστορική διαδρομή του στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης.

- Η ομάδα μπάσκετ του Πελασγού, που ανέβηκε στην Α2 κατηγορία των γυναικών.

- Η ομάδα μπάσκετ της Καλαμάτας ΣΚ που ανέβηκε στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

- Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, για την αγάπη του στον Αθλητισμό και την Καλαθοσφαίριση.

- Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπουλος Σπύρος Τσιριγώτης, για την μακρόχρονη προσφορά του στο Αθλητικό Κίνημα και την Καλαθοσφαίριση.

 

Οι απονομές των καλύτερων της περασμένης σεζόν…

Στο δεύτερο μέρος της Γιορτής, θα πραγματοποιηθούν οι απονομές επάθλων στους πρώτους της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

- ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Α’ ΑΝΔΡΩΝ: Σπύρος Καλούλι (Δρομείς).

- ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Α’ ΑΝΔΡΩΝ: Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Καλαμάτα ΣΚ).

- ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ Α’ ΑΝΔΡΩΝ: Σπύρος Καλούλι (Δρομείς), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Καλαμάτα ΣΚ), Μιχάλης Μπακογιάννης (ΓΣ Μεσσήνης), Άγγελος Σπανάκος (Σπαρτιατικός), Δημήτρης Τόμπρος (Πελασγός).

- ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Α’ ΑΝΔΡΩΝ: Αντώνης Κούτρης (Καλαμάτα ΣΚ).

Οι αθλητές που επελέγησαν και θα βραβευτούν ως Πολυτιμότεροι Παίκτες και ως μέλη της Καλύτερης Πεντάδας για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 αναδείχθηκαν μετά από ψηφοφορία των προπονητών.

Η επιλογή του καλύτερου προπονητή έγινε από τους αθλητικούς συντάκτες των ΜΜΕ που καλύπτουν το πρωτάθλημα της Α’ Ανδρών.

- ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Α’ ΟΜΙΛΟΥ Β’ ΑΝΔΡΩΝ: Μάριος Τσαγκάνης (ΓΣ Γαργαλιάνων).

- ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Β’ ΟΜΙΛΟΥ Β’ ΑΝΔΡΩΝ: Γιώργος Πέτρας (Φιλαθλητικός).

- ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Α’ ΟΜΙΛΟΥ Β’ ΑΝΔΡΩΝ: Νεκτάριος Καραγγέλης (Ακάδημος).

- ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Β’ ΟΜΙΛΟΥ Β’ ΑΝΔΡΩΝ: Ιωάννης Σταθάκος (Κάστρο Μονεμβασιάς).

- ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Α’ ΟΜΙΛΟΥ Γ’ ΑΝΔΡΩΝ: Σπύρος Πετριμέας (Πήγασος Μάνης).

- ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Α’ ΟΜΙΛΟΥ Γ’ ΑΝΔΡΩΝ: Σπύρος Πετριμέας (Πήγασος Μάνης).

- ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Β’ ΟΜΙΛΟΥ Γ’ ΑΝΔΡΩΝ: Ηλίας Ηλιόπουλος (Πάμισος).

- ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Β’ ΟΜΙΛΟΥ Γ’ ΑΝΔΡΩΝ: Ηλίας Ηλιόπουλος (Πάμισος).

- ΠΡΩΤΗ ΣΚΟΡΕΡ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Ευσταθία Καντέλη (Πελασγός) και Ελένη Παρθένη (Άρις).

- ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΗ ΠΑΙΚΤΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Ευσταθία Καντέλη (Πελασγός).

- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ Α’ ΑΝΔΡΩΝ: Καλαμάτα ΣΚ.

- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ Β’ ΑΝΔΡΩΝ: Ακάδημος.

- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ Γ’ ΑΝΔΡΩΝ: Πήγασος Μάνης.

- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Πελασγός.

- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ: Πελασγός.

- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ: Πελασγός.

- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Πελασγός.

- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Πελασγός.

- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΙΝΙ: Καλαμάτα 80.

- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟ-ΜΙΝΙ: Άρης Σκάλας.

 

Οι κληρώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου…

Τέλος, στο τρίτο μέρος της Γιορτής θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των Πρωταθλημάτων Α1 και Α2 κατηγορίας Ανδρών, αλλά και του Πρωταθλήματος Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Ουσιαστικά οι ομάδες αναμένουν με ενδιαφέρουν την κλήρωση προκειμένου να μάθουν το αναλυτικό αγωνιστικό τους πρόγραμμα.


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.