12132018Πεμ
Thursday
 

Γιατί δεν έχουν εγκατασταθεί τα τουρνικέ στο κλειστό κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης;

KOLYMVITIRIO GENERAL 01

Είναι γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του κλειστού κολυμβητηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης σε δύσκολες οικονομικές εποχές αποτελούν «όαση» στο χώρο του υγρού στίβου όχι μόνο ανά την περιφέρεια, αλλά συνολικά ανά την Ελληνική επικράτεια. Ο Δήμος Τρίπολης με τη σημερινή όπως και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια καταφέρνοντας να διατηρήσουν τις εγκαταστάσεις σε καλή κατάσταση και άριστη λειτουργικότητα, δίνοντας τη δυνατότητα στα κολυμβητικά σωματεία να διαθέτουν το δικό τους προπονητικό «σπίτι» υπό αρκετά καλές συνθήκες τα τελευταία χρόνια!

Τα αμέσως προηγούμενα χρόνια αποτέλεσαν επίσης γεγονός φαινόμενα βανδαλισμού των εγκαταστάσεων στη διάρκεια της νύχτας φαινόμενα εισόδου αγνώστων χωρίς έλεγχο ή με παραβίαση των εγκαταστάσεων εκτός ωρών λειτουργίας αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας του κολυμβητηρίου, που είχαν σαν αποτέλεσμα τις σοβαρές ζημιές και φθορές στις εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα τη δαπάνη αρκετών χρημάτων για την αποκατάστασή τους.

Γεγονός επίσης αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια και η πρόθεση της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής προς την κατεύθυνση του ουσιαστικότερου ελέγχου του ποιος μπαίνει στις εγκαταστάσεις και χρησιμοποιεί τις πισίνες και τους βοηθητικούς χώρους, της τοποθέτησης τουρνικέ στην είσοδο του «γηπέδου» και της εφαρμογής του μέτρου χρήσης κάρτας. Ένα μέτρο που θα επέτρεπε στο προσωπικό του σταδίου και του Νομικού Προσώπου να παρακολουθεί πιο ουσιαστικά όλους όσους εισέρχονται στο κλειστό κολυμβητήριο περιορίζοντας τα φαινόμενα φθορών ή ακόμη και κλοπών από αγνώστους.

Το μέτρο της κάρτας εισόδου στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ έχει αποτελέσει κατά καιρός σκέψη και πρόθεση όχι μόνο της σημερινής Δημοτικής αρχής, αλλά και πρόταση παλαιότερων ακόμη και νυν διοικήσεων κολυμβητικών σωματείων της πόλης. Ωστόσο το μέτρο δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα.

 

Έχουν αγοραστεί από το Δήμο τα τουρνικέ, αλλά δεν έχουν εγκατασταθεί…

Η σημερινή Δημοτική Αρχή έφτασε πριν κάποιους μήνες πολύ κοντά στην υλοποίηση του μέτρου της χρήσης κάρτας για την είσοδο στο κλειστό κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης. Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη Δημοτική Αρχή. Ωστόσο το ζήτημα κόλλησε για άγνωστους λόγους και μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Μάλιστα σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» το σύστημα ειδικών περιστρεφόμενων μπαρών (τουρνικέ) το οποίο προβλεπόταν να τοποθετηθεί στην κεντρική είσοδο του κλειστού κολυμβητηρίου, έχει εδώ και καιρό αγοραστεί από το Δήμο Τρίπολης και βρίσκεται στις αποθήκες αναμένοντας την τοποθέτησή του.

Συγκεκριμένα με την αριθ. πρωτ. 53445/16-11-2015 απόφαση Δημάρχου υλοποιήθηκε η προμήθεια συστήματος ειδικών περιστρεφόμενων μπαρών (τουρνικέ) για το κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης έναντι του ποσού 4071,30 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το συγκεκριμένο σύστημα το έχει προμηθευτεί ο Δήμος, αλλά απομένει η εγκατάστασή του. Από εκεί και πέρα προκειμένου να λειτουργεί σωστά θα πρέπει να προχωρήσει και το θέμα της έκδοσης και χρήσης κάρτας εισόδου από τους αθλητές, προπονητές και υπόλοιπο προσωπικό που χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις.

 

Ένα περιστατικό που επιτείνει την υλοποίηση του μέτρου με την κάρτα…

Το προηγούμενο διάστημα (περί τα τέλη Φεβρουαρίου) μετά από ενημέρωση υπαλλήλου από το προσωπικό του ΔΑΚ Τρίπολης στο «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα περιστατικό που επιτείνει τη λειτουργία κάρτας εισόδου. Συγκεκριμένα έγινε γνωστό ότι άγνωστοι αφόδευσαν στα ουρητήρια των αποδυτηρίων του κλειστού κολυμβητηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια για την έλλειψη σεβασμού όσων χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις μεταξύ άλλων του κλειστού κολυμβητηρίου. Σύμφωνα με τις αναφορές του υπαλλήλου το πρόσωπο που προχώρησε στη συγκεκριμένη απαράδεκτη ενέργεια κατά μεγάλη πιθανότητα ανήκει σε σωματείο αφού τη συγκεκριμένη ημέρα που συνέβη κάτι τέτοιο, κανένας επισκέπτης που δεν έχει σχέση με τις εγκαταστάσεις δεν εισήλθε στο κολυμβητήριο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό - καταγγελία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από απρόβλεπτα γεγονότα τα τελευταία χρόνια στο κολυμβητήριο τα οποία στο σύνολό τους επιτείνουν την υλοποίηση του μέτρου χρήσης κάρτας εισόδου στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

 

Η άποψη του «Κόντρα Επίθεση»…

Είναι γεγονός ότι τόσο από την παρούσα Δημοτική Αρχή όσο και από τις προηγούμενες γίνονται μεγάλες προσπάθειες και καταβάλλονται αρκετά χρήματα για την αποκατάσταση ζημιών και φθορών αλλά και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρίπολης. Χρήματα που φεύγουν ουσιαστικά από τις τσέπες των Δημοτών. Για παράδειγμα ακόμη και αλόγιστη πλέον ελεύθερη είσοδος των πολιτών χωρίς αθλητικά παπούτσια, παιδιών με ποδήλατα που παίζουν στα στρώματα και στα σκάμματα χωρίς έλεγχο και χωρίς στις περισσότερες των περιπτώσεων την τήρηση του κανονισμού χρήσης των εγκαταστάσεων, προκαλούν μακροπρόθεσμα σημαντικές φθορές στο ταρτάν και στις εγκαταστάσεις σε βάρος των αθλητών/τριών των σωματείων και όχι μόνο.

Δεν συζητάμε φυσικά για τα σοβαρά περιστατικά τα τελευταία χρόνια με φθορές, καταστροφές και βανδαλισμούς εντός του ΔΑΚ Τρίπολης τόσο εκτός όσο και εντός ωραρίου λειτουργίας του ΔΑΚ Τρίπολης! Άποψη του «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» θα είναι η ισχύς του μέτρου της κάρτας στις περισσότερες εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης (κλειστό γυμναστήριο, κλειστό κολυμβητήριο, αίθουσα βαρών, κ.α.), με την οποία θα μπορεί να επιτευχθεί η πιο ουσιαστική καταγραφή όσων χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις στη διάρκεια της ημέρας. Ένα μέτρο που κατά καιρούς μελετήθηκε εκτός από τη σημερινή και από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει πιο ουσιαστική και αυστηρή τήρηση των κανονισμών χρήσης των αθλητικών χώρων από το κοινό και τους αθλητές ή μέλη των συλλόγων.


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.