01222019Τρι
Thursday
 

Ρουσιάς στη ΔΡΤ: «Εξασφαλισμένα χρήματα για το ΔΑΚ στο Δήμο Τρίπολης»

DAK TRIPOLIS 02

Στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης βρέθηκε ο Αρκάς, με καταγωγή από το χωριό Σέρβου Γορτυνίας, ειδικός σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, Μαρίνος Ρουσιάς, μιλώντας για θέματα σχετικά με τον «Κλεισθένη» και το πρόγραμμα χρηματοδότησης Δήμων «Φιλόδημος».

Ο κ. Ρουσιάς μίλησε στην εκπομπή «Επί της Ουσίας» και στους Δημήτρη Μανιατάκο και Μηνά Αρτόπουλο για τις νέες εξελίξεις σε ότι αφορά τον εκλογικό Νόμο, αλλά και για το τι προβλέπει ο «Κλεισθένης» και το πρόγραμμα χρηματοδότησης Δήμων «Φιλόδημος».

Ο κ. Ρουσιάς μίλησε όμως και για το τι προβλέπεται σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων στο Δήμο Τρίπολης και ειδικότερα στον τοπικό αθλητισμό και στις αθλητικές υποδομές.

Συγκεκριμένα ο ειδικός σύμβουλος υπουργού Εσωτερικών είπε ότι υπάρχει μια πρόσκληση που θα βγει πολύ σύντομα και πιθανότατα θα βγει και την επόμενη εβδομάδα και προβλέπει τη Συντήρηση αθλητικών χώρων. Το έργο του ταρτάν στο ΔΑΚ Τρίπολης προβλέπεται να ενταχθεί με το ποσό έως και των 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Ο κ. Ρουσιάς είπε ότι τόσο «Φιλόδημος Ι» όπως και ο «Φιλόδημος ΙΙ» έχει την εξής σημαντική προσέγγιση να προτείνει και στους Δήμου να χρηματοδοτήσουν μέρος των έργων τους, με την έκπτωση των έργων να επιστρέφει πρώτα στα ταμεία των Δήμων και ύστερα στο Υπουργείο.

Αυτό σημαίνει ότι αν ένας Δήμος βάλει το διπλάσιο ποσό και είναι δεδομένο ότι θα πάρει το +50% έκπτωσης, σημαίνει ότι η έκπτωση θα μείνει στο ταμείο του Δήμου.

 

Τι προβλέπεται από τον «Φιλόδημο» για το ΔΑΚ…

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσιά προβλέπεται στο ΔΑΚ Τρίπολης η αντικατάσταση του ταρτάν, παρεμβάσεις στις εξέδρες του σταδίου, στα αποδυτήρια, συντήρηση των χώρων, φωτισμούς και περιφράξεις. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά την αναβάθμιση του Κλειστού κολυμβητηρίου ο κ. Ρουσιάς τόνισε ότι το Υπουργείο πρόκειται να αξιολογήσει την πρόταση του Δήμου Τρίπολης για το συγκεκριμένο έργο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι για το ΔΑΚ ο Δήμος Τρίπολης έχει εξασφαλίσει χρήματα για την αντικατάσταση τμήματος της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου, έργο για το οποίο υπάρχει διαγωνιστική διαδικασία. Επιπλέον, υπάρχει αρχική έγκριση για την αντικατάσταση του ταρτάν, ύστερα από συνεννόηση του Δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

* Αναλυτικά μπορείτε να ακούσετε τι δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης ΕΔΩ.


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.