11192018Δευ
Thursday
 

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περ. Πελ/σου (+φωτό)

SEGAS PELOPONNISOU SYSKEPSI NOV22 01Με αφορμή την προσεχή ΕΠΑΚΑΒ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ στην οποία θα κατατεθούν προτάσεις από όλες τις τοπικές ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου Τρίπολης, η σύσκεψη των εκπροσώπων των σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου! Μια σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί από τους εκπροσώπους των συλλόγων της Περιφέρειας, οι οποίοι εξέφρασαν πέρα από τις προτάσεις τους, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για τα πολλά προβλήματα και ζητήματα που αφορούν τον κλασικό αθλητισμό.

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη παρουσία έδωσαν το μέλος της Επίτροπης Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ κ. Δημήτρης Χαλβατζάρας ο οποίος μαζί με τον Πρόερος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κώστα Βινατσέλα αλλά και τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σπύρο Τριανταφυλλόπουλο, άκουσαν όλες τις προτάσεις και παρατηρήσεις των εκπροσώπων των σωματείων και τις κατέγραψαν προκειμένου να κατατεθούν τις επόμενες ημέρες στην ΕΠΑΚΑΒ του ΣΕΓΑΣ. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός της συγκεκριμένης σύσκεψης. Η καταγραφή των προβλημάτων και προτάσεων εν’ όψει της ΕΠΑΚΑΒ τις επόμενες ημέρες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι παρουσία έδωσαν και άλλα μέλη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και φυσικά της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως οι κ.κ. Δημήτρης Πουλόπουλος και Ιωάννης Μπόλας, που κατέθεσαν με τη σειρά τους ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αν και το κλίμα ήταν πολύ καλό μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων υπήρξε ένας γενικότερος προβληματισμός και ανησυχία για τα πολλά προβλήματα και ζητήματα που «ταλαιπωρούν» το τελευταίο διάστημα το χώρο του κλασικού αθλητισμού.

 

Αναφορά στις βαθμολογίες αξιολόγησης των σωματείων της Πελοποννήσου…

Ένα από τα πρώτα θέματα που σχολιάστηκαν ήταν οι βαθμολογίες αξιολόγησης των σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου οι οποίες παρουσιάζουν πτωτική τάση τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα ο κ. Βινατσέλας τόνισε ότι αν και γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε επίπεδο ακαδημιών, το αγωνιστικό επίπεδο βρίσκεται χαμηλά σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, με εξαίρεση μικρή μερίδα σωματείων με σημαντική πρόοδο όπως ο Σπαρτιατικός και ο ΑΠΟΕΛ.

Μάλιστα ένας από παλιούς παράγοντες της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Δημήτρης Πουλόπουλος συμφώνησε με το γεγονός ότι η κατάσταση στην περιφέρεια δεν είναι καλή όσον αφορά τον αγωνιστικό αθλητισμό και πρότεινε μεταξύ άλλων στους εκπροσώπους των σωματείων να ξεχωρίσουν το ρόλο των προπονητών τους δίνοντας τη δυνατότητα σε κάποιος να δώσουν βάρος στον αγωνιστικό και υψηλό αθλητισμό, χωρίς να αναλώνονται στις υποχρεώσεις των ακαδημιών! Επίσης ο κ. Πουλόπουλος τόνισε προς τους εκπροσώπους των σωματείων να μην αναλώνουν όλο τον χρόνο τους στη λειτουργία των ακαδημιών.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα ζητήθηκε να βρεθούν κίνητρα στα σωματεία για την ανάπτυξη του αγωνιστικού αθλητισμού.

 

Σχετικά με τον Αναπτυξιακό σχεδιασμό της νέας χρονιάς…

Ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κ. Δημήτρης Χαλβατζάρας μίλησε προς τους εκπροσώπους των σωματείων σχετικά με το σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Μεταξύ άλλων στο ξεκίνημα αναφέρθηκε σε επιχορήγηση ύψους 500.000 ευρώ σε συνολικά 160 σωματεία στην Ελλάδα αλλά και ένα ποσό της τάξεως των 110.000 ευρώ περίπου σε 50-60 σωματειακούς προπονητές σαν ενίσχυση προπονητικού έργου και επιβράβευση των πιο παραγωγικών προπονητών.

Αναφορικά με τους αγώνες των διασυλλογικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί στο ίδιο μοντέλο, ενώ τόνισε ότι μελετάται η επικαιροποίηση των ορίων για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Επίσης ειπώθηκε από τον κ. Χαλβατζάρα η σκέψη να διεξαχθούν όλα τα σύνθετα αγωνίσματα όλων των κατηγοριών σε μια διοργάνωση, εκτός της κατηγορίας Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α’.

Επίσης αναφέρθηκε ότι έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στο αγωνιστικό καλαντάρι με αρκετές διοργανώσεις να μετατίθενται πιο νωρίς χρονικά λόγω της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας. Τέλος έγινε αναφορά και στο KIDSATHLETICSκαι σε κάποιες σκέψεις αλλαγής του μοντέλου λειτουργίας.

 

Κοινή γραμμή για περιορισμό σωματείων που λειτουργούν με εισπρακτικά κριτήρια…

Ακούστηκε πολλές φορές στη διάρκεια της σύσκεψης ο προβληματισμός για την ύπαρξη σωματείων ακόμη και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που ο σκοπός ύπαρξης τους και η δημιουργία ακαδημιών τους έχουν να κάνουν για καθαρά εισπρακτικούς λόγους. Αρκετοί ήταν αυτοί που εισηγήθηκαν αυστηρότερη αξιολόγηση με σκοπό τον περιορισμό της λειτουργίας τέτοιων σωματείων, ενώ όλοι συμφώνησαν πως δεν βοηθάει προς την ανάπτυξη του αθλήματος και την βελτίωση του αγωνιστικού αθλητισμού. Μάλιστα ο κ. Πουλόπουλος πρότεινε την αυστηροποίηση των κριτηρίων αναγνώρισης των σωματείων από την Ομοσπονδία.

 

Προβληματισμός για την διεξαγωγή των Πανελληνίων πρωταθλημάτων στη Βόρεια Ελλάδα…

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε από αρκετούς εκπροσώπους σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε να κάνει με το γεγονός της μόνιμης τέλεσης των Πανελληνίων πρωταθλημάτων σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Ειδικά των μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών που αποτελούν και τις κατηγορίες αθλητών-τριών που ουσιαστικά αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του έμψυχου δυναμικού των σωματείων της Περιφέρειας στη Νότια Ελλάδα και ειδικότερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το γεγονός της μόνιμης διεξαγωγής των Πανελληνίων πρωταθλημάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας προβλημάτισε τους περισσότερους παρευρισκόμενους, αφού κάθε σεζόν ειδικά για τα σωματεία της Νότιας Ελλάδα, τα έξοδα μετακίνησης είναι πάρα πολλά!

Αναγνωρίστηκε από αρκετούς ότι αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν Δήμοι που αναλαμβάνουν την κάλυψη των εξόδων των διοργανώσεων, αλλά ζητήθηκε η Ομοσπονδία να μεριμνήσει ώστε κάποια στιγμή σημαντικά Πανελλήνια πρωταθλήματα όπως στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων να διεξάγονται και σε πόλεις της Νοτίου Ελλάδος. Παράλληλα τονίστηκε ότι τα έξοδα κάθε σωματείου στη Νότια Ελλάδα όσον αφορά το κομμάτι των μετακινήσεων είναι μεγαλύτερα σε σχέση με σωματεία περιοχής στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο συγκεκριμένο το θέμα δεν έλλειψαν παράπονα εκπροσώπων σωματείων για τα αρκετά οργανωτικά προβλήματα που δεν είχαν λείψει τα τελευταία 1-2 χρόνια σε Πανελλήνιες διοργανώσεις κατηγοριών.

 

Πρόταση για πιστοποίηση των αγώνων δρόμου από την Ομοσπονδία…

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση που τέθηκε είχε να κάνει με την πιστοποίηση των αγώνων δρόμου και ανωμάλου δρόμου που διεξάγονται ανά πάρα πολλές εκατοντάδες στον Ελλαδικό χώρο. Προτάθηκε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ να μπει στη διαδικασία να πιστοποιεί τους αγώνες έχοντας υποστηρικτικό ρόλο με μέρος των εσόδων να καταβάλλεται ως αντίτιμο από τους διοργανωτές στην Ομοσπονδία, χρήματα τα οποία θα μοιράζονται στις τοπικές ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.

 

Συζήτηση για το θέμα των μετακινήσεων…

Ένα μεγάλο θέμα που συζητήθηκε από την πλευρά των εκπροσώπων των σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε να κάνει και με το σοβαρό ζήτημα των μετακίνησεων για τις επίσημες Πανελλήνιες διοργανώσεις. Τέθηκαν αρκετές προτάσεις στη διάρκεια της σύσκεψης και αποφασίστηκε να υπάρξει κοινή γραμμή από όλα τα σωματεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συμφωνήθηκε να κατατεθεί κοινή επιστολή όλων των σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου με αποδέκτη τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και αίτημα να βρεθεί λύση με το θέμα των μετακινήσεων.

 

Βινατσέλας: «Σκοπός της σύσκεψης η συγκέντρωση προτάσεων για την ΕΠΑΚΑΒ»

Στο «Κόντρα Επίθεση» μίλησε λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης της περασμένης Τετάρτης ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κώστας Βινατσέλας, με αφορμή τη συγκεκριμένη συγκέντρωση των εκπροσώπων των σωματείων της περιφέρειας.

Ο κ. Βινατσέλας αναφορικά με τη συγκεκριμένη συγκέντρωση τόνισε: «Είναι η προσυνεδριακή σύσκεψη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου θα κατατεθούν προτάσεις και απόψεις των σωματείων για το τι θα ισχύει τη νέα χρονιά σε αγωνιστικό κυρίως επίπεδο».

Αναφορικά με το γεγονός ότι το κυρίως κομμάτι των τοποθετήσεων έχει να κάνει με τα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον στίβο και της περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Βινατσέλας πρόσθεσε: «Ναι, κυρίως προβλήματα με τις εγκαταστάσεις και μετά μέχρι και με προβλήματα με τα έξοδα μετακινήσεων και όλα αυτά στα οποία ψάχνουμε να βρούμε τρόπους ώστε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση και να μην επηρεάσει κατά πολύ το αγωνιστικό κομμάτι».

Σχετικά με τις συγκεκριμένες προτάσεις των εκπροσώπων των σωματείων ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου είπε κλείνοντας: «Αυτές οι απόψεις και τα συμπεράσματα ως μορφή προτάσεων θα κατατεθούν στον ΣΕΓΑΣ, όπου στις 8 Δεκέμβρη γίνεται η ΕΠΑΚΑΒ, όπου όλες οι τοπικές ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, θα είναι εκεί για να συζητήσουν με την κεντρική διοίκηση της Ομοσπονδίας.».


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.