11192018Δευ
Thursday
 

Βελτιωμένος αλλά και με αδυναμίες στην Αγιά ο Αρκαδικός (+graph)

SEFA ARKADIKOS 04Ακόμη ένα επίσημο ματς έδωσε εκτός έδρας ο Αρκαδικός αυτή τη φορά στην Αγιά το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικά και έτσι σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, έμεινε στην «ουρά» της βαθμολογίας, ως η μοναδική ομάδα ακόμη χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Μια αναμέτρηση στην οποία μπορεί κανείς με λίγο μεγαλύτερη προσοχή να διακρίνει κάποια θετικά αλλά και αρνητικά συμπεράσματα.

Το θετικό από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι ότι ο Αρκαδικός ήταν καλύτερος από προηγούμενα παιχνίδια και ίσως ο καλύτερος φετινός Αρκαδικός, παρά το γεγονός ότι τελικά ήρθε η ήττα. Το αρνητικό είναι ότι ακόμη η ομάδα έχει αδυναμίες σε διάφορους τομείς οι οποίες θα πρέπει να βελτιωθούν στη συνέχεια και στην προκειμένη περίπτωση ίσως η διακοπή να έρχεται την κατάλληλη στιγμή ώστε οι «κυανόλευκοι» να δουλέψουν ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Καλύτερος από τα προηγούμενα ματς...
Αγωνιστικά λοιπόν την Κυριακή ο Αρκαδικός παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός και έστω και αν στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης βρισκόταν πίσω στο σκορ, εμφανίστηκε βελτιωμένος από προηγούμενα ματς. Θα πει κανείς από πού προκύπτει ότι ο ΣΕΦΑ ήταν καλύτερος σε σχέση με τις τρεις πρώτες αγωνιστικές από τη στιγμή που δεν αποφεύχθηκε η τέταρτη ήττα σε ισάριθμα ματς;
Κάποιοι λόγοι έχουν ως εξής:
• Η ομάδα της Τρίπολης βρισκόταν συνεχώς κοντά στο σκορ και διεκδίκησε το θετικό αποτέλεσμα κυριολεκτικά μνέχρι την τελευταία φάση της αναμέτρησης.
Βελτιωμένος ο Αρκαδικός στα ποσοστά του σε σχέση με τους μέσους όρους του τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Στο ματς με τον Ερμή σούταρε με 76% στις βολές, 56% στα 2ποντα και 46% στα 3ποντα, όταν μέχρι πριν το ματς στην Αγιά η ομάδα της Τρίπολης σούταρε με 59% στις βολές, 51% στα 2ποντα και 25% στα 3ποντα!
Σημαντική συνεισφορά από τους παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμούς, οι οποίοι βοήθησαν πολύ αγωνιστικά την ομάδα έχοντας θετικά παρουσία στο ματς (ο Κούτρας στο πρώτο του ματς με τη φανέλα του ΣΕΦΑ είχε 11π., ο Σίνης είχε 15π. και 4ρ, ενώ ο Πελτιέρ 9π.).
Είναι πάρα πολύ σημαντικό προκειμένου η ομάδα να μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοσή της να μπορεί να δουλέψει στο σύνολό της στις προπονήσεις μακριά από προβλήματα τραυματισμών.

 

Οι αδυναμίες του Αρκαδικού την περασμένη Κυριακή...
Την ίδια ώρα όμως δεν μπορούν να αγνοηθούν και οι αδυναμίες της ομάδας που στην προκειμένη περίπτωση στο ματς επί του Ερμής Αγιάς, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση της αναμέτρησης και την ήττα.
Καταρχάς το απόγευμα της Κυριακής ο Αρκαδικός δεν απέφυγε τα πολλά λάθη την στιγμή που οι «γηπεδούχοι» ήταν αρκετά πιο προσεκτικοί στο ματς. Η ομάδα της Τρίπολης είχε 18 λάθη έναντι μόλις 8 της Θεσσαλικής ομάδας. Μια διαφορά 10 λαθών που παίζει καταλυτικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα που κρίνεται στους δύο πόντους! Ο Αρκαδικός χρειάζεται ακόμη δουλειά σε θέματα ομαδικής συνεργασίας και αυτοματισμών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ίσως έχει να κάνει και με τον παράγοντας της συγκέντρωσης και της ηρεμίας σε κρίσιμα σημεία του ματς.
Επιπλέον ο Αρκαδικός την Κυριακή δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προβλήματα στην επιθετική λειτουργία του Ερμή παρά μόνο σ' ένα αρκετά καλό διάστημα περίπου 4-5 λεπτών στα μισά της γ' περιόδου. Οι 81 πόντοι που δέχθηκε ο Αρκαδικός δεν ήταν λίγοι. Σε μια τέτοια παραγωγικότητα αντιπάλου θα πρέπει η ομάδα να βρεθεί σε εξαιρετική επιθετικά ημέρα ώστε να έχει ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα.
Κατά συνέπεια ο Αρκαδικός χρειάζεται να δουλέψει αρκετά ακόμη στον αμυντικό τομέα. Η ομάδα της Τρίπολης ήδη διαθέτει την 2η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 316 πόντους παθητικό (79,0 πόντους ανά ματς). Πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα για τον ΣΕΦΑ η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας το επόμενο διάστημα, αν θέλει να πάει καλύτερα στο πρωτάθλημα στη συνέχεια!
Η απόδοση στην άμυνα και η ποιότητα της δουλειάς που γίνεται σ' αυτό τον τομέα, πάντως πρέπει να παραδεχθούμε ότι στις τάξεις του ΣΕΦΑ επηρεάστηκε σοβαρά και από τα προβλήματα τραυματισμών το προηγούμενο διάστημα. Είναι δύσκολο για μια ομάδα που θέλει να δουλέψει στην άμυνα να βελτιωθεί ουσιαστικά όταν αρκετοί βασικοί παίκτες λόγω τραυματισμών απέχουν από τις προπονήσεις και την προετοιμασία πριν από τα επίσημα ματς.
Οι επόμενες ημέρες επαναλαμβάνουμε είναι κρίσιμες ώστε ο Αρκαδικός να δουλέψει και στην άμυνα αρκεί όλοι οι παίκτες να είναι στη διάθεση του προπονητικού τιμ.

 

 


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.