12162018Κυρ
Thursday
 

Η «ακτινογραφία» της Καρδίτσας και τα αγωνιστικά δεδομένα της Σαββατιάτικης αναμέτρησης (11/11)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΑΝΑΛΥΣΗ: Φώτης Αλεξόπουλος.

SEFA ARKADIKOS 03Δεν θα περίμενε κανείς τόσο εύκολο να μιλάμε για την μεγάλη κρισιμότητα μιας αναμέτρησης στην 4η μόλις αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας για την ομάδα του ΣΕΦΑ Αρκαδικού. Δυστυχώς όμως το αυριανό ματς απέναντι στην ομάδα της Καρδίτσας για τους «κυανόλευκους» χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμο βαθμολογικά. Κι αυτό γιατί ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές η ομάδα της Τρίπολης δεν έχει γνωρίσει ακόμη τη νίκη και αυτό, «αναγκάζει» την ομάδα να διεκδικήσει τη νίκη και μόνο αυτή απέναντι στην Καρδίτσα.

Το γεγονός ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν υπήρχε αγωνιστική δράση, λόγω διεξαγωγής της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, μάλλον λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του Αρκαδικού, που είχε την ευκαιρία να δουλέψει ακόμη περισσότερο σε διάφορους τομείς στους οποίους οι «Αρκάδες», είτε παρουσίαζαν αδυναμίες, είτε απαιτούνταν περισσότερο δουλειά και χρόνος προκειμένου η ομάδα να αρχίσει να λειτουργεί καλύτερα (όπως για παράδειγμα η ομαδική λειτουργία στην άμυνα). Παράλληλα υπήρξε χρόνο για να ξεπεραστούν οι όποιοι τραυματισμοί παικτών.

Το Σάββατο το απόγευμα στο κλειστό του ΔΑΚ Τρίπολης ο ΣΕΦΑ δεν έχει περιθώρια για άλλη ήττα, Η ομάδα πρέπει να αφήσει στην άκρη άγχος, πίεση ή όποια προβλήματα και να κοιτάξει με αποφασιστικότητα καθαυτό το παιχνίδι. Να μπει πολύ δυνατά από το πρώτο δευτερόλεπτο και να μην αφήσει περιθώρια στην αντίπαλη ομάδα να πιστέψει ότι μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Αρκαδική πρωτεύουσα.

Αν η ομάδα (επιτέλους) παρουσιαστεί 100% πλήρης χωρίς απουσίες και προβλήματα τραυματισμών και βελτιωμένη από το προηγούμενο παιχνίδι με τον Ερμή Αγιάς, μπορεί να φτάσει στο πρώτο φετινό ροζ φύλλο αγώνος.

 

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της Καρδίτσας…

Η αντίπαλος του Αρκαδικού μπορεί να βρίσκεται μόλις μια θέση βαθμολογικά παραπάνω από τον Αρκαδικό, αλλά δεν θα είναι εύκολο να ηττηθεί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Η Καρδίτσα αποτελείται από ένα ρόστερ που παλεύει κάθε ματς και απαρτίζεται από κάποιους ποιοτικούς παίκτες με εμπειρία στην Α2 Εθνική κατηγορία. Αγωνιστικά η Καρδίτσα είναι μια ομάδα που επιδιώκει να τρέχει μετά από ανάκτηση της κατοχής μπάλας απέναντι σε ανοργάνωτη άμυνα ψάχνοντας το εύκολο καλάθι. Σ’ αυτό τον τομέα είναι σαφέστατα πιο δραστήρια από τον ΣΕΦΑ και γι’ αυτό το λόγο οι «γηπεδούχοι» θα πρέπει να προσέξουν το αμυντικό τους transition.

Η Καρδίτσα είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην αποτελεσματικότητά της στο αμυντικό ριμπάουντ. Δίνει βαρύτητα στο να κερδίσει όχι μόνο το αμυντικό κατά κύριο λόγο αλλά και το επιθετικό ριμπάουντ, ανανεώνοντας όσο περισσότερες επιθέσεις μπορεί. Σ’ αυτό βοηθά η ικανότητα στο ριμπάουντ αρκετών παικτών του κ. Λευτέρη Καλογήρου.

Παράλληλα η ομάδα της Κεντρικής Ελλάδος στηρίζεται στο παιχνίδι της στις ρακέτες κι αυτό γιατί ένα από τα βασικά επιθετικά ατού της ομάδας είναι ένας πρώην γνώριμος παίκτης του Αρκαδικού (Στέφαν Τζόρτζεβιτς). Ο Τζόρτζεβιτς είναι παίκτης πάνω στον οποίο στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το παιχνίδι της Καρδίτσα, με τη μπάλα να περνάει πάρα πολλές φορές από αυτόν. Άξιος συμπαραστάτης του στις θέσεις των ψηλών αποτελεί και ο Σεραφείμ Θεός.

Αντιθέτως στην περιφέρεια η ομάδα της Καρδίτσας δεν είναι τόσο αποτελεσματική, αφού εκτελεί με μόλις 23% στο τρίποντο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται προσοχή καθώς υπάρχουν παίκτες με καλό περιφερειακό σουτ, όπως ο Θωμάς Αμπάρας.

Τέλος η ομάδα της Καρδίτσας είναι μια ομάδα «μαχητική» που δεν παρατάει κανένα ματς. Διακρίνεται και από την «μαχητικότητά» κυρίως στην άμυνα όπου μπορεί να μην ξεχωρίζει σε επίπεδο παραγωγικότητας, αλλά δεν επιτρέπει να δεχθεί εύκολο καλάθι, επιστρατεύοντας δύναμη και τα φάουλ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΝΙΚΕΣ - ΗΤΤΕΣ

0-4

1-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΗ

16η

15ηη

ΕΠΙΘΕΣΗ (Μ.Ο.)

270 (67,5)

276 (69,0)

ΑΜΥΝΑ (Μ.Ο.)

316 (79,0)

276 (69,0)

ΒΟΛΕΣ (%)

60/95 (63%)

68/94 (72%)

ΔΙΠΟΝΤΑ (%)

69/131 (52%)

71/144 (49%)

ΤΡΙΠΟΝΤΑ (%)

24/83 (28%)

22/94 (23%)

ΡΙΜΠ ΑΜΥΝΤ - ΕΠΙΘ (Μ.Ο.)

101 (25,3) - 37 (9,2)

132 (33,0) - 39 (9,8)

ΦΑΟΥΛ (Μ.Ο.)

79 (19,8)

89 (22,3)

ΑΣΙΣΤ (Μ.Ο.)

50 (12,5)

51 (12,8)

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ (Μ.Ο.)

16 (4,0)

21 (5,3)

ΚΟΨΙΜΑΤΑ (Μ.Ο.)

1 (0,3)

7 (1,8)

ΛΑΘΗ (Μ.Ο.)

69 (17,3)

55 (13,8)

TENDEX

0,313

0,364

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΙ

14/15

21/35

ΥΨΟΣ (Μ.Ο.)

1,95

1,97

ΗΛΙΚΙΑ (Μ.Ο.)

21,1

26,9

 

Οι πρώτοι σκόρερ των δύο ομάδων…

Τόσο ο Αρκαδικός όσο και η Καρδίτσα στηρίζονται σε σημαντικό βαθμό σε συγκεκριμένους παίκτες στο σκοράρισμα. Κατά συνέπεια δεν παίρνει εύκολα πόντους από παίκτες του πάγκου. Συγκεκριμένα ο Αρκαδικός από τους τέσσερις πρώτους σκόρερ του μέχρι σήμερα (Τζουγκαράκης, Προδρόμου, Σίνης και Μαραγκάκης) έχουν σημειώσει το 70% των συνολικών πόντων της ομάδας (189 πόντους από τους 270). Την ίδια ώρα το 71% των πόντων της Καρδίτσας (196 από τους 276 πόντους), έχουν σημειώσει οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ της ομάδας της Κεντρικής Ελλάδος (Τζόρτζεβιτς, Αμπάρας, Θεός και Ψαρόπουλος).

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ:

Α/Α

ΠΑΙΚΤΗΣ

ΠΟΝΤΟΙ (Μ.Ο.)

1

ΤΖΟΥΓΚΑΡΑΚΗΣ

74 (18,5)

2

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

52 (13,0)

3

ΣΙΝΗΣ

24 (12,0)

4

ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ

39 (9,8)

ΣΥΝΟΛΟ

189 (70%)

ΚΑΡΔΙΤΣΑ:

Α/Α

ΠΑΙΚΤΗΣ

ΠΟΝΤΟΙ (Μ.Ο.)

1

ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ

72 (18,0)

2

ΑΜΠΑΡΑΣ

47 (11,8)

3

ΘΕΟΣ

39 (9,8)

4

ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

38 (9,5)

ΣΥΝΟΛΟ

196 (71%)

 

Τα βασικά «ατού» του προσεχούς αντιπάλου

Τέσσερα πρόσωπα κατά κύριο λόγο μπορεί να απασχολήσουν την ομάδα του ΣΕΦΑ Αρκαδικού αύριο το απόγευμα. Τέσσερις παίκτες πάνω στους οποίους έχει χτιστεί σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι της ομάδας της Καρδίτσας. Αναλυτικότερα οι παίκτες που θα απασχολήσουν περισσότερο την ομάδα της Τρίπολης έχουν ως εξής:

ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΣΤΕΦΑΝ | ΘΕΣΗ 5:

Το βασικό centerτης Καρδίτσας και ένας παίκτης ιδιαίτερα έμπειρος, με πολλές παραστάσεις και συμμετοχές στην Α2. Διαθέτει εξαιρετική έφεση στο σκοράρισμα μέση και κυρίως κοντινή απόσταση και θεωρείται εξαιρετικά έξυπνος παίκτης. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Καρδίτσας (18,0) αλλά και ο πρώτος ριμπάουντερ (9,8ρ.). Θα απασχολήσει σίγουρα τους ψηλούς του Αρκαδικού!

ΑΜΠΑΡΑΣ ΘΩΜΑΣ | ΘΕΣΗ 1-2:

Παίκτης με συνεισφορά τόσο στον επιθετικό τομέα με ικανότητα στο περιφερειακό σουτ (10/25τρ), αλλά και οργανωτικές ικανότητες. Αποτελεί από τους βασικούς παίκτες στην περιφερειακή ζώνη της ομάδας της Κεντρικής Ελλάδας.

ΘΕΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ | ΘΕΣΗ 4:

Αποτελεί βασικό ατού στην frontlineτης Καρδίτσας. Παίκτης που βοηθάει σημαντικά στην επίθεση (9,8π.), αλλά και στον τομέα των ριμπάουντ (7,5ρ.). Άξιος συμπαραστάτης στους ψηλούς του Στέφαν Τζόρτζεβιτς.

ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ | ΘΕΣΗ 2:

Ένα από τα βασικά γκαρντ της ομάδας της Καρδίτσας. Παίκτης που επωμίζεται σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας του, συνεισφέροντας τόσο επιθετικά (9,5π.), όσο και δημιουργικά (4,0ασ.).


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.