12152018Σαβ
Thursday
 

Να «απελευθερώσει» αγωνιστικά τους παίκτες του επιδιώκει ο Δεσποτάκης!

DESPOTAKIS MARIOS 01Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα άρθρα του «Κ.Ε.» οι προηγούμενες ημέρες και γενικότερα το διάστημα των εορτών στο οποίο είχαμε τη διακοπή του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας, αποτέλεσαν μια πρώτης τάξεωςευκαιρία για τον ΣΕΦΑ Αρκαδικό και να δουλέψει τόσο στις νέες τακτικές της ομάδας όσο επίσης και στην φιλοσοφία του νέου προπονητή.

Ο Μάριος Δεσποτάκης από αυτό το πρώτο διάστημα παρουσίας του στην Αρκαδική πρωτεύουσα για λογαριασμού του Αρκαδικού φαίνεται ότι έχει διαφορετική φιλοσοφία από τον προηγούμενο προπονητή (Τζίμη Κουστένη) σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού της ομάδας και αυτό φαίνεται απ’ όσα ζητά ο ίδιος στις προπονήσεις.

Πέρα όμως από τη νέα φιλοσοφία που ο κ. Δεποτάκης θέλει να περάσει στους παίκτες του γίνεται προσπάθεια από τον ίδιο να «απελευθερώσει» αγωνιστικά τους παίκτες του κυρίως στον επιθετικό τομέα. Ο ίδιος βλέπει ότι η ομάδα διαθέτει παίκτες με ταλέντο και ικανότητα και στο σουτ αλλά και στη δημιουργία, αλλά λόγω του κακού ξεκινήματος στο πρωτάθλημα λείπει η απαιτούμενη αυτοπεποίθηση και σιγουριά από τους πιο νεαρούς ίσως παίκτες.

Σ’ αυτό τον τομέα της ψυχολογίας μέσα φυσικά από τη φιλοσοφία του δουλεύει τις τελευταίες μέρες ο κόουτς Δεσποτάκης, θεωρώντας ότι η ομάδα μπορεί να πάρει πολλά από όλους τους παίκτες του ρόστερ στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ένα παράδειγμα αποτελεί και ο Λάμπρος Βλάχος ο οποίος στο ξεκίνημα ξεκίνησε αρκετά μουδιασμένα τις πρώτες αγωνιστικές αλλά στα τελευταία ματς έχει δώσει πολύτιμες λύσεις σε επίθεση και άμυνα στον Αρκαδικό.

Ένα δεύτερο παράδειγμα αποτέλεσε και ένα περιστατικό με το νεαρό Παππά στη διάρκεια προπόνησης την περασμένη εβδομάδα στην οποία αν και έμεινε ελεύθερος στο τρίποντο προτίμησε να ψάξει μπάλα στον ψηλό. Εκείνη τη στιγμή ο Μάριος Δεσποτάκης σταμάτησε τη φάση και ρώτησε τον νεαρό παίκτη του ΣΕΦΑ γιατί δεν σούταρε! Ο κόουτς θέλει οι παίκτες να μην διστάσουν να πάρουν προσπάθειες από μέση και μακρινή απόσταση από τη στιγμή που είναι ελεύθεροι, ανεξάρτητα με την εμπειρία ή τις ικανότητες του παίκτη.


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.