01222019Τρι
Thursday
 

Η «μάχη» της παραμονής για τον ΣΕΦΑ και τους υπόλοιπους της Α2!

ARKADIKOS PAIKTES APR04 01

Το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας οδεύει προς το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος τότε όπου θα κριθεί το ζευγάρι ομάδων που θα αποχαιρετήσει την κατηγορία απευθείας για την Β’ Εθνική. Από εκεί και πέρα θα δοθούν οι «μάχες» των play-out για την αποφυγή δύο ακόμη θέσεων που οδηγούν σε υποβιβασμό. Δυστυχώς για τον ΣΕΦΑ Αρκαδικό τα δεδομένα είναι σε «βάρος» του όσον αφορά την αποφυγή «περιπετειών» καθώς αν και σε απόσταση ασφαλείας από την τελευταία δυάδα και τον απευθείας υποβιβασμό, θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή στη διαδικασία των play-out.

Το φετινό πρωτάθλημα της Α2 θεωρείται σε σημαντικό βαθμό πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όσον αφορά την «μάχη» της «ουράς» και την αποφυγή του υποβιβασμού. Πέρυσι η ομάδα της ΑΕΛ έμεινε απευθείας στην Α2 Εθνική με 12 νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ φέτος πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε ο Παπάγου που έχει ήδη 10 νίκες, δεν έχει εξασφαλίσει απευθείας παραμονή ακόμη στην κατηγορίας

 

Η «μάχη» της «ουράς» για την τελευταία οκτάδα…

Από τις τελευταίες οκτώ ομάδες του πρωταθλήματος πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του, καμία ομάδα δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει την παραμονή ή δεν έχει υποβιβαστεί μαθηματικά. Σαφέστατα από τη μία το Ψυχικό που έχει 37 βαθμούς βρίσκεται μια «ανάσα» από την απευθείας παραμονή αν και δεν έχει εξαιρετικά εύκολο πρόγραμμα και από την άλλη η ΑΕΛ και ο Δούκας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση ώστε να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό.

Για τις υπόλοιπες όλα είναι «ρευστά» ως προς την αποφυγή ή όχι παρουσίας στα play-outόπως και στην εξασφάλιση ή μη του πλεονεκτήματος έδρας. Αναλυτικότερα ως ρίξουμε μια συνοπτική «ματιά» στο φινάλε του πρωταθλήματος για τις ομάδες της «ουράς»:

09. ΨΥΧΙΚΟ (37β.):

Το Ψυχικό με δύο νίκες πολύ πιθανόν να έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την απευθείας παραμονή. Το πρόγραμμα δεν είναι και τόσο εύκολο, αλλά μπορεί στα εντός έδρας ματς με Ερμή Αγιάς και Παπάγου να εξασφαλίσει το στόχο του. Δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα όπως όλα δείχνουν ή δύο βαθμούς πάνω από τις θέσεις των play-out.

10. ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ (35β.):

Είναι οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και δεν έχει εύκολο πρόγραμμα, δείχνοντας πολύ πιθανό να εμπλακεί στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος σε ισοβαθμίες προκειμένου να προκύψει η τελική κατάταξη για τον Παπάγου.

11. ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ (35β.):

Κάποια στιγμή φάνηκε η ομάδα του Ερμή ικανή να απομακρυνθεί από τις θέσεις των play-out, αλλά πλέον θα δώσει σκληρή «μάχη» για την αποφυγή του από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Και ο Ερμής έχει απαιτητικά ματς και δύσκολα θα καταφέρει ίσως να ξεπεράσει μέχρι το φινάλε τις τρεις νίκες που φαντάζουν υπεραρκετές για την απευθείας παραμονή.

12. ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (34β.):

Μακράν η πιο φορμαρισμένη και πιο «αναγεννημένη» ομάδα της τελευταίας οκτάδας. Η παρουσία του κόουτς Γιάννη Τζήμα στον πάγκο της Καρδίτσας αποδείχθηκε καταλυτικής σημασίας ώστε η κατάσταση να γυρίσει προς το καλύτερο. Όταν μετά την 17η αγωνιστική ανέλαβε ο κ. Τζήμας η Καρδίτσα είχε 20 βαθμούς με 4 νίκες και 13 ήττες και μετά από 25 αγωνιστικές η Θεσσαλική ομάδα έχει ρεκόρ 5-3 και πλέον οριακά αγκαλιάζει θέση στα play-off με πλεονέκτημα έδρας!

Η ομάδα της Καρδίτσας έχει παιχνίδια που μπορεί να πετύχει νίκες και να πάει σε θέση ισχύος στη σειρά αγώνων για την παραμονή.

13. ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (34β.):

Η ομάδα του Αμαρουσίου έχει «βυθιστεί» στις θέσεις των play-off, αν και έχει δύο αρκετά βατά παιχνίδια και τρία ιδιαίτερα δύσκολα ματς. Με δύο νίκες δεν είναι δεδομένη η απευθείας παραμονή του Αμαρουσίου και αν κάτι τέτοιο αποφευχθεί, είναι δεδομένο ότι η Αθηναϊκή ομάδα θα «σημαδέψει» τον Αρκαδικό για τα χιαστί παιχνίδι του οποίου υπερτερεί 2-0 στις νίκες!

14. ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (32β.):

Πολύ δύσκολα ο Αρκαδικός μπορεί να αγγίξει μια θέση που εξασφαλίζει πλεονέκτημα έδρας στα play-out. Για να έχει ελπίδες για κάτι τέτοιο θα χρειαστεί να πετύχει 4 νίκες τις τελευταίες 5 αγωνιστικές κάτι μάλλον ακατόρθωτο δεδομένου ότι έχει το πιο δύσκολο ίσως πρόγραμμα από τις υπόλοιπες ομάδες. Το ζητούμενο είναι η ομάδα της Τρίπολης να κατακτήσει όσο περισσότερους βαθμούς και να διασταυρωθεί με έναν όσο το δυνατό πιο βατό αντίπαλο.

15. ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (28β.):

Η ομάδα του Δούκα είναι καταδικασμένη σε απευθείας υποβιβασμό. Μόνο με μικρό θαύμα μπορεί να αποφύγει την παραμονή στην κατηγορία, παρά το βατό πρόγραμμα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

16. ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ (28β.):

Η ομάδα της ΑΕΛ επίσης βρίσκεται σε ιδιαίτερα δεινή θέση τη στιγμή μάλιστα που έχει και δύσκολο πρόγραμμα για να μπορέσει να πετύχει το απόλυτο σε θετικά αποτελέσματα μέχρι το φινάλε ελπίζοντας θεωρητικά σε μια θέση στα play-out.

 

Ελάχιστες οι ελπίδες για πλεονέκτημα έδρας…

Σε επίπεδο Αρκαδικού οι τελευταίες αγωνιστικές βρίσκουν την ομάδα σε τροχιά play-outμε μειονέκτημα έδρας. Για να μπορέσει ο ΣΕΦΑ να τερματίσει σε μια θέση με πλεονέκτημα χρειάζεται να κάνει τρεις νίκες περισσότερες από τις προπορευόμενους Καρδίτσα και Μαρούσι (δύο βαθμοί διαφορά έχοντας και το μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Γεγονός εξαιρετικά δύσκολο για την ομάδα της Τρίπολης που πλέον το μόνο που την απασχολεί είναι η καλύτερη δυνατή διασταύρωση στα χιαστί παιχνίδι και σίγουρα όχι με την ομάδα του Αμαρουσίου.

 

Οι ισοβαθμίες και οι νίκες που μεταφέρει ο ΣΕΦΑ με πιθανούς αντιπάλους…

Η ομάδα του Αρκαδικού έχει δώσει και τα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου με τους πιθανούς αντιπάλους της στα play-out. Θυμίζουμε ότι στα play-outo 11ος και ο 12ος στη βαθμολογία αντιμετωπίζουν με πλεονέκτημα έδρας τους 14ο και 13ο αντίστοιχα με στόχο τις τρεις νίκες, μεταφέροντας και τα μεταξύ τους αποτελέσματα από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στην προκειμένη περίπτωση έχει ενδιαφέρον να δούμε πως έχει η κατάσταση για τον Αρκαδικό απέναντι στους πιθανούς αντιπάλους του στα play-out, καθώς και τα παιχνίδια που μεταφέρει από την κανονική διάρκεια. Αναλυτικότερα:

Με ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ:

ΑΕ Ψυχικό - ΣΕΦΑ Αρκαδικός 83-67

ΣΕΦΑ Αρκαδικός - ΑΕ Ψυχικό 83-82

* Ο ΣΕΦΑ έχει μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια. Οι νίκες είναι 1-1 στα play-offμε μειονέκτημα έδρας.

Με ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ:

ΑΣ Παπάγου - ΣΕΦΑ Αρκαδικός 72-60

ΣΕΦΑ Αρκαδικός - ΑΣ Παπάγου 81-72

* Ο ΣΕΦΑ έχει μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια. Οι νίκες είναι 1-1 στα play-offμε πιθανό μειονέκτημα έδρας.

Με ΕΡΜΗ-ΑΓΙΑΣ:

Ερμής Αγιάς - ΣΕΦΑ Αρκαδικός 81-79

ΣΕΦΑ Αρκαδικός - Ερμής Αγιάς 62-61

* Ο ΣΕΦΑ έχει μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια. Οι νίκες είναι 1-1 στα play-offμε μειονέκτημα έδρας.

Με ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:

ΣΕΦΑ Αρκαδικός - ΑΣ Καρδίτσας 64-58

ΑΣ Καρδίτσας - ΣΕΦΑ Αρκαδικός 100-67

* Ο ΣΕΦΑ έχει μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια. Οι νίκες είναι 1-1 στα play-offμε πιθανό μειονέκτημα έδρας.

Με ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:

ΓΣ Αμαρουσίου - ΣΕΦΑ Αρκαδικός 84-68

ΣΕΦΑ Αρκαδικός - ΓΣ Αμαρουσίου 68-73

* Ο ΣΕΦΑ έχει μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια. Οι νίκες είναι 0-2 στα play-offμε πιθανό μειονέκτημα έδρας.

 

Σημαντικός παράγοντας η αγωνιστική κατάσταση τον Μάιο…

Σίγουρα το πλεονέκτημα έδρας στα play-out θα παίξει τεράστιο ρόλο στην εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία σε όσες ομάδες εμπλακούν στη συγκεκριμένη διαδικασία. Πολύ μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι νίκες που θα μεταφέρουν στα play-off με τον αντίπαλό που θα διασταυρωθούν. Για παράδειγμα μέχρι στιγμής ο Αρκαδικός θέλει να αποφύγει στα χιαστί το Μαρούσι αφού έχει χάσει και τα δύο ματς της κανονικής περιόδου όπως και η Καρδίτσα την ομάδα του Ερμή Αγιάς.

Ένας τρίτος σημαντικός παράγοντας που θα παίξει σημαντικό ρόλο θα είναι και η αγωνιστική κατάσταση όπως και το μέγεθος των προβλημάτων για τις ομάδες την περίοδο του Μαΐου και των αγώνων των play-out. Οι ομάδες που ίσως παίξουν για την παραμονή να βρίσκονται σε εντελώς διαφορετική αγωνιστική κατάσταση σε σχέση με τα μεταξύ τους ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Αρκαδικός αν για παράδειγμα βρεθεί σε καλή περίοδος τις ημέρες των play-out και σε καλύτερη κατάσταση από τον αντίπαλό του μπορεί να έχει περισσότερες πιθανότητες να σπάσει την έδρα και να αποκτήσει πλεονέκτημα για την παραμονή στην Α2 Εθνική.


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.