01222019Τρι
Thursday
 

Σε κακή κατάσταση ο χλοοτάπητας του γηπέδου Φιλικών (+φωτό)

GIPEDO FILIKON AUG27 01

Είναι γεγονός ότι από το 2013 οπότε και πραγματοποιήθηκε η ανακατασκευή του γηπέδου Φιλικών, η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση έχει δώσει μεγάλη «ανάσα» στις ανάγκες των τοπικών ποδοσφαιρικών σωματείων σε προπονητικές ώρες και παροχή έδρας για τις επίσημες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Παράλληλα όμως κι ένα γήπεδο το οποίο μετά από μόλις 5 περίπου χρόνια λειτουργίας μετά την ανακατασκευή του, παρουσιάζει σοβαράπροβλήματα με μεγαλύτερο την κατάσταση του τεχνικού χλοοτάπητα. Συγκεκριμένα σε πολλά σημεία του ο τάπητας έχει καταστραφεί με αποτέλεσμα είτε να έχει επιδιορθωθεί πολύ πρόχειρα, είτε απλά έχει μένει σκισμένος, απειλώντας κάθε ποδοσφαιριστή που προπονείται ή αγωνίζεται σ’ αυτό το γήπεδο, με σοβαρότραυματισμό!

Η αλήθεια είναι ότι ήδη εδώ καιρό δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που κάνουν λόγω για αρκετά προβλήματα με τον αγωνιστικό χώρο. Αναφορές για κακοτεχνίας σε διάφορα σημεία με αποτέλεσμα το γήπεδο σε κάποια σημεία να κάνει μικρά κοιλώματα, αλλά και καταστραμμένα σημεία που έχουν προκαλέσει τρύπες και «γυμνά» σημεία στα οποία μπορεί εύκολα ένας ποδοσφαιριστής να διπλωθεί, γλιστρήσει ή γυρίσει το πόδι του.

 

Λογικό επακόλουθο, εξαιτίας της τεράστιας ζήτησης…

Εξ’ αρχής ένα γήπεδο ακόμη και με τεχνικό χλοοτάπητα πρέπει να πληροί κάποιες προδιαγραφές προκειμένου και να είναι λειτουργικό και να μπορεί να προστατευτεί από την ταχύτερη φυσική και όχι μόνο φθορά. Συγκεκριμένα κάθε γήπεδο και συγκεκριμένα τεχνικός χλοοτάπητας προβλέπεται να έχει ένα μέγιστο αριθμό ωρών χρήσης εβδομαδιαίως, προκειμένου να μην καταπονείται περισσότερο από τις τεχνικές προδιαγραφές.

Στην περίπτωση του γηπέδου Φιλικών από την πρώτη μέρα σχεδόν παράδοσής τους, λόγω της τεράστιας ζήτησης σε υποδομές από πλευράς συλλόγων, αυτές οι προδιαγραφές ήταν λογικό και επόμενο να παραβιαστούν. Αποτέλεσμα στο γήπεδο μετά από μόλις 5 χρόνια τοποθέτησης του τεχνικού χλοοτάπητα, η κατάστασή του να είναι τραγική σε διάφορα σημεία του.

Το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Τεγέας, η κάμερα του «Κόντρα Επίθεση» διαπίστωσε στην πράξη την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, με ποδοσφαιριστές να μην κρύβουν τον προβληματισμό τους για την εικόνα του, κρίνοντας ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Σε κάποια σημεία ο χλοοτάπητας έχει ξεκολλήσει και χρειάζεται οπωσδήποτε ουσιαστικής παρέμβασης και επιδιόρθωσης.

 

Ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί το αυτόματο σύστημα ποτίσματος…

Αν και εξ’ αρχής προβλεπόταν η τοποθέτηση αυτόματου συστήματος ποτίσματος του τεχνικού χλοοτάπητα στο γήπεδο (από το 2013) το συγκεκριμένο έργο δεν είχε γίνει με την θεωρητική ολοκλήρωση του έργου. Ακόμη και στη διάρκεια σημαντικών παρεμβάσεων της σημερινής Δημοτικής Αρχής το Καλοκαίρι του 2015, μεταξύ των οποίων προβλεπόταν η τοποθέτηση του συστήματος αυτόματου ποτίσματος του χλοοτάπητα, το έργο δεν υλοποιήθηκε ποτέ μέχρι σήμερα με τις δεξαμενές να βρίσκονται μη τοποθετημένες σε άκρη του περιβάλλοντος χώρου. Ένα έργο που είχε δρομολογηθεί αλλά δεν τοποθετήθηκε μέχρι σήμερα.

Από το 2015 η δεξαμενή για το αυτόματο σύστημα ποτίσματος στο γήπεδο Φιλικών, δεν έχει εγκατασταθεί.

Βάζει τεχνικών προδιαγραφών ένας πλαστικός χλοοτάπητας προκειμένου να μην «καεί» και εν τέλει ξεραθεί από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, πρέπει να ποτίζεται, αυξάνοντας το χρόνια ζωής και καλής λειτουργικότητάς του. Κάτι που στο γήπεδο Φιλικών δεν συμβαίνει από την ημέρα που ο χλοοτάπητας τοποθετήθηκε.

 

Προβλήματα και με τις εξέδρες…

Εδώ και περίπου τρία χρόνια η παρούσα Δημοτική Αρχή προχώρησε σε σημαντικές παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο κυρίως κει μεταξύ αυτών προχώρησε στην τοποθέτηση κερκίδων. Τρία χρόνια μόλις μετά η κατάσταση στην μία τουλάχιστον εξ’ αυτών δεν είναι καλή. Τα περισσότερα πλαστικά καθίσματα έχουν αφαιρεθεί και σε κάποια σημεία τα ξύλα που αποτελούν τη βάση της εξέδρας έχουν σαπίσει με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν και να υπάρχει τραυματισμός. Κατά συνέπεια θα πρέπει να χρειαστεί κάποια παρέμβαση και σε εκείνο το σημείο, ειδικά σε μια περίοδο όπου πλησιάζει η έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

 


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.