01222019Τρι
Thursday
 

Τι γίνεται με το γήπεδο της Τεγέας; (+vid)

GIPEDO TEGEAS 01

Ναι μεν στην τελική ευθεία του βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό οι εργασίες αναβάθμισης του γήπεδο της Τεγέας, αλλά με αρκετές καθυστερήσεις δε και διαδοχικές παρατάσεις παράδοσης του έργου από τον ανάδοχο εργολάβο. Ένα έργο που αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια αίτημα των τοπικών συλλόγων, των ανθρώπων του ΑΟ Τεγέας αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Το γήπεδο της Τεγέας το οποίο για πάρα πολλά χρόνια είχε αφεθεί στη μοίρα του. Τα τελευταία χρόνια το έργο της αναβάθμισής του δρομολογήθηκε σταδιακά με την παραχώρηση της αθλητικής εγκατάστασης από τον Τεγεατικό Σύνδεσμο στο Δήμο Τρίπολης (2013). Ο καιρός πέρασε και το έργο για διάφορους λόγους ποτέ δεν ξεκίνησε. Τους προηγούμενους μήνες το έργο πέρασε στην υλοποίησή του από το Δήμο Τρίπολης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από τη διαδικασία υπογραφής μιας προγραμματικής σύμβασης, που λίγο αργότερα ακυρώθηκε και υπογράφηκε μεταξύ Περιφέρειας και Τεγεατικού Συνδέσμου (κάπου στο 2017) και σταδιακά τους επόμενους μήνες μετά από διαγωνισμό και έγκριση αναδόχου το έργο ξεκίνησε!

Το γήπεδο της Τεγέας το Φθινόπωρο του 2010.

Αν και βάσει της ανάθεσης αναμενόταν αρχικά το έργο να ολοκληρωθεί στις αρχές του περασμένου Καλοκαιριού, χρειάστηκε να περάσουν κάποιοι μήνες και διαδοχικές διαδοχικές παρατάσεις μέχρι την τελευταία απόφαση τελεσίδικη ημερομηνία περαίωσης του έργου την 25η Νοεμβρίου 2018.

Η παραπάνω ημερομηνία έχει πλέον παρέλθει εδώ και αρκετές ημέρες και καμία επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει για το αν τελικά οι εργασίες ολοκληρώθηκαν ή όχι.

 

Επί της ουσίας «ημιτελές» γήπεδο…

Σίγουρα η υφιστάμενη προκήρυξη του έργου από την Περιφέρεια βάσει της οποίας υπογράφηκε η σύμβαση ανάθεσης του έργου, προβλέπει την αναβάθμιση του τεχνητού χλοοτάπητα, την περίφραξη του αγωνιστικού χώρου, την τοποθέτηση εστιών και πάγκων, καθώς και τα απαραίτητα αποστραγγιστικά έργα αλλά και την τοποθέτηση του ποτιστικού συστήματος του αγωνιστικού χώρου.

Μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε τις αμέσως προηγούμενες ημέρες στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να παραδοθεί ουσιαστικά, χωρίς να είναι γνωστό ακόμη αν η Περιφέρεια έχει δώσει νέα παράταση.

Η εικόνα του γηπέδου της Τεγέας τον Ιούλιο του 2018.

Οι πάγκοι δεν έχουν τοποθετηθεί, η περίφραξη του «γηπέδου» δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς απομένουν κάποιες ακόμη εργασίες (π.χ. τοποθέτηση εισόδου), ενώ αναμένεται η τοποθέτηση του συστήματος ποτίσματος του γηπέδου (σ.σ. η δεξαμενή δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί).

Πέρα όμως από τις εκκρεμότητες που έχουν απομείνει προκειμένου να παραδοθεί το γήπεδο της Τεγέας από τον εργολάβο, βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί, το γήπεδο και πάλι κρίνεται επί της ουσίας ημιτελές, κι αυτό γιατί βάσει της συμφωνηθείσας ανάθεσης του έργου, δεν προβλέπεται ούτε η ανακαίνιση και κατασκευή αποδυτηρίων, ούτε η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, ούτε η διαμόρφωση της οδού εισόδου στο γήπεδο και τέλος ούτε τοποθέτηση λυόμενης εξέδρας.

Σημαντικά έργα που σε παλαιότερους διαγωνισμούς προβλεπόταν να υλοποιηθούν, στην υφιστάμενη σύμβαση με τον ανάδοχο δεν προβλέπονται.

 

Τι προέβλεπε η ανολοκλήρωτη προγραμματική σύμβαση Δήμου με Περιφέρεια για γήπεδο Τεγέας…

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση του Δήμου Τρίπολης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την μεταβίβαση αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου «Βελτίωση εγκαταστάσεων και τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο Επισκοπής, Δ.Ε. Τεγέας, Δήμου Τρίπολης» η οποία αναμενόταν να υπογραφεί στα τέλη του 2016, αρχές του 2017 (αλλά δεν υπογράφηκε ποτέ), ανέφερε μεταξύ άλλων και τη σύντομη περιγραφή του έργου και των όσων προβλεπόταν να υλοποιηθούν.

Αναλυτικά μεταξύ άλλων αναφέρονταν:

«Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου «Βελτίωση εγκαταστάσεων και τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο Επισκοπής, Δ.Ε. Τεγέας, Δήμου Τρίπολης» («το

Έργο») από τον Δήμο Τρίπολης (Κύριος του Έργου) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας (Φορέας Υλοποίησης).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 300.000,00€ συμπεριλαμβανομένων των Γ.Ε. & Ο.Ε., των απροβλέπτων, της αναθεώρησης και του Φ.Π.Α. και θα διατεθεί από Πιστώσεις ΚΑΠ.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στην Τ.Κ Σταδίου της Δ.Ε Τεγέας του Δήμου Τρίπολης και περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

• Χωματουργικές εργασίες, που απαιτούνται για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, των αποστραγγιστικών έργων και του συστήματος άρδευσης του γηπέδου.

• Εργασίες τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα.

• Τοποθέτηση συστήματος άρδευσης.

• Αποστραγγιστικά έργα του γηπέδου.

• Εργασίες μικρής κλίμακας στο εσωτερικό του υφιστάμενου κτιρίου των αποδυτηρίων, κατά τις οποίες δεν μεταβάλλονται ουσιωδώς οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις (π.χ. ανακαίνιση χρωματισμών κλπ.).

• Προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού του γηπέδου (εστίες κλπ.).

• Κατασκευή περίφραξης του γηπέδου.

• Διευθέτηση της εισόδου – εξόδου του γηπέδου στην υφιστάμενη δημοτική οδό.».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ωστόσο λίγο αργότερα προχώρησε σε υπογραφή διμερούς Προγραμματικής Σύμβασης με τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, τουλάχιστον σε ότι είχε να κάνει με το μέρος της πραγματοποίησης του έργου.

Βάσει λοιπόν της τελικής ανάθεσης του έργου, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ως προς τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από τον ανάδοχο και κατά συνέπεια ισχύουν σε σημαντικό βαθμό τα παραπάνω.

 

Τι θα γίνει όταν παραδοθεί το γήπεδο της Τεγέας…;

Κάποια στιγμή ο εργολάβος που έχει αναλάβει τα έργα στο γήπεδο Τεγέας θα παραδώσει το έργο βάσει των όσων προβλέπονται και το γήπεδο της Τεγέας θα παραχωρηθεί ουσιαστικά χωρίς αποδυτήρια, εξέδρες και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Σύμφωνα με τα όσα είχαν ειπωθεί το προηγούμενο διάστημα σε Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας, γήπεδο χωρίς αποδυτήρια και κάποιες επιπλέον υποτυπώδεις προϋποθέσεις δεν είναι δυνατό να πάρει την έγκριση για διεξαγωγή επίσημων αγώνων.

Παρατημένα και χωρίς προοπτική ανακαίνισής τους τα υπάρχοντα αποδυτήρια του γηπέδου Τεγέας (Ιούλιος 2018).

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα με την παράδοση του έργου του γηπέδου της Τεγέας, οι εγκαταστάσεις λογικά θα περάσουν στα χέρια του Δήμου Τρίπολης που θα έχει και την ευθύνη για την διαχείριση και συντήρηση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Τρίπολης έχει κινήσει διαδικασίες για εύρεση λύσης όσον αφορά το θέμα των αποδυτηρίων. Από εκεί και πέρα όμως είναι άγνωστο τι θα γίνει με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και με το θέμα της δημιουργία μιας εξέδρας που κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει το φίλαθλο κοινό.

Ανακεφαλαιώνοντας πρέπει να σημειωθεί ότι ένα γήπεδο που κατασκευάζεται και παραδίδεται στη αθλούμενη νεολαία και τα αθλητικά σωματεία, θα πρέπει να πληροί και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις λειτουργικότητας και φιλοξενίας αθλητικών γεγονότων. Σε διαφορετική περίπτωση το έργο επί της ουσίας μπορεί να χαρακτηριστεί «ημιτελές», μην εξυπηρετώντας ουσιαστικά τις ανάγκες για τις οποίες κατασκευάστηκε.

Δείτε παρακάτω βίντεο με την υφιστάμενη κατάσταση του γηπέδου της Τεγέας, δέκα ημέρες μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση εγκαταστάσεων και τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο Επισκοπής, Δ.Ε. Τεγέας, Δήμου Τρίπολης»:


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.