Πέντε έργα αθλητικών υποδομών στην Αρκαδία προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου!

0
566

Μετά από ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου το βράδυ της Τρίτης 19/05/2020, φαίνεται ότι προωθούνται επίσημα για την Αρκαδία πέντε σημαντικά έργα αθλητικών υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ. Αυτά τα έργα περιλαμβάνονται σ’ ένα σύνολο είκοσι (20) έργων αθλητικών υποδομών για ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνολικού προϋπολογισμού 5.903.020 ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που έχει κοινοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα παραπάνω έργα όλης της περιφέρειας χαρακτηρίστηκαν ως «έργα άμεσης προτεραιότητας προς υλοποίηση». Όλα αυτά προέκυψαν μετά την τηλεσύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα την Τρίτη (19/05).

«Παρά τη δραματική μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, τα συγκεκριμένα έργα έχουν απολύτως διασφαλισμένες πιστώσεις» τόνισε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες θα ξεκινήσουν οσονούπω εργασίες, είτε για την κατασκευή νέων, είτε για την επισκευή ήδη υφιστάμενων αθλητικών υποδομών.

«Αθλητικά έργα θα κατασκευάζονται σε οικισμούς στους οποίους λειτουργούν σχολικές μονάδες και υπάρχει νεολαία γενικότερα» επισήμανε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι «θα υπάρχει σε εξέλιξη εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, σε όλη την Περιφέρεια».

Εξ άλλου, στη χθεσινή σύσκεψη σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφασίστηκε να υπάρξει πρόγραμμα για την προώθηση αθλημάτων όχι ευρέως διαδεδομένων, όπως επίσης και αθλητικών δραστηριοτήτων που ενισχύουν την τουριστική ανάπτυξη.

Σε αυτά συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες όπως καταδύσεις, ορεινή ποδηλασία, ορειβασία, μονοπάτια – πεζοπορία (τρέκινγκ), αναρρίχηση, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αιωροπτερισμός, καθώς επίσης αθλήματα σχετικά με τη θάλασσα, αλλά και τα αποκαλούμενα «εξτρίμ» αθλήματα.

Η επόμενη ανάλογου περιεχομένου σύσκεψη προγραμματίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

Τα πέντε έργα της Αρκαδίας…

Αναλυτικότερα το πρώτο μεγάλο έργο στο Νομό Αρκαδίας έχει να κάνει με την αναβάθμιση του γηπέδου Δημητσάνας με την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Ένα αίτημα της Γορτυνίας που δίνει «πνοή» στην ευρύτερη περιοχή. Το δεύτερο έργο αποτελεί την ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στο Δημοτικό Σχολείο Βαλτεσινίκου προϋπολογισμού 17.000 ευρώ. Ακολουθεί ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου Αγίου Ανδρέα Β. Κυνουρίας με προϋπολογισμό 48.000 ευρώ.

Πολύ σημαντική παρέμβαση αποτελεί το έργο βελτίωσης του γηπέδου Παναρκαδικού με προϋπολογισμό 35.000 ευρώ και τέλος το σημαντικότερο έργο αναμφισβήτητα στο νομό μας αποτελεί η κατασκευή του Ενωσιακού γηπέδου της ΕΠΣ Αρκαδίας στη Νεστάνη, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ το οποίο θα αναβαθμίσει αισθητά τον τομέα των αθλητικών υποδομών στο χώρο του ποδοσφαίρου όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Μαντινείας αλλά και ολόκληρης της περιοχής!

 

Η λίστα με τα αθλητικά έργα υποδομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

Αναλυτικά η λίστα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη λίστα του συνόλου των αθλητικών έργων υποδομής, άμεσης προτεραιότητας προς υλοποίηση, έχουν ως εξής:

ΝΟΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ -ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ 500,000.00
ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΕΡΚΙΔΩΝ 96,720.00
ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΦΙΧΤΙΩΝ, ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΛΟΥ, ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΝΥΦΙΟΥ 1,040,000.00
ΑΡΚΑΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ 250,000.00
ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ 17,000.00
ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ 48,000.00
ΑΡΚΑΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ 35,000.00
ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ Ε.Π.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΣΤΑΝΗ 600,000.00
ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ” ΣΤΟ Δ.Δ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ –

ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

200,000.00
ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ 300,000.00
ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΩΝ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 60,000.00
ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Τ.Κ. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΡΟΖΕΝΩΝ

240,000.00
ΛΑΚΩΝΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 168,000.00
ΛΑΚΩΝΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ 24,800.00
ΛΑΚΩΝΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ,

ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, 1ΟΥ ΕΠΑΛ) ΣΤΗ Δ.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

1,500,000.00
ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ε.Π.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

350,300.00
ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Τ.Κ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 74,200.00
ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ  ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΚ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ, ΒΑΛΥΡΑΣ, ΜΠΟΥΚΑΣ, ΛΟΓΓΑ 134,000.00
ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ Τ.Κ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 65,000.00
ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΚ.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 200,000.00

 

Η αντίδραση της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου»…

Λίγες ώρες μετά την σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προώθηση υλοποίηση των παραπάνω έργων, η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» μέσω του επικεφαλής της και πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα με τίτλο: «Ξεπέρασε κάθε όριο ο λαϊκισμός του …ξεχασιάρη κ. Νίκα».

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Τατούλη αναφέρει:

«Μετά από 9 μήνες και με μεγάλη …καθυστέρηση, «θυμήθηκε» ο κ. Νίκας τα αθλητικά έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ξεπερνώντας κάθε όριο λαϊκισμού. Με σχετικό δελτίο τύπου την 19.5.2020 και ανάρτηση του στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, προσπάθησε να «εξαπατήσει» τους πολίτες, παρουσιάζοντας ότι δήθεν δρομολογεί αθλητικά έργα συνολικού ποσού 5.903.020€.

Στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου,

  • Ξέχασε… ο κ .Νίκας να αναφέρει, ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, ούτε για την εξασφάλιση των πόρων που απαιτούνται, ούτε για την ωρίμανση και την ψήφιση ένταξης των έργων.
  • Ξέχασε… ο κ. Νίκας να αναφέρει, ότι ο κ. Τατούλης, πρωτοπορώντας ως Περιφερειακή Αρχή, είχε εξασφαλίσει από το ΠΔΕ το ποσό των 5.903.020€ για έργα αθλητικών υποδομών. Συγκεκριμένα 1.636.720€ για την Αργολίδα, 950.000€ για την Αρκαδία, 800.000€ για την Κορινθία, 1.692.800€ για την Λακωνία και 823.500€ για την Μεσσηνία.
  • Ξέχασε…ο κ. Νίκας την σφοδρή κριτική που ασκούσε στον κ. Τατούλη για δήθεν έργα που δεν ήταν αρμοδιότητα της Περιφέρειας.
  • Ξέχασε… ο κ. Νίκας ότι υποσχέθηκε στους πολίτες ότι θα κάνει «μεγάλα» έργα και όχι «μικρά».
  • Ξέχασε… ο κ. Νίκας να λέει την αλήθεια, και λέει πλέον μόνο ψέματα, παρουσιάζοντας έργα για τα οποία δεν έχει ουδεμία συμμετοχή, ως …δικά του έργα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Νέας Πελοποννήσου» και ο Πέτρος Τατούλης θα σας υπενθυμίζουν συνεχώς κ. Νίκα, όλα αυτά τα οποία συνηθίζετε να …ξεχνάτε, προκειμένου να υπάρχει αποκατάσταση της αλήθειας.

Δεν θα σας επιτρέψουμε να μετατρέψετε την Πελοπόννησο σε άνδρο μικροπολιτικής και λαϊκισμού.».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here