«Λύγισαν» στο φινάλε οι γυναίκες του Αστέρα Τρίπολης από την ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος

0
70
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR.

Για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος η γυναικεία ομάδα του Αστέρα Τρίπολης «φιλοξενήθηκε» στο Δημοτικό γήπεδο Ελληνικού από την ΑΕΚ, σε μια αναμέτρηση στην οποία οι δύο ομάδες ήθελαν να διεκδικήσουν τη νίκη – πρόκριση για τους «4» του φετινού θεσμού.

Σ’ ένα ματς στο οποίο ο Αστέρας Τρίπολης ήταν για μεγάλο διάστημα ανταγωνιστικός και διεκδίκησε με αξιώσεις κάτι από την αναμέτρηση, αρχικά πλήρωσε την αμφισβητούμενη υπόδειξη της κας Τσιοφλίκη για πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ η «γηπεδούχος» ομάδα, αλλά και στο φινάλε με δύο τέρματα στο φινάλε του ματς. Το τελικό 3-0 σε κάθε περίπτωση δεν αποτυπώνει την πραγματική εικόνα του ματς.

Στον αγωνιστικό τομέα οι «κυανοκίτρινες» μπήκαν δυνατά στο ματς και απείλησαν με την Φακίνου, η οποίος απέναντι στην Χατζηχαριστού δεν μπόρεσε να τη νικήσει. Στο 16’ μετά από φάουλ εκτός περιοχής για την ΑΕΚ, εκτέλεσε η Τζουτζουράκη άουτ. Στο 17’ σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τη μπάλα από την άμυνα η Γούλα, η κα Τσιοφλίκη σφύριξε πέναλτι για χέρι της παίκτριας του Αστέρα. Μια φάση την οποία αμφισβήτησαν έντονα οι «φιλοξενούμενες» και για την οποία στην εξέλιξη του ματς, πήρε θέση η Αρκαδική ΠΑΕ, μέσω σχετικής ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την εκτέλεση ανέλαβε ευστοχώντας η Καπνίση για το 1-0.

Από εκεί και ύστερα και μέχρι το τέλος του α’ μέρους η Αρκαδική ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει στον αγωνιστικό χώρο, σ’ ένα διάστημα που την ίδια ώρα δεν απειλήθηκε.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ απείλησε με εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να μπλοκάρει η Γρηγοριάδου. Στο 56’ η Μελισσού με αποτελεσματική ενέργεια ανέκοψε την υποσχόμενη επέλαση της Ίβιτς. Στο 61’ σειρά του Αστέρα να απειλήσει με τη Μοσκοφίδου η προσπάθειας της οποίας ήταν τελικά άστοχη. Στο 66’ ένα φάουλ του Αστέρα σε καλή θέση πέρασε ανεκμετάλλευτο. Μετά από εκτέλεση φάουλ της Δρακωνάκη στο 66’, η Μπάσκα δεν κατάφερε να έχει επαφή με τη μπάλα. Η Μπάσκα στο 75’ αστόχησε μετά από μπαλιά της Μοσκοφίδου. Στο τελευταίο 77’ για την ΑΕΚ ένα σουτ της Τζουτζουράκη έφυγε ψηλά άουτ.

Κάπως έτσι το ματς έφτασε στο 90’ όταν μετά από λάθος της Μιχαλοπούλου, η Χατζηνικολάου έκλεψε τη μπάλα και απέναντι στην Γρηγοριάδου σκόραρε για το 2-0, ενώ ένα περίπου λεπτό αργότερα στο 90’+1’ μετά από τελική προσπάθεια της Πινέδα, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας της Γρηγοριάδου και στην επαναφορά η ίδια παίκτρια σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό γήπεδο Ελληνικού | 24/04/2024 (16:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ανδρομάχη Τσιοφλίκη (Λάρισας).
ΒΟΗΘΟΙ: Δημήτριος Μίχος (Λάρισας), Βασίλειος Μάνος (Λάρισας).
Δ’ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχαήλ Μπαλογιάννης (Αθηνών).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 20’ (πεν.) Καπνίση, 90’ Χατζηνικολάου, 90’+1’ Πινέδα.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 90’+1’ Πινέδα.
ΑΕΚ (Νίκος Κωτσοβός): Χατζηχαρίστου, Βέρα Πόρας, Μπαρτζακλή, Παυλοπούλου, Κόλλια, Πινέδα, Στεφάτου, Καπνίση, Τσελέντη, Τζουτζουράκη, Ίβιτς (63’ Χατζηνικολάου).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ντράγκαν Κνέζεβιτς): Γρηγοριάδου, Μελισσού, Φιγκέιρας (61’ Μπάσκα), Ντούρκοβιτς, Τζαφέρη (61’ Ζιώγα), Καραγιάννη, Μοσκοφίδου, Ματζάνα, Δρακωνάκη, Γούλα, Φακίνου (86’ Μιχαλοπούλου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here