ΑΕΚ Τρίπολης – ΑΟ Τεγέας 1-1 (πεν. 1-3) (+φωτό)

0
665

Το απόγευμα της Κυριακής (11/09) συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Αρκαδίας με δύο ακόμη αναμετρήσει για τη β’ φάση του Κυπέλλου Αρκαδίας. Στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών σ’ ένα συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στα πέναλτι, η ΑΕΚ Τρίπολης φιλοξένησε τον ΑΟ Τεγέας. Μια αναμέτρηση στην οποία οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση με 1-3 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση).

Αν και η ΑΕΚ Τρίπολης αποδείχθηκε καλύτερη και πιο απειλητική στη μεγαλύτερη διάρκεια των 120 λεπτών της αναμέτρησης, υστέρησε σε αποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων που δημιούργησε. Η ομάδα του ΑΟ Τεγέας ωστόσο έδειξε πάθος και θέληση να διεκδικήσει την πρόκριση, είχε κάποιες καλές στιγμές να σημειώσει και δεύτερο γκολ, αλλά όσο οι δυνάμεις «στέρευαν», η διάθεση στην άμυνα, αλλά και ο τερματοφύλακας της ομάδας Γιώργος – Βύρωνας Βελισσάρης, που βρέθηκε σε καταπληκτική ημέρα και πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις τόσο στην διάρκεια της αναμέτρησης (κανονική διάρκεια και παράταση), όσο και στη διαδικασία των πέναλτι!

Μια πρόκριση που πανηγυρίστηκε ανάλογα από τους παίκτες και τους ανθρώπους της Τεγέας, καθώς η προσπάθεια και πίστη για την πρόκριση, ανταμείφθηκαν. Σημειώνεται τέλος ότι και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με απουσίες και ανέτοιμες στο βαθμό που οι δύο προπονητές θα επιθυμούσαν.

 

Πρωτοβουλία ΑΕΚ Τρίπολης στο α’ μέρος…

Η ΑΕΚ Τρίπολης ήταν αυτή που έδειξε διάθεση να φτάσει στο γκολ, χωρίς ωστόσο να βλέπουμε «κυριαρχία» στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο ΑΟ Τεγέας έψαχνε τις φάσεις για να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Στο 15’ ένα σουτ του Καραμπέτσου, μπλόκαρε ο Μίτο. Στο 31’ το γυριστό σουτ του Κολιόπουλου, έφυγε κόρνερ μετά από κόντρα σε αμυντικό, ενώ το πλασέ από τον ίδιο παίκτη στην εξέλιξη της φάσης κατέληξε στην αγκαλιά του Βαλισσάρη.

Στο 32’ το πλασέ του Μεϊντάνη ήταν επικίνδυνο, καταλήγοντας στην αγκαλιά του Μίτο. Η ΑΕΚ Τρίπολης είχε αρκετές στημένες φάσεις από τις οποίες θα μπορούσε να σκοράρει δίχως αποτέλεσμα. Στο 40’ το σουτ του Ανδριανού, κατέληξε στην αγκαλιά του Βαλισσάρη, ενώ και στο 45’+1’ μετά από κόρνερ της ΑΕΚ Τρίπολη, η κεφαλιά του Ανδριανού έφυγε πάνω από την αντίπαλη εστία.

 

Ακόμη πιο ενδιαφέρον το β’ μέρος…

Το β’ ημίχρονο αποδείχθηκε ακόμη πιο συναρπαστικό, με τους «γηπεδούχους» να έχουν αρκετές φάσεις για να σκοράρουν, αλλά η αποτελεσματικότητα ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Στο 52’ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Κοσκολό, ο Βελισσάρης απέκρουσε πέφτοντας στη γωνιά του. Στο 55’ και πάλι απευθείας εκτέλεση από τον Ευγένιο Πετρόπουλο, ανάγκασε τον Βελισσάρη σε νέα εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 58’ η Τεγέα θα μπορούσε να είχε «ανοίξει το σκορ», αν η προβολή του Καραμπέτσου από τη μικρή περιοχή δεν κατέληγε ψηλά άουτ. Στο 65’ ο Χαρλαμπόπουλος με κεφαλιά απειλεί την εστία της ΑΕΚ Τρίπολης, με τη μπάλα μετά από επαφή αντιπάλου να καταλήγει επικίνδυνα κόρνερ. Η Τεγέα παρ’ όλα αυτά κατάφερε να προηγηθεί στο 73’ με κοντινό πλασέ του Γραμματικάκη, αλλά η απάντηση των «κιτρινόμαυρων» ήταν άμεση. Μόλις στο 79’ σε φάση διαρκείας ο Κολιόπουλος με κοντινό σουτ σκόραρε για το 1-1.

Η ομάδα που αναζήτησε στο τελευταίο δεκάλεπτο το γκολ ήταν οι ΑΕΚ Τρίπολης. Στο 85’ μετά από κόρνερ η κεφαλιά του Κολιόπουλου έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 89’ μετά από κόρνερ, στο δεύτερο δοκάρι ο Καψής με πλασέ αναγκάζει τον Βελισσάρη σε μια ακόμη επέμβαση!

 

Πεσμένος ρυθμός στην παράταση…

Με την ΑΕΚ Τρίπολης να προσπαθεί και στην παράταση να φτάσει στο νικητήριο γκολ, η κούραση και η διάθεση της Τεγέας να μην χάσει δεν άλλαξαν το 1-1. Στις αξιόλογες στιγμές στο 103’ ένα πλασέ του Σαλτούρου έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 109’ η σκαστή κεφαλιά του Κολιόπουλου αποκρούστηκε σωτήρια και πάλι από τον εξαιρετικό Βελισσάρη.

 

Η διαδικασία των πέναλτι και το «αφεντικό» της διαδικασίας…

Στη διαδικασία των πέναλτι το πρόσωπο που είχε το μεγάλο αβαντάζ και από ψυχολογικής, αλλά και από αγωνιστικής άποψης ήταν ο τερματοφύλακας της Τεγέας, Βελισσάρης. Είχε πολλές σωτήριες επεμβάσεις συγκριτικά με τον Μίτο της ΑΕΚ Τρίπολης και φυσικά μεγάλη ψυχολογία.

Αυτό επιβεβαιώθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με το γκολκίπερο των «πρασίνων» να αποκρούει δύο εκτελέσεις των αντιπάλων και να συμβάλει τα μέγιστα στη νίκη – πρόκριση.

Αναλυτικά η διαδικασία εξελίχθηκε ως εξής:

■ 0-0 | Ο Ευγένιος Πετρόπουλος ηττήθηκε από τον Βελισσάρη που απέκρουσε.
■ 0-1 | Ο Γκίτζιας σκοράρει και δίνει προβάδισμα στον ΑΟ Τεγέας.
■ 0-1 | Η εκτέλεση του Κολιόπουλου είναι τραγική και καταλήγει αρκετά μέτρα άουτ.
■ 0-2 | Ο Κώστας Πλαντζάς νικά τον Μίτο και διευρύνει το προβάδισμα του ΑΟ Τεγέας.
■ 0-2 | Ο Ρούμπος εκτελεί, αλλά ο Βελισσάρης αποκρούει για δεύτερη φορά.
■ 0-2 | Ο Παπαδόπουλος εκτελεί, αλλά ο Μίτο αποκρούει και κρατά «ζωντανή» την ΑΕΚ Τρίπολης.
■ 1-2 | Ο Αρδάμης σκοράρει και μειώνει.
■ 1-3 | Ο Πέτρος Πλαντζάς σκοράρει, νικά τον Μίτο και δίνει τη νίκη – πρόκριση στον ΑΟ Τεγέας.

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό γήπεδο Φιλικών | 11/09/2022 (17:00).
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΘΕΑΤΕΣ: 200-250.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:  Γεώργιος Λουκάς (Αρκαδίας).
ΒΟΗΘΟΙ: Νικόλαος Λουκάς (Αρκαδίας), Χαράλαμπος Λιώρης (Αρκαδίας).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Θεόδωρος Παλιογιάννης (Αρκαδίας).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 79’ Κολιόπουλος | 73’ Γραμματικάκης.
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 63’ Κοσκολός, 71’ Πετρόπουλος Ευγ., 99’ Ανδριανός | 80’ Σαλτούρος, 111’ Μυλωνάς.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παναγιώτης Παναγούλιας): Μίτο, Κιντής, Αργυρόπουλος (64’ Αρδάμης), Καψής, Λιακόπουλος, Κοσκολός, Κουρούσης, Πετρόπουλος Ευγ., Ανδριανός, Κολιόπουλος, Παπαδόπουλος (91’ Ρούμπος).
ΑΟ ΤΕΓΕΑΣ (Σταύρος Βρούβας): Βελισσάρης, Κολλάρας (69’ Μυλωνάς), Παπαδόπουλος, Πλαντζάς Πετρ., Γκίτζιας, Πλαντζάς Κων., Τσαλγιτζόπουλος Αθ., Μεϊντάνας (61’ Δούκας), Χαραλαμπόπουλος (76’ Σαλτούρος), Καραμπέτσος (95’ Αλεξάκης), Γραμματικάκης.

 

Φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here