ΣΕΦΑ Αρκαδικός – Πελασγός ΚΟΜ [ΕΦΗΒ] 66-54 (+φωτό, vid)

1
392

Ο μεγάλος τελικός του πρωταθλήματος εφήβων διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης (18/04) στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης, ανάμεσα στον ΣΕΦΑ Αρκαδικό και τον Πελασγό ΚΟΜ. Ένα ματς παρουσία αρκετών φιλάθλων και με μεγάλη εξέδρα και από πλευράς Μεγαλοπολίτικης ομάδας, το οποίο είχε συναρπαστική εξέλιξη και ένα φινάλε που άνηκε στους «γηπεδούχους» με αποτέλεσμα τη νίκη με 66-54 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες με αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ διεκδικήσουν στα ίσα τον τίτλο στην κατηγορία εφήβων μέχρι και τα μισά της τελευταίας περιόδου. Στο φινάλε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λαγογιάννη που σημείωσε 10 συνεχόμενους με δύο πολύ κρίσιμα τρίποντα έβαλε μπροστά την ομάδα του με προβάδισμα που τελικά δεν ανατράπηκε με αποτέλεσμα τη νίκη – τίτλο.

 

Καλύτερο ξεκίνημα για την ομάδα του Πελασγού…

Σε ότι αφορά την αναμέτρηση ο Πελασγός ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση με μεγαλύτερο πάθος και λιγότερο άγχος και κατάφερε να διατηρεί ένα σταθερό μικρό προβάδισμα στο σκορ. Στο 2-7 στα 07’05 και στο 8-12 στα 04’10. Οι παίκτες του Αρκαδικού αποδείχθηκαν νευρικοί επιθετικά και αναποτελεσματικοί στο να σκοράρουν με ευκολία, παρά την αγωνιστική διάθεση στην άμυνα. Σταδιακά οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν να βγάλουν περισσότερο πάθος στο παρκέ, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται τελικά με το σκορ στο 1-14.

 

Αντίδραση στο του ΣΕΦΑ στο φινάλε του ημιχρόνου…

Η συνέχεια του α’ μέρους αποδείχθηκε ανάλογη, καθώς στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου ο ΣΕΦΑ Αρκαδικός συνέχισε να είναι άστοχος κυρίως από την περιφέρεια, αλλά και από τις βολές με αποτέλεσμα οι «φιλοξενούμενοι» προηγηθούν με 12-22 στα 06’30, αλλά και με 16-24 στα 05’36.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο η ομάδα της Τρίπολης έβγαλε αντίδραση στο παρκέ, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση με λύσεις στο σκοράρισμα, με αποτέλεσμα όχι μόνο τη μείωση του σκορ με 23-26 στα 01’49, αλλά και το προβάδισμα με 29-26 στα 00’40 πριν το τέλος του ημιχρόνου για να μειώσει τελικά ο Πελασγός στο φινάλε σε 29-28.

 

Καλύτερος στην επανάληψη ο Αρκαδικός…

Στο β’ μέρος ο Αρκαδικός μετά την «επιστροφή» του ματς στο φινάλε του α’ μέρους, με μεγαλύτερη «αυτοπεποίθηση» στην επίθεση, έλεγχο των ριμπάουντ και κάποιες άμυνες που επέφεραν νέες κατοχές μπάλας έκαναν πιο ανταγωνιστικό τον Αρκαδικό που σε σχέση με το α’ ημίχρονο αποδείχθηκε και πιο εύστοχος από την περιφέρεια. Ο Αρκαδικός κατάφερε να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα με 36-31 στα 08’31 και 43-36 στα 04’20. Μέχρι εκείνο το διάστημα πρωταγωνιστική χαρακτηρίστηκε η παρουσία του Ναστόπουλου που ειδικά στο α’ μέρος «κράτησε» ζωντανή την ομάδα του σε επίθεση και άμυνα.

Η κακή διαχείριση στο φινάλε του δεκαλέπτου με λάθος επιλογές και αντιδράσεις, έλλειψη ηρεμίας και νευρικότητα, επέτρεψαν στην ομάδα του Πελασγού ουσιαστικά να επιστρέψει στο ματς με επί μέρους σκορ 3-10 για το 46-46.

 

Είχε Λαγογιάννη στο φινάλε ο Αρκαδικός…

Στο φινάλε της αναμέτρησης και το δ’ δεκάλεπτο όπου ουσιαστικά ξεκινούσε το ντέρμπι από το «μηδέν» οι δύο ομάδες πήγαν μαζί στο σκορ μέχρι το 54-54 στα 02’27.  Ένα διάστημα στο οποίο για τον Αρκαδικό η μεγάλη αστοχία από τη γραμμή των βολών συνέχιζε να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και μάλιστα να απειλεί τους «κυανόλευκους» ακόμη και με την απώλεια του τίτλου.

Στα τελευταία περίπου δυόμιση αγωνιστικά λεπτά μεγάλος πρωταγωνιστής αποτέλεσε επιθετικά ο Λαγογιάννης ο οποίος με εκπληκτική ευστοχία παρά την πολύ μεγάλη κρισιμότητα του αγώνα, σκόραρε σε τρία πολύ κρίσιμα σουτ από την περιφέρεια (δύο τρίποντα, και ένα σουτ μέτρησε τελικά οριακά για δίποντο) και με 10 διαδοχικούς πόντους ουσιαστικά έδωσε οριστικά τέλος στην έκβαση του τελικού υπέρ του ΣΕΦΑ Αρκαδικού, καθώς με σερί 12-0 η ομάδα της Τρίπολης κατάκτησε με θριαμβευτικό τρόπο στο φινάλε τη νίκη – τίτλο με 66-54.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Τρίπολης | 17/04/2024 (20:30).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζος, Μπακετέα.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-14 (Α’), 29-28 (Β’), 46-46 (Γ’), 66-54 (Δ’).
ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Νίκος Πολυζωγόπουλος): Παναγόπουλος 2, Λαγογιάννης 21(5), Χωματάς 12, Τσιοτίνας 7(1), Γκαργκάσουλας, Τσαμακλής 10, Παναγόπουλος, Νικολόπουλος, Δημητρόπουλος, Ναστόπουλος 14.
ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΚΟΜ (Γιώργος Τσατσουλής, Γεωργία Μανιάτη): Γιαννόπουλος 13, Κουκουλάς, Πετρόπουλος, Θεοδωρόπουλος 12(1), Μαντάς, Μαχαίρας 12(1), Μερζιώτης 11(3), Μπουγάς 6, Τουλκερίδης.

► Η επιλογή έδρας του τελικού του εφηβικού πρωταθλήματος καθορίστηκε μετά από κλήρωση από την αρχή της σεζόν, κατά την κλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος.

► Πολλά ήταν τα παράπονα που εκφράστηκαν από πλευράς «φιλοξενούμενων» για τη διαιτησία της αναμέτρησης. Οι διαμαρτυρίες ήταν διαρκείς τόσο από τον πάγκο όσο και από την εξέδρα από τους φίλους του Μεγαλοπολίτικου συλλόγου.

► Στο Μικρό Τελικό στο κλειστό γυμναστήριο της Τέντας, η Καλαμάτα ’80 ηττήθηκε με σκορ 47-61 από την Καλαμάτα ΣΚ.

 

Φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγχαρητήρια στα παιδιά του Αρκαδικού αλλά το κύπελλο του παιδικού το ‘22 ακόμα το περιμένουμε. Δεν πειράζει ❤️????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here