ΑΣΠΕΤ Τρίπολης – Αίολος Αγυιάς 0-3 (+φωτό, vid)

0
9614

Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας βόλεϊ γυναικών ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης «φιλοξένησε» το απόγευμα της Κυριακής (26/11) στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης τον Αίολο Αγυιάς, σ’ ένα απαιτητικό ματς στο οποίο η Αρκαδική ομάδα ήθελε να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς προκειμένου να συνεχίσει με επιτυχία την προσπάθεια αποκόλλησης από την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας.

Εν τέλει η ομάδα της Τρίπολης ηττήθηκε με σκορ 0-3 χωρίς δυστυχώς να βγάλει αντίδραση, παρά μόνο σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα του παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα στην οποία υπήρξαν αρκετά λάθη αλλά και αδυναμίες στο μπλοκ οδήγησαν σε αρκετούς εύκολους πόντους τις «φιλοξενούμενες». Την ίδια ώρα η αδυναμία του ΑΣΠΕΤ να βρει λύσεις με αποτελεσματικές επιθέσεις δεν του επέτρεψαν να βγάλει αντίδραση στη διάρκεια του παιχνιδιού σε τέτοιο βαθμό ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις κάποια από τα τρία σετ. Οι «φιλοξενούμενες» έλεγξαν από την αρχή ως το τέλος και τα τρία σετ χωρίς να πιεστούν για τη διεκδίκηση τους στη διάρκεια της συνάντησης όντως καλύτερες σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού.

Η ομάδα της Τρίπολης φάνηκε και στο συγκεκριμένο παιχνίδι ότι δεν είναι 100% έτοιμη αγωνιστικά. Υστερεί σε συνεργασίες στην επίθεση και στην άμυνα, με αποτέλεσμα να μην αποφευχθούν κυρίως τα λάθη, αλλά και οι υπό καλύτερες προϋποθέσεις επιθέσεις. Άλλωστε τηρουμένων των συνθηκών η ομάδα καλό είναι να παλεύει και να παίρνει ότι περισσότερο από απαιτητικά ματς όπως αυτό με τον Αίολο, αλλά στην παρούσα φάση σημασία έχει η ομάδα να μπορεί να παίρνει με κάθε τρόπο τους βαθμούς από ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους. Φυσικά δεν έλλειψαν και οι απουσίες που όπως και να έχει επηρέασαν αγωνιστικά την ομάδα.

 

Η «εικόνα» της αναμέτρησης…

Σε ότι αφορά την «εικόνα» της αναμέτρησης η ομάδα της Πάτρας ξεκίνησε δυνατά το ματς και προηγήθηκε από νωρίς στο 1ο σετ με 3-9, 8-16 και 10-22. Εξέλιξη που φάνηκε να προκαλεί εύκολα την απώλεια του σετ. Σ’ εκείνο το διάστημα σε μια από τις λίγες αντιδράσεις του ΑΣΠΕΤ στο ματς ήρθε ένα σερί 6-0 το οποίο διαμόρφωσε το 16-22. Οι «φιλοξενούμενες» χωρίς να αγχωθούν ιδιαίτερα «ξεκόλλησαν» στη συνέχεια και έφτασαν στην κατάκτηση του σετ με 17-25 για το 0-1.

Στο 2ο σετ η «εικόνα» της αναμέτρησης δεν διαφοροποιήθηκε, Με αρκετές λύσεις στην επίθεση και με την αξιοποίηση των λαθών των «γηπεδούχων» ο Αίολος πήρε και πάλι εύκολα διαφορά στο προβάδισμα με 4-11 και 6-15. Τα κορίτσια του κ. Χρονόπουλου προσπάθησαν να μπουν και πάλι στο ματς χωρίς όμως αποτέλεσμα λόγω της αναποτελεσματικότητας και των λύσεων στην επίθεση. Κάπως έτσι το σκορ διαμορφώθηκε στο 10-21 και στο 16-25 για το 0-2.

Στο 3ο σετ και πάλι ο Αίολος ξεκίνησε με προβάδισμα στο σκορ χωρίς με διαφορές 6-8 πόντων. Το σκορ εξελίχθηκε στο 3-7, στο 8-16 και στο 13-19, για να ολοκληρωθεί το σετ με το σκορ στο 16-25 και την εύκολη επικράτηση με 0-3 για τις «φιλοξενούμενες».

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Τρίπολης | 26/11/2023 (17:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδουλόπουλος, Κανελλίδη.
ΣΕΤ: 17-25 (1ο | 22’), 16-25 (2ο | 27’), 16-25 (3ο | 23’).
ΑΣΠΕΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Χρονόπουλος): Πεντεφούντη, Κόλεβα, Χρονοπούλου Σηλ., Καραλέκα, Χρονοπούλου Ιωάν., Παρασκευοπούλου, Λέτσου, Ντούλια, Τσαλατσάνη.
ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Αντώνης Γεράνιος): Αθανασοπούλου, Βαμβακούση, Νικολογιάννη, Παπουτσή, Παπαγεωργίου, Πάτσικα, Σουβαλιώτη, Στεφανίδη, Τιμπέλου, Τσέλου, Πεπλουμπί.

 

Φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here