«Βαριά» ήττα του Αστέρα από τον Ολυμπιακό – Αρνητικοί πρωταγωνιστές Παπαπέτρου και Τσακαλίδης!

0
278
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Πολύ δύσκολη αποστολή είχε ο Αστέρας το απόγευμα της Τετάρτης (02/03) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τον ισχυρό Ολυμπιακό στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής. Η ομάδα της Τρίπολης ήταν υποχρεωμένη να διεκδικήσει βαθμούς προκειμένου να διατηρήσει «ζωντανές» τις ελπίδες για παρουσία στην πρώτη εξάδα και τα φετινά play-off.

Μετά από ένα ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός στην επανάληψη αποδείχθηκε «καταιγιστικός» δεν αποφεύχθηκε η βαριά ήττα με σκορ 5-1, που μοιραία πλέον αναγκάζει τους «Αρκάδες» να διεκδικήσουν βαθμούς την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

Μετά το «στείρο» 0-0 του α’ ημιχρόνου στο οποίο αρνητικοί πρωταγωνιστής ήταν ο κ. Αναστάσιος Παπαπέτρου με τους βοηθούς του και τα μέλη του VAR, που δεν είδαν ξεκάθαρο πέναλτι πάνω στον Μπενίτο στο 17’, ήρθε η επανάληψη στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» με εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην επίθεση μέσα σ’ ένα 6λεπτο σημείωσαν τρία τέρματα και «έθεσαν» της βάσεις για μια επιβλητική νίκη.

 

Κατοχή και ανταγωνιστική παρουσία Αστέρα στο α’ ημίχρονο

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός ήταν αυτός ο οποίος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάποιο γκολ, μέσα από κάποιες τελικές προσπάθειες με καλύτερη αυτή στο 13’ μετά από δυνατό σουτ του Καμαρά. Στο 17’ ο Μπενίτο εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Βάτσλικ να απομακρύνει τη μπάλα, έκλεψε τη μπάλα, αλλά το τράβηγμα από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και η πτώση του παίκτη του Αστέρα, δεν αξιολογήθηκε καν ως παράβαση από τον κ. Παπαπέτρου και τον VAR κ. Εμμανουήλ Σκουλά.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή μπάλας και την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, την ίδια ώρα που ο Αστέρας προσπαθούσε να διατηρηθεί συγκεντρωμένος στην άμυνα, αναζητώντας παράλληλα κάποια φάση με την οποία θα μπορούσε να γίνει απειλητικός μπροστά.

Στο 20’ μετά από άστοχη έξοδο του Τσιφτσή, μετά από κεφαλιά του Τικίνιο, ο Τασουλής απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Μετά το 25’ οι «Αρκάδες» φάνηκε να προσαρμόζονται περισσότερο στις απαιτήσεις του ματς. Στο 29’ μετά από κακή εκτίμηση του Καμαρά να απομακρύνει τη μπάλα, αυτή κατέληξε στον Καπίγια, που με γυριστό σουτ προσπάθησε να απείλησε τον Βάτσλικ που δεν ανησύχησε και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 38’ ένα σουτ του Μπενίτο «εξουδετέρωσε» δύσκολα ο Βάτσλικ. Στο 39’ ο Βαλιέντε σκόραρε αλλά υπεδείχθη σε αντικανονική θέση οφ-σάιντ. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν στο 42’ με τον Βρουσάι και στο 44’ μετά από γύρισμα του Ελ Αραμπί και δυνατό πλασέ από πολύ καλή θέση του Εμβιλά να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ.

 

«Καταιγιστικοί» οι «ερυθρόλευκοι» στην επανάληψη…

Το β’ ημίχρονο αποδείχθηκε «καταιγιστικό» για τον Ολυμπιακό. Νωρίτερα όμως και συγκεκριμένα στο 49’ σε χέρι του Βρουσάι στην περιοχή των «γηπεδούχων» δεν δόθηκε τίποτα σε μια ακόμη φάση στην οποία διαμαρτυρήθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα.

Από εκεί και πέρα η «κυριαρχία» του Ολυμπιακού ήταν «καθολική». Στο 52’ μετά από κόρνερ από τον Βαλμπουενά, ο Παπασταθόπουλος έκανε το 1-0. Στο 54’ σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού ο Καρβάλιο γύρισε στον Μασούρα για το 2-0 και στο 57’ μετά από σέντρα από δεξιά του Βρουσάι, ο Μασούρας με κεφαλιά να διαμορφώνει το 3-0.

Πλέον η συνέχεια του ματς αποτέλεσε τυπική διαδικασία με τον Ολυμπιακό να σκοράρει στο 66’ μετά από σέντρα του Βαλμπουενά, κεφαλιά πάσα του Ελ Αραμπί και κεφαλιά του Μπουχαλάκη σε ακόμη μία στημένη φάση για το 4-0. Ο Αστέρας κατάφερε να μειώσει με περιπετειώδη τρόπο ύστερα από ενέργεια του Ριέρα και πλασέ του Καρμόνα για το 4-1.

Στο 84’ ο Ολυμπιακός κάνει και το 5-1 ύστερα από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας με τον Ροντρίγκες να πλασάρει εύστοχα τον Τσιφτσή. Στο 89’ η κεφαλιά του Κανελλόπουλου κατέληξε άουτ μετά από σέντρα του Ριέρα, ενώ ο Σόνι απέναντι στον Βάτσλικ, δεν μπόρεσε να τον νικήσει σε ωραίο σουτ που επιχείρησε.

ΓΗΠΕΔΟ: «Γεώργιος Καραϊσκάκης» | 02/03/2022 (19:00).
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΘΕΑΤΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών).
ΒΟΗΘΟΙ: Βασίλειος Μωϋσιάδης (Γρεβενών), Αθανάσιος Θανασιάς (Ηπείρου).
Δ’ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών).
VAR: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής).
AVAR:
Γεώργιος Χριστακόγλου (Χαλκιδικής).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Παναγιώτης Μαυρόπουλος (Μακεδονίας).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 52’ Παπασταθόπουλος, 54’ Μασούρας, 57’ Μασούρας, 66’ Μπουχαλάκης, 84’ Ροντρίγκες | 75’ Καρμόνα.
ΑΣΙΣΤ: 52’ Βαλμπουενά, 54’ Καρβάλιο, 57’ Βρουσάι, 66’ Ελ Αραμπί, 84’ Ρέαμπτσουκ.
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  77’ Ελ Αραμπί, 86’ Παπασταθόπουλος, 87’ Ρέαμπτσουκ.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46’ Σισέ), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (61’ Μπουχαλάκης), Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά (46’ Βαλμπουενά), Ζοάο Καρβάλιο, Μασούρας (73’ Ροντρίγκες), Τικίνιο (35’ Ελ Αραμπί).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μουνάφο (68’ Κανελλόπουλος), Βαλιέντε (80’ Ιγκλέσιας), Ρεγκίς, Καπίγια (46’ Ριέρα), Σίτο (58’ Λέο Τιλίκα), Μπενίτο (68’ Σόνι).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here