«Γλυκιά» ήττα για τις κορασίδες του Πελασγού 60-56 στην Τρίπολη επί της ΓΕΑ Άμιλλας

0
144

Στο ντέρμπι της Τρίπολης για την 5η αγωνιστική της β’ φάσης του πρωταθλήματος κορασίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, σ’ ένα ντέρμπι που σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό θα έκρινε το πρωτάθλημα η ΓΕΑ Άμιλλα 2000 «φιλοξένησε» τον Πελασγό ΚΟΜ και χρειαζόταν νίκη με τουλάχιστον πέντε πόντους διαφορά προκειμένου να αποκτήσει ουσιαστικό προβάδισμα τίτλου (η ομάδα της Τρίπολης είχε ηττηθεί στη Μεγαλόπολη τις προηγούμενες ημέρες με 54-49).

Τελικά μετά από ένα συναρπαστικό ματς το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες στη διάρκεια της παράτασης η ομάδα της Μεγαλόπολης ηττήθηκε μεν με 60-56, αλλά υπερασπίστηκε τη διαφορά του πρώτου αγώνα, εξασφαλίζοντας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Πλέον η ομάδα του Πελασγού χρειάζεται απλή νίκη στους Μολάους επί του ΑΣ Βατικιώτη για να εξασφαλίσει το φετινό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ σε επίπεδο κορασίδων.

Σε ότι αφορά την αναμέτρηση το ματς αποδείχθηκε πραγματικό ντέρμπι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τις παίκτριες των δύο ομάδων να θέλουν θετικό αποτέλεσμα που όπως τονίστηκε ισοδυναμούσε με τίτλο. Η ΓΕΑ Άμιλλα 2000 είχε σε μεγάλο διάστημα του ματς το μικρό προβάδισμα, ωστόσο σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να «παγιώσει» ένα προβάδισμα μεγαλύτερο των 6 πόντων. Το ημίχρονο διαμορφώθηκε στο 26-21, ενώ στην επανάληψη ουσιαστικά οι δύο ομάδες συμπορεύονταν στο σκορ. Στο φινάλε του ματς έτσι όπως είχαν τα δεδομένα το γεγονός της παράτασης μετά το 47-47 ευνόησε τις «γηπεδούχες» που χρειάζονταν να εξασφαλίσουν και προβάδισμα με +6 πόντους. Αν και στο έξτρα πεντάλεπτο η ομάδα της Τρίπολης είχε προβάδισμα, της έλλειψε ένα δίποντο για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Το τελικό 60-56 σήμανε έντονους πανηγυρισμούς στην ομάδα της Μεγαλόπολης που εκτός από τον τίτλο στην κατηγορία νεανίδων, είναι μια «ανάσα» και από τον την κατάκτηση του τίτλου σε επίπεδο κορασίδων.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Τρίπολης | 21/04/2024 (14:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νάστος, Μητσέας.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-12 (Α’), 26-21 (Β’), 36-35 (Γ’), 47-47 (Δ’), 60-56 (Δ’).
ΓΕΑ ΑΜΙΛΛΑ 2000 (Παρασκευή Τσουκαλά, Θοδωρής Τσουκαλάς): Βυτόγιαννη 16(1), Γιαννή 7(2), Παπαπέτρου, Μάγκλαρη Αικ. 20(1), Πολυχρονοπούλου 2, Αρχοντάκου 15, Γιαβή, Ξουρή, Πετροπούλου.
ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΚΟΜ (Γεωργία Μανιάτη, Γιώργος Τσουκαλάς): Μπουζιάνη 4, Στράγκα, Σούρδη 4(1), Κυριακοπούλου 8, Αθανασοπούλου, Μαχαίρα, Λιακοπούλου 2, Τσουμπάνου 20, Λίλη 18.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here