Παναρκαδικός ΑΟ – Αήττητος Σπάτων 0-1 (+φωτό)

0
1190

Το απόγευμα της Κυριακής 02/02 στο γήπεδο Παναρκαδικού η ομάδα του «τριφυλλιού» κλήθηκε να αντιμετωπίσει σ’ ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι στην ομάδα του Αήττητου Σπάτων. Μετά από ένα δυνατό παιχνίδι με ρυθμό και δυνατές «μονομαχίες» για την 18η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ο Παναρκαδικός αν και καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης τελικά ηττήθηκε στο φινάλε από την ομάδα της Ανατολικής Αττικής με 0-1 χάρη σε τέρμα του Μεγαλοοικονόμου στο 87ο λεπτό.

Η αλήθεια είναι ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει απαραίτητα ο καλύτερος και κάτι τέτοιο σε σημαντικό βαθμό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο του Παναρκαδικού. Η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα με πολύ καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες. Ο Παναρκαδικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και τις κλασικές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα και τη νίκη, ωστόσο κάτι η αστοχία και κάτι η εξαιρετική απόδοση του τερματοφύλακα του Αήττητου, Στεφανίδη, δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να σκοράρουν. Αντιθέτως προς το φινάλε της αναμέτρησης οι «φιλοξενούμενοι» που ανέβασαν ρυθμούς βρίσκονταν περισσότερους χώρους προς την αντίπαλη περιοχή, απείλησαν για το γκολ, κι εν τέλει το πέτυχαν στα τελευταία λεπτά.

 

Καλός ρυθμός, πέναλτι που δεν δόθηκε για Παναρκαδικό…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά καλό ρυθμό από τις δύο ομάδες που έδειξαν με τη διάθεσή τους στον αγωνιστικό χώρο ότι θέλουν να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα. Σταδιακά από τα πρώτα λεπτά ο Παναρκαδικός μέσα από την καλή κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας. Στο 20’ έρχεται η πρώτη στιγμή στο ματς στην οποία ο Παναρκαδικός δικαιολογημένα διαμαρτύρεται για πέναλτι που δεν καταλογίζεται. Ο Μεγαλοοικονόμου τραβάει από τη φανέλα τον Γιουκούδη, αλλά ο κ. Κούρλος δεν βλέπει τίποτα. Στο 24’ έρχεται ένα μακρινό σουτ του Αντωνόπουλου το οποίο φεύγει άουτ. Στο 26’ μετά από ωραία ενέργεια του Λυμπερόπουλου και σέντρα από αριστερά, ο Γιουκούδης από καλή θέση δεν πιάνει όπως θα ήθελε την κεφαλιά για να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Στεφανίδης.

Αποτελεί γεγονός ότι παρά τον πολύ ορθόδοξο τρόπο που ο Παναρκαδικός προσπάθησε να εκδηλώσει τις επιθέσεις τους και παράλληλα να αντιμετωπίσει την πιεστική άμυνα του Αήττητου, δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις φάσεις που θα ήθελε. Στο 33’ μάλιστα σε μια φάση όπου η άμυνα δεν «καθάρισε» τη φάση έγκαιρα ένα σουτ του Τσέπα κατέληξε κόρνερ.

 

Πιο επικίνδυνοι στο ξεκίνημα του β’ μέρους οι «Αρκάδες»…

Το ξεκίνημα του β’ μέρους βρήκε την ομάδα της Τρίπολης να ξεκινάει δυνατά το παιχνίδι και να απειλεί με ωραίο σουτ του Λυμπερόπουλου το οποίο απέκρουσε σωτήρια ο Στεφανίδης! Στο 50’ μετά από κεφαλιά του Γιουκούδη στο δεύτερο δοκάρι μετά από κόρνερ, ο Στεφανίδης σωτήρια και πάλι απέκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ, σε μια «πολυορκία» του Παναρκαδικού προς την αντίπαλη εστία με τέσσερα διαδοχικά κόρνερ, που όμως δεν επέφεραν κάτι.

Ο Παναρκαδικός σ’ εκείνο το διάστημα ήταν καλύτερος και φυσικά πιο επικίνδυνος, ωστόσο οι «φιλοξενούμενοι» ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί κυρίως με την καλή αμυντική συμπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα της Τρίπολης είχε τις κλασικές στιγμές στην περίπου μία ώρα παιχνιδιού, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό Στεφανίδη.

 

Ανεβασμένη απόδοση στο φινάλε από Αήττητο…

Από το 60’ και ύστερα ο Αήττητος βλέποντας ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί την ανεβασμένη ομάδα του Παναρκαδικού προσπάθησε να φτάσει με τη σειρά με αξιώσεις στην περιοχή των «πρασίνων». Στο 61’ και στο 62’ τα σουτ των Δρίτσα και Πρέντι αντίστοιχα εκτός περιοχή δεν ανησύχησαν τον Ζαχαρή, αλλά αποτέλεσαν προειδοποίηση. Στο 82’ ο Δρίτσας ωστόσο βγήκε απέναντι στον Ζαχαρή αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε σωτήρια από τον τερματοφύλακας του Παναρκαδικού στην πρώτη κλασική ευκαιρία του Αήττητου στο ματς.

Η επόμενη επίσκεψη των «φιλοξενούμενων» στην περιοχή του Παναρκαδικού συνδυάστηκε και με την επίτευξη του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης. Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά με κακή εκτέλεση, αλλά η μπάλα περνώντας μέσα από πολλά σώματα στρώθηκε στον Μεγαλοοικονόμου που με προβολή άνοιξε το σκορ για το 0-1. Ο Παναρκαδικός στο φινάλε έψαξε την ισοφάριση, απείλησε, πίεσε, αλλά δεν τα κατάφερε. Τελευταία καλή στιγμή του ματς η προβολή του Νάνου στο πρώτο δοκάρι από τη μικρή περιοχή που δεν ήταν αρκετά δυνατή και μπλόκαρε ο Στεφανίδης, μετά από κόρνερ.

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό γήπεδο Παναρκαδικού | 02/02/2020 (15:00).
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΘΕΑΤΕΣ: 200-300.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Κούρλος (Ευρυτανίας).
ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντίνος Σούζας (Αιτωλοακαρνανίας), Χαραλάμπος Χλεμπογιάννης (Φωκίδας).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Δημήτριος Δερδελάκος (Λακωνίας).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 87’ Μεγαλοοικονόμου.
ΑΣΙΣΤ:
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45’ Γκαντιάγκα | 78’ Τσέπας.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ Α.Ο. (Θανάσης Στάικος): Ζαχαρής, Διαμαντόπουλος, Μπινιώρης, Γκαντιάγκα, Στρέμπας, Γιουκούδης, Λυμπερόπουλος Ν. (85’ Νάνος), Αντωνόπουλος (59’ Παπαλάμπρος), Στασινόπουλος, Τρέσα, Κεσίδης.
ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (Ευάγγελος Τσιώλης): Στεφανίδης, Γραμμάτικας, Γερόλυμος, Μεγαλοοικονόμου, Βενέτης, Τσέπας, Ταμπάκης (8’ Δρίτσας), Τζανουλίνος, Πλαβούκος (90’+11’ Ντουσάι), Πρέντι (85’ Χουσελάς), Αντζελί (59’ Χιλάι).

 

Φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση…

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here