Σύλλογος Δρομέων – Ηλυσιακός ΑΟ 48-62 (+φωτό, vid)

0
2477

Αγωνιστική δράση ήταν προγραμματισμένη για την Γ’ Εθνική κατηγορία μπάσκετ Ανδρών και τον 1ο όμιλο το απόγευμα της Κυριακής 27/10 και η ομάδα του Συλλόγου Δρομέων για την 3η αγωνιστική φιλοξένησε στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης την ομάδα του Ηλυσιακού ΑΟ. Σ’ ένα ματς στο οποίο οι «φιλοξενούμενοι» με σαφώς μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα και το Σύλλογο Δρομέων τραγικά άστοχο από μέση και μακρινή απόσταση το τελικό 48-62 ήρθε ως φυσική συνέπεια της εξέλιξης της αναμέτρησης.

Η ομάδα της Τρίπολης είναι αλήθεια ότι αδίκησε τον εαυτό της αφού παρουσιάστηκε εξαιρετικά άστοχη στην τελική προσπάθεια και σε αρκετές περιπτώσεις με κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Οι παίκτες του Ηλία Μπαλή φάνηκε να μην έχουν αυτοπεποίθηση, παρά τη διάθεση στην άμυνα. Αποτέλεσμα όλων αυτών η ομάδα του Ηλυσιακού να συντηρεί ένα σταθερό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του ματς μέχρι το τελικό 48-62. Ο Ηλυσιακός πιο αποτελεσματικός όταν χρειάστηκε βρήκε λύσεις και με το παραπάνω στο σκοράρισμα από την περιφέρεια με αποτέλεσμα να μην ανησυχήσει ουσιαστικά στο ματς.

 

Καλύτερο ξεκίνημα για Ηλυσιακό…

Η αναμέτρηση βρήκε την Αθηναϊκή ομάδα να μπαίνει καλύτερα στο παρκέ και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα να δημιουργεί ένα μικρό σχετικά αλλά ουσιαστικό προβάδισμα. Στο 4-9 το σκορ στα 07’25 και στο 6-14 λίγο αργότερα στα 04’40. Οι «φιλοξενούμενοι» είχαν επιβάλει ρο ρυθμό τους στο ματς την ώρα που οι Δρομείς προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους κυρίως στην επίθεση καθώς αντιμετώπισαν δυσκολίες στο να βρουν τελικές προσπάθειες υπό καλές προϋποθέσεις. Χαρακτηριστικό ότι αρκετές επιθέσεις για τους «κυανοκιτρίνους» τελείωσαν χωρίς να γίνει κάποια τελική προσπάθεια. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 8-18.

 

Ισορρόπησε το ματς ο Σύλλογος Δρομέων…

Στη συνέχεια η ομάδα της Τρίπολης προσπάθησε να βγάλει αντίδραση στο ματς ξεκινώντας από το πάθος και τη μεγαλύτερη διάθεση στην αμυντική λειτουργία χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μέσα όμως από τον ανεβασμένο ρυθμό οι Δρομείς κατάφεραν να κερδίσουν περισσότερες «μονομαχίες» επιθετικά κυρίως κοντά στα καλάθια. Κάπως έτσι οι Δρομείς μείωσαν στο 14-20 στα 08’35, αλλά χωρίς κάτι περισσότερο αφού οι «φιλοξενούμενοι» με μεγάλη αποτελεσματικότητα από την περιφέρεια έβρισκαν λύσεις σε τέτοιο βαθμό ώστε να διατηρούν το προβάδισμα ασφαλείας. Στο 14-28 το σκορ στα 05’42 και στο 19-33 στα 03’08. Η αλήθεια είναι ότι οι Δρομείς αποδείχθηκε ιδιαίτερα νευρικοί και «φοβισμένοι» στην τελική προσπάθεια. Αρκετές προσπάθειες υπό καλές συνθήκες ήταν απογοητευτικά κακές, ενώ παράλληλα δεν έλειψαν και 2-3 χαμένες τελικές προσπάθειες χωρίς άμυνα κάτω από το αντίπαλο καλάθι! Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 25-36.

 

Ανάλογη «εικόνα» στο ματς και στην επανάληψη…

Στο γ’ δεκάλεπτο ο Ηλυσιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού έχοντας καλές επιλογές στην επίθεση. Ενδεχομένως το ματς να είχε ξεκαθαρίσει από την τρίτη περίοδο με βάση την κακή εικόνα του Δρομέα στην τελική προσπάθεια, αν δεν έβρισκε διαδοχικές λύσεις από το τρίποντο ο Σπυράκος με τις οποίες κράτησε τους «Αρκάδες» ως ένα βαθμό μέσα στο ματς. Στο 28-40 το σκορ στα 07’26, στο 34-43 στα 06’02 και μετά από ώρα η διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο, αλλά και 39-50 στα 02’51.

Το επιθετικό το πρόβλημα συνεχίστηκε με κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια για τους Δρομείς, τη στιγμή που αρκετά επιθετικά ατού όπως ο Καλούλης δεν κατάφεραν να βοηθήσουν καθόλου επιθετικά όντας πολύ άστοχοι. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος με το σκορ στο 39-53.

 

Φανέλα αντίδρασης μόνο στην άμυνα…

Οι παίκτες του Ηλία Μπαλή προσπάθησαν αρκετά στο ματς παρά την επιθετική δυστοκία. Είχαν διάθεση να διεκδικήσουν κάθε χαμένη μπάλα και να αμυνθούν με πάθος ελέγχοντας όσο μπορούσαν και το ριμπάουντ. Διάθεση επίσης στην άμυνα και σε ατομικό επίπεδο με τρία εντυπωσιακά κοψίματα του Αγγουρά. Η διάθεση αυτή συντέλεσε σε σημαντικό βαθμό στο να κρατηθεί χαμηλά επιθετικά στην δ’ περίοδο ο Ηλυσιακός και παράλληλα να μην αποφύγει τα λάθη. Η επιθετική λειτουργία όμως δεν βελτιώθηκε ούτε στην τελευταία περίοδο, ώστε οι Δρομείς να επιστρέψουν στο ματς. Το 44-55 στα 08’28 δεν μειώθηκε περισσότερο με τον Ηλυσιακό να φτάνει τελικά δίκαια στην επικράτηση με σκορ 48-62.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Τρίπολης | 27/10/2019 (17:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καμήτσος, Λεβεντάκος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-18 (Α’), 25-36 (Β’), 39-53 (Γ’), 48-62 (Δ’).
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ (Ηλίας Μπαλής, Βασίλης Αλικάκος): Χατζόπουλος 2, Χρονόπουλος 7, Καλούλης 1, Παππάς, Νταγιάντης, Μικρός 2, Μπαλής 16(2), Σινανάι, Σπυράκος 9(3), Αγγουράς 2, Καρλής 7, Καραγιάννης 2.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. (Γ. Λιτόπουλος, Καυκής Λ.): Γραμμάτικας 8(2), Κελαϊδής 20(4), Μπινιάκου, Μαραγκουδάκης, Κωτσόπουλος 3(1), Κολτήρης 3(1), Ετζιάκα 4, Παντζούρης 15(3), Οουντίντζο – Βλαδίτσης 2, Μπάζιος 7, Ταταράκης.

 

Φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση…

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here