Ήττα για τον «μαχητικό» Αστέρα των κλασικών στιγμών από τον ΠΑΟΚ

0
240
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Το πρωτάθλημα της Super League 1 συνεχίστηκε το τριήμερο (17-19/09) με τη διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής και τον Αστέρα μετά την εκτός έδρας ισοπαλίας στο Αγρίνιο στην πρεμιέρα, καλούνταν το βράδυ της Κυριακής να φιλοξενήσει στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» τον ΠΑΟΚ. Μια αναμέτρηση δύσκολη απέναντι σε μια ομάδα που ηττήθηκε στην έδρα της στην πρεμιέρα και κατά συνέπεια ήθελε να διεκδικήσει τη νίκη. Παράλληλα ο Αστέρας πήγαινε για το συγκεκριμένο ντέρμπι με αρκετές απουσίες.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Αστέρας Τρίπολης παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο αρκετά ανταγωνιστικός με πολύ καλή αγωνιστική διάθεση, πολύ καλός στην ανάπτυξη και τη δημιουργία, αποτελεσματικός στη δημιουργία τελικών προσπαθειών και σοβαρός στην αμυντική λειτουργία με αρκετή πίεση, ακόμη και ψηλά στο γήπεδο σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης. Παρ’ όλα αυτά ένα αντικανονικό πάτημα του Κανελλόπουλου στον Μπίσεσβαρ, επέφερε ο πέναλτι με το οποίο ο «δικέφαλος του Βορρά» βρήκε το δρόμο για μια δύσκολη νίκη με 0-1.

Στο α’ ημίχρονο το γκολ του ΠΑΟΚ με εύστοχη εκτέλεση του Βιεϊρίνια ήρθε κόντρα ως ένα βαθμό στην εξέλιξη του ματς βάζοντας τον σε θέση οδηγού. Ο Αστέρας δεν επηρεάστηκε αρνητικά, αλλά αύξησε την πίεση και δημιούργησε καλές στιγμές που δεν οδήγησαν σε κάποιο γκολ. «Κυρίαρχος» στην επανάληψη ο Αστέρας είχε κλασικές στιγμές για το γκολ με δοκάρι από τον Μπαράλες στο 86’, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε Πασχαλάκη που με εξαιρετική εμφάνιση προστάτευσε τη νίκη των «μελανόλευκων» μέχρι το φινάλε του ματς.

 

Προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ…

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα στο 2’ ένα σουτ του Μιτρίτσα απέκρουσε ο Παπαδόπουλος, ενώ στη συνέχεια του σουτ του Μουργκ κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε λίγο έξω από την εστία σε κόρνερ. Ο Αστέρας την ίδια ώρα δείχνει να περιμένει τον ΠΑΟΚ, κλείνοντας αποτελεσματικά τους χώρους και ψάχνοντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να απειλήσει.

ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Κι ενώ ο Αστέρας έδειχνε να μην αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα, ήρθε το αντικανονικό μαρκάρισμα του Κανελλόπουλου στον Μπίσεσβαρ και ο έλεγχος της φάσης από τον κ. Μανούχο στο VAR, για να υποδείξει τελικά πέναλτι. Ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ με 0-1.

 

Διάθεση του Αστέρα να πιέσει στη συνέχεια…

Ο Αστέρας μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, άρχισε να πιέζει ακόμη περισσότερο τους «φιλοξενούμενους». Στο 35’ ένα σουτ του Άλβαρες απέκρουσε ο Πασχαλάκης, ενώ στο 37’ ανάλογη τύχη είχε και το σουτ του Σφιντέρσκι. Ο Αστέρας κατάφερε να βγει προς την περιοχή του ΠΑΟΚ με αξιώσεις. Στο 35’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε ένα σουτ του Άλβαρες, ενώ στο 42’ μετά από φάουλ σε πολύ καλό σημείο η απευθείας εκτέλεση του Άλβαρες, ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι στο σκορ και η ομάδα της Τρίπολης πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

 

«Κυριαρχία» των «Αρκάδων» στην επανάληψη…

Στην επανάληψη ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο σε ότι αφορά τα πρώτα λεπτά. Οι «γηπεδούχοι» πίεσαν αρκετά ψηλά τον ΠΑΟΚ για το χρονικό σημείο της αναμέτρησης. Στο 53’ ο Ρεγκίς με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Η συνέχεια αποδείχθηκε ακόμη καλύτερη για τον Αστέρα ο οποίος πλέον είχε την εμφανή υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο. Στο 59’ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση με τον Άλβαρες, ο Πασχαλάκης επενέβη σωτήρια σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης στο 60’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μπαράλες έπιασε την επικίνδυνη κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει. Στο 69’ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αστέρα σε πολύ καλό σημείο από τον Ρεγκίς, δεν ήταν καλή και πέρασε αρκετά άουτ.

ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Οι «γηπεδούχοι» προσπάθησαν μέχρι το φινάλε για την ισοφάριση, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Στο 86’ μετά από σέντρα του Γκαρσία από δεξιά, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ! Στο 89’ ένα διαγώνιο σουτ του Ζίβκοβιτς φεύγει επικίνδυνα άουτ. Η κεφαλιά του Μπενίτο στο 90’ έφυγε άουτ. Τέλος στο 90’+1’ ο Ρεγκίς μετά από δυνατό σουτ οδήγησε σε ασταθή απόκρουση τον Πασχαλάκη, με τον Μπενίτο από τη μικρή περιοχή να μην μπορεί να τον νικήσει, καθώς ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ επενέβη σωτήρια διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» | 19/09/2021 (20:30).
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΘΕΑΤΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας).
ΒΟΗΘΟΙ: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας).
Δ’ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπυρίδων Ζαμπαλάς (Ηπείρου).
VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκαννήσου).
AVAR: Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Δημήτριος Καλύβας (Βοιωτίας).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 26’ (πεν.) Βιεϊρίνια.
ΑΣΙΣΤ:
ΔΟΚΑΡΙΑ: 86’ Μπαράλες.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 26’ Κανελλόπουλος, 76’ Σανταφέ | 41’ Σβάμπ, 68’ Μιχαηλίδης.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα (65’ Γκαρσία), Άλβαρες (81’ Τασουλής), Ατιένθα, Καστάνιο, Βαλιέντε, Καπίγια (81’ Μπενίτο), Κανελλόπουλος (65’ Σανταφέ), Μπαράλες, Σίτο (65’ Γκόμες), Ρεγκίς.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (52’ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Φερέιρα, Σβαμπ (71’ Εσίτι), Κούρτιτς, Μουργκ (77’ Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (77’ Αουγκούστο), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (77’ Ακπόμ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here